SMS Lån med Omedelbar Utbetalning till Swedbank: Jämför Långivare som Genomför Direktbetalningar till Swedbank

Det är en stor variation av SMS lån som erbjuder omedelbar utbetalning till Swedbank-konton. Hos Optimala Val utforskar vi de olika alternativen inom SMS lån, snabblån och småkrediter som alla har det gemensamt att de snabbt överför pengar direkt till ditt Swedbank-konto. Dessa typer av krediter varierar emellertid i andra aspekter, som inkluderar krav på lån trots betalningsanmärkningar eller vid låg kreditvärdighet, samt lån både med och utan kreditupplysningar från UC (Upplysningscentralen) och andra företag som Creditsafe och Bisnode. Vi på Optimala Val vill dock understryka att SMS lån ofta klassificeras som högkostnadskrediter, vilket kan öka risken för att hamna i en skuldfälla. Enligt vår bedömning är Ferratum det mest fördelaktiga valet för lån med omedelbar utbetalning till Swedbank. Med Ferratum kan du låna upp till 45 000 kr som överförs direkt till ditt Swedbank-konto, även under kvällar och helger, till en ränta på 42,50%.

Latest update 22 November 2023

Jämför direktlån till Swedbank

Finns möjligheten för omedelbar utbetalning till Swedbank när man lånar?

Absolut, Swedbank är en av de ledande bankerna i Sverige, vilket innebär att du har en mängd olika snabblån att jämföra mellan som erbjuder utbetalning till just Swedbank. Om du önskar låna pengar och få dem utbetalda omedelbart, kan detta ofta ske inom en tidsspann av 15-60 minuter. Du får också ett omedelbart besked via din mobil när du har skickat in din ansökan. Typerna av lån som vanligtvis erbjuder direktutbetalning inkluderar SMS Lån, snabblån, minilån, smålån och mikrolån. Dessa lån genomförs ofta utan en UC kreditupplysning, och utnyttjar istället andra tjänster som Bisnode eller Creditsafe för kreditkontrollen.

Kan man få lån med direkt utbetalning till Swedbank även under helger?

Ja, det existerar SMS lån som erbjuder utbetalning till Swedbank under helgdagar. Ett exempel på detta är Ferratum, som inte bara betalar ut under kvällstid och helger, utan även på högtider och röda dagar. Om du önskar låna pengar och få dem direkt utbetalda till Swedbank, kan det vara en fördel att skicka in din ansökan tidigt på dagen för att säkerställa att pengarna når ditt konto samma dag. Dock är det möjligt att få en snabb utbetalning även dygnet runt om du väljer en långivare som använder sig av automatiserad handläggning för att behandla din ansökan.

Om Swedbank

Swedbank AB är en bankgrupp med verksamhet i de nordiska och baltiska länderna, med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Banken fokuserar på att erbjuda en rad tjänster som inkluderar privatbank, kapitalhantering, finansiella tjänster och andra specialiserade tjänster. Swedbank har sina rötter i det år 1820 och dess globala huvudkontor är beläget i Sundbyberg, i Sverige. Bankens arbete sträcker sig över Sverige, Litauen, Estland och Lettland.

Swedbank kan spåra sin historia till Sveriges första sparbank, etablerad i Göteborg år 1820. Under 1990-talet gick flera lokala sparbanker samman och bildade Sparbanken Sverige. Denna enhet blev noterad på Stockholmsbörsen 1995 och fusionerade med Föreningsbanken två år senare, varvid den fick det samlade namnet FöreningsSparbanken, ofta förkortat som FSB. Under den globala finansiella krisen i början av 2000-talet tog Swedbank emot statligt stöd för att kompensera för förluster relaterade till lån i Baltikum.

Den 8:e september 2006 bytte FöreningsSparbanken AB officiellt namn till Swedbank AB. Denna ändring registrerades på eftermiddagen, lokal tid, efter att de nödvändiga ändringarna i företagets stadgar hade godkänts av Bolagsverket.

Alla lån genom Swedbank administreras i nära samband med ungefär 60 lokala, men ändå oberoende, sparbanker som valde att inte delta i den ursprungliga sammanslagningen 1992. Dessa banker använder sig av FSB-logotypen och deras kunder har likvärdig tillgång till både oberoende och FSB-anslutna banker och kontor.

Swedbank räknas som en av de ledande bankerna i Sverige, tillsammans med Nordea, Handelsbanken och SEB. I dagsläget har Swedbank över 7 miljoner privatkunder enbart i Sverige.

Swedbank strävar efter en hållbar framtid genom att fokusera på social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. På det sociala planet är Swedbank aktiva inom samhällsengagemang. Ur en etisk och miljömässig synvinkel prioriterar Swedbank tjänster och produkter som bidrar positivt till både individer och vår omvärld. Ekonomiskt syftar Swedbank till att underlätta för dig att uppnå en mer stabil ekonomisk situation. Med målet att göra det enkelt för dig att ta välgrundade beslut.

Bildtext: Optimala Val besökte Swedbank för att läsa mer om deras engagemang inom ekonomisk hållbarhet. 

Innehållsförteckning

Grundförutsättningar för att beviljas lån

För att du ska kunna kvalificera dig för ett lån finns det specifika krav som måste uppfyllas. Att signera med BankID eller annan form av E-legitimation kan snabba på utbetalningsprocessen.

Här är de vanligaste grundkraven för att få lån med omedelbar utbetalning till Swedbank:

 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige
 • Minimiåldern är 18 år
 • Du får inte ha någon pågående skuld registrerad hos Kronofogden
 • Långivaren bör också inneha ett konto hos Swedbank

Genom att uppfylla dessa grundkrav ökar chansen att du beviljas ett lån med direktutbetalning till Swedbank.

Riskfaktorer med Direktlån

Liksom alla typer av lån medför direktlån vissa risker, och den största är bristen på ordentlig planering som kan leda till att man inte kan återbetala lånet. Denna risk blir särskilt förhöjd vid direktlån, eftersom dessa lån ofta tas snabbt och impulsivt, inte minst under kvällar och helger eller i situationer där låntagarens omdöme kan vara nedsatt. Ett antal så kallade “akutlån” online, som erbjuder omedelbar utbetalning utan krav på säkerhet, kan potentiellt förvärra situationen. SMS Lån med utbetalning under helger har noterats för en betydande ökning, särskilt under de tider då nattlivet är som mest aktivt.

Är det möjligt att ångra ett SMS Lån med direktutbetalning till Swedbank?

Ja, om du ångrar att du har ansökt om ett SMS Lån med utbetalning till Swedbank har du möjligheten att avbryta beslutet. Detta förutsätter att det inte har gått mer än 14 dagar sedan du verifierade lånet. Det är dock en förutsättning att du kan återbetala hela lånebeloppet, inklusive den ränta som har tillkommit för de dagar som har förflutit sedan du mottog pengarna.

Om du känner att din ekonomiska situation är komplicerad, rekommenderar vi starkt att du vänder dig till en kommunal skuldrådgivare för professionellt råd och stöd.

Lån med omedelbar utbetalning trots betalningsanmärkning hos Swedbank

I de flesta situationer är det inte en omöjlighet att ansöka om ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Det finns dock långivare som kommer att neka din ansökan om du har färska skulder eller pågående ärenden hos Kronofogden.

Läs också: Snabblån trots betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning kan dock påverka den ränta som du blir erbjuden. Eftersom kreditupplysningsföretagen ser dig som en kund med hög risk, är räntan vanligtvis högre på lån utan UC eller om du har betalningsanmärkningar. Det kan också tillkomma extra avgifter i samband med lånet, som också kan vara högre på grund av din finansiella historia.

Hur man framför klagomål mot en långivare

Om du är missnöjd med den tjänst du har fått från din långivare, har du flera alternativ för att framföra dina klagomål. Du kan antingen kontakta Konsumentverket eller Finansinspektionen för att lämna in dina synpunkter. Ett annat alternativ är att vända dig till Allmänna reklamationsnämnden med ditt ärende.

Så tar du ett SMS-lån med direktutbetalning till Swedbank – steg för steg

 1. Välj en långivare som erbjuder lån med direktutbetalning till Swedbank här ovanför.
 2. Klicka vidare genom ”gå till ansökan”.
 3. Ange beloppet du vill låna samt under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet.
 4. Verifiera din egen, samt en eventuell medsökandes, identitet.
 5. Efter en kreditupplysning ges du besked.
 6. Efter ett positivt besked kan pengarna betalas ut direkt till ditt konto hos Swedbank på så lite som 15–60 minuter.

Direktlån till Swedbank utan UC

Ja, det är fullt möjligt att ansöka om direktlån till Swedbank utan att det görs en kreditupplysning hos UC. Det finns flera alternativ att välja bland och i samband med din ansökan genomförs en individuell kreditbedömning. Syftet med detta är att säkerställa att du har förutsättningar att återbetala lånet enligt överenskomna villkor. Ett lån som inte innebär en UC-kontroll utvärderas istället av något av de andra större kreditupplysningsföretagen i Sverige, som exempelvis Bisnode, Creditsafe, Safenode, Valitive eller Syna.

Aspekter att beakta vid direktlån till Swedbank

Det allra viktigaste att ha i åtanke när du funderar på att ta ett direktlån är att du bör vara säker på att du kan återbetala lånet enligt den fastställda avbetalningsplanen. Tänk även på att jämföra olika högkostnadskrediter för att identifiera det lån som passar dig bäst ur ett ekonomiskt perspektiv.

Om du vill få pengarna så snabbt som möjligt är det klokt att skicka in din ansökan så tidigt under dagen som du kan. Det är även viktigt att du väljer en långivare som har ett samarbete med Swedbank. På så sätt kan du försäkra dig om en smidig och snabb utbetalning av lånet.

Maxbelopp för direktutbetalning till Swedbank

Om du ansöker om ett lån med direktutbetalning till Swedbank, kan du generellt sett låna upp till 50 000 kronor. Det maximala lånebeloppet kan dock variera beroende på vilken långivare du väljer att använda. Hos vissa långivare kan det maximala beloppet du får låna vara så lågt som 20 000 kronor, medan det hos andra kan vara så högt som 50 000 kronor.

Hur snabbt kan jag få pengarna vid direktutbetalning

Om du är behörig och ansöker om ett lån med direktutbetalning samt automatisk handläggning, kan du förvänta dig att pengarna kommer in på ditt konto inom en mycket kort tidsram. I genomsnitt tar det mellan 15 till 60 minuter från det att din låneansökan har behandlats. Detta förutsätter att alla nödvändiga dokument och verifieringar är på plats. Tack vare den automatiska handläggningen kan denna snabba överföring ske oberoende av långivarens öppettider.

Manuell kontra Automatisk Handläggning av Lån

När du ansöker om ett snabblån för utbetalning till Swedbank finns det i huvudsak två olika metoder för handläggning: manuell och automatisk. Varje metod har sina egna för- och nackdelar, och det kan vara bra att förstå dessa innan du gör din ansökan.

Automatisk Handläggning

Fördelar:

 • Snabbhet: En automatisk handläggning innebär att en datoriserad kreditprövning genomförs omedelbart, vilket gör att lånet kan utbetalas snabbt, oftast inom 15–60 minuter.
 • Tillgänglighet: Denna metod tillåter utbetalningar även utanför långivarens ordinarie öppettider.

Nackdelar:

 • Mindre flexibilitet: Om din ekonomiska situation är komplicerad, kan en automatisk prövning missa nyanser som en manuell prövning skulle uppmärksamma.

Manuell Handläggning

Fördelar:

 • Granskning: En person granskar din ekonomi och kan därför ta hänsyn till faktorer som en automatisk process kan missa.
 • Personlig kontakt: Möjlighet att ställa kompletterande frågor eller förtydliga din situation.

Nackdelar:

 • Tid: Processen är tidskrävande och utbetalningen sker endast under kontorstid.
 • Väntan: Om ytterligare information behövs kan detta fördröja processen ytterligare.

(internlänkningsruta)

Innehållsförteckning

Kravet på Långivarens Swedbank-konto för Utbetalning

För att pengarna från din låneansökan ska kunna betalas ut är det nödvändigt att du väljer en långivare som också har ett konto hos Swedbank. Detta är en förutsättning för att möjliggöra en smidig direktutbetalning.

Det är värt att notera att det även finns alternativa betalningsmetoder som tillåter dig att få lånet utbetalt direkt. Trustly och Zimpler är exempel på sådana onlinebaserade tjänster. Dessa alternativ kräver ingen förregistrering och kan vara ett bra val om du inte hittar en långivare som erbjuder förmånliga villkor och samtidigt har ett konto hos Swedbank.

Genom att använda dessa betalningsmetoder öppnas möjligheten till en snabb och smidig utbetalning även om långivaren inte har en direkt koppling till Swedbank. Det ger dig flexibilitet när du väljer din långivare och underlättar processen för att få ditt lån utbetalt.

Alternativ om Långivaren inte Har Samma Bank

Om din valda långivare inte har ett konto hos Swedbank, behöver du inte oroa dig. Det finns alternativa betalningsmetoder som fortfarande möjliggör snabba och direkta utbetalningar till ditt Swedbank-konto. Här är några sådana alternativ:

Direktlån med Zimpler: Zimpler är en onlinebaserad betalningstjänst som gör det möjligt att få ditt lån utbetalt direkt, även om din långivare inte har en direktkoppling till Swedbank. Detta är en smidig lösning för att säkerställa snabba transaktioner.

Direktlån med Trustly: Trustly är en annan pålitlig betalningstjänst som ger dig möjlighet att få ditt lån utbetalt direkt till ditt Swedbank-konto. Trustly är känt för sin säkerhet och snabbhet.

Direktlån med Klarna: Klarna är en betalningstjänst som också erbjuder möjligheten till snabba utbetalningar. Om din långivare samarbetar med Klarna kan du få ditt lån överfört direkt till Swedbank.

Dessa alternativa betalningsmetoder ger dig flexibilitet när du väljer din långivare och säkerställer att du fortfarande kan få ditt lån utbetalt snabbt och bekvämt till ditt Swedbank-konto.

Snabb Ansökan med BankID

Att använda BankID som e-legitimation är ett effektivt sätt att påskynda låneansökningsprocessen. Det ger dig möjlighet att få snabba svar på din ansökan och förenklar även hanteringen av ditt lån. BankID hjälper till att förkorta handläggningstiden, vilket i sin tur möjliggör snabbare utbetalning av lånet. Hos vissa långivare kan du få lånet utbetalt på så lite som 15 minuter.

Denna smidiga användning av BankID ger dig inte bara ökad bekvämlighet utan även en snabbare och mer effektiv låneupplevelse. Det är ett utmärkt verktyg för att underlätta dina finansiella transaktioner och göra hela processen smidigare.

Avbetalning av lån med Swedbankkonto

När du har ett lån hos Optimala Val, finns det alltid en plan för hur det ska återbetalas, och det är viktigt att du följer den. Beloppet som du har lånat, ditt val av långivare och din ekonomiska ställning är några faktorer som påverkar hur länge det tar att betala tillbaka lånet. Därför kan återbetalningsplanen variera från så lite som en månad till flera år.

För att undvika att pådra dig dröjsmålsränta och förseningsavgifter är det nödvändigt att du varje månad betalar den minsta summan enligt den plan som har fastställts. Därför bör du aldrig ta ett lån om du inte har ekonomiska resurser att betala tillbaka det, eftersom förseningar i återbetalningen kan leda till mycket höga extra kostnader.

Du har alternativen att göra återbetalningen av lånet antingen genom e-faktura, autogiro eller den traditionella pappersfakturan.

E-faktura

E-fakturering är en direkt synlig transaktion på ditt konto när du lånar från Optimala Val och är för många det mest praktiska alternativet. Du undviker extra utgifter eftersom e-fakturor hos Optimala Val ingår i deras online-tjänst. Betalningen kan snabbt genomföras med hjälp av BankID. Vid återbetalning av lånet behöver du bara bekräfta lånet, vilket sparar tid eftersom du slipper fylla i OCR-nummer eller andra uppgifter manuellt. Att välja lån med e-faktura blir därför ett smidigt alternativ.

Autogiro

Om du har ett lån med en längre återbetalningsperiod är autogiro det mest optimala alternativet. Du behöver bara ange dina uppgifter en gång, och därefter dras beloppet automatiskt varje månad.

Klassisk pappersfaktura

Du har även möjlighet att få en traditionell pappersfaktura skickad till din brevlåda. Det tillkommer alltid en fakturaavgift, vanligtvis på cirka 60 kr. Denna betalningsmetod är ett bra alternativ om du föredrar att ha en översiktlig hantering av dina fakturor. Det är dock värt att notera att om du har flera fakturor att betala varje månad kan de ackumulerade fakturaavgifterna bli ganska kostsamma. Om du vill undvika dessa avgifter är det klokt att istället välja autogiro eller e-faktura för ditt smslån med utbetalning till Swedbank.

Risker med SMS-lån med omedelbar utbetalning till Swedbank

 • SMS-lån är vanligtvis snabblån med höga kostnader och höga avgifter
 • Återbetalningstiderna är oftast korta
 • Det finns en risk att du kan fastna i en skuldfälla

Så bedömer vi SMS-lån direkt till Swedbank på Optimala Val

Vi utvärderar olika parametrar när vi jämför olika långivare på Optimala Val. För att få en bättre förståelse av våra redaktionella riktlinjer kan du läsa mer här. Nedan är några av de parametrar som vi tillämpar när vi sätter betyg:

 • Totalkostnader: Vi analyserar totalkostnaderna, inklusive avgifter och räntor.
 • Utbetalningstid och hastighet: Vi bedömer hur snabbt lånet kan bli utbetalt.
 • Beviljandegrad: Vi granskar långivarens beviljandegrad för ansökningar.
 • Tydlighet i lånevillkor: Vi genomför en analys av tydligheten i lånevillkoren.
 • Kundupplevelse: Vi tar hänsyn till kundupplevelsen och användarrecensioner.
 • Andra egenskaper: Vi tittar även på andra funktioner som exempelvis möjlighet till betalningsfria månader.

Statistik om SMS-lån direkt till Swedbank på Optimala Val

För att hjälpa dig att göra rätt val när det gäller ditt lån har vi sammanställt statistik om de 13 olika långivarna som vi har recenserat på Optimala Val. Här är några viktiga statistiska uppgifter:

Statistiska uppgifterInformation
Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst4 långivare kräver ingen specifik inkomst
Direktutbetalning7 långivare (53,85 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar7 långivare (53,85 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC10 långivare (76,92 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID3 långivare (23,08 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar10 långivare (76,92 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2012 långivare (92,31 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittlig räntesats25,85 %
Genomsnittlig årsränta37,54 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift347,29 kr
Genomsnittlig administrationsavgift39,88 kr

Topp 13 bästa lånen med direkt utbetalning till Swedbank 2024:

 1. Ferratum
 2. Klara Lån
 3. Lendo
 4. Saldo
 5. Flexkontot
 6. Loanstep
 7. Binly
 8. Enklare
 9. Credifi
 10. Northmill Bank
 11. Brixo
 12. GF Money
 13. Lumify

(internlänkar till långivarens sida hos oss)

Innehållsförteckning

FAQ – Smslån med direkt utbetalning för Swedbank

Får jag pengarna samma dag till mitt Swedbank-konto?

Ja, om du väljer en långivare som också har ett Swedbank-konto kan pengarna betalas ut samma bankdag, ibland så snabbt som 15 minuter.

Finns det P2P-lån med direktutbetalning till Swedbank?

Ja, bland annat har Lendify ett P2P-lån (peer-to-peer) som du kan ansöka om med direkt utbetalning till Swedbank. Genom en låneförmedlare lånar du pengarna av en privatperson, vilket gör det enklare att få lånet beviljat i många fall.

Kan jag få pengarna utbetalda dygnet runt?

Ja, om långivaren använder en automatisk hantering av din ansökan och betalar ut från ett Swedbank-konto kan du få pengarna utbetalda dygnet runt.

Finns det Swedbank-lån med utbetalning på helgen?

Ja, vissa långivare erbjuder utbetalning även under helger. Det är viktigt att kolla med den specifika långivaren om de har helgutbetalning som alternativ.