Banky Omdöme 2024 – En Djupdykning i Banky som Långivare

Här följer en aktuell genomgång av Banky, med fokus på deras privatlånsofferter och lånevillkor. Informationen baseras på deras senaste tillgängliga uppgifter.

Latest update 12 March 2024

Om Banky

Banky, etablerat 2021, strävar efter att erbjuda enkla och tillgängliga privatlån utan att tvinga kunderna in i högkostnadskrediter. De möjliggör lån upp till 100 000 kr och betonar att låntagare inte behöver genomgå traditionella ansökningsmetoder. Banky kräver dock en borgensman för att erhålla ett lån. De är registrerade hos Finansinspektionen och verkar lagligt på den svenska marknaden.

Kostnader för Banky Lån

Räntan hos Banky är varierande, med en nuvarande nominell ränta på 26,5%. Den effektiva räntan kan uppgå till 29,97%. Inga andra avgifter tillkommer förutom räntan, och månadsbetalningen förblir konstant.

Ansökan om Banky Lån

Ansökan görs direkt på Bankys webbplats. Där fyller du i önskat lånebelopp, löptid, dina personuppgifter och uppgifter för en borgensman. Banky kräver att borgensmannen uppfyller vissa grundkrav och godkänns av dem för att din ansökan ska beviljas. Svaret får du direkt på skärmen, och vid beviljande kan du signera ditt avtal med BankID.

Lånevillkor hos Banky

Löptiden för ett privatlån hos Banky sträcker sig från 2 till 8 år. Den nuvarande nominella räntan ligger på 26,5%, med en effektiv ränta på cirka 29,97%.

Kreditupplysning och Utbetalning

Banky använder Bisnode för att bedöma kreditvärdighet och utför ingen kreditupplysning via UC. Utbetalningen sker inte direkt; efter att avtalet signerats med BankID tar det upp till 24 timmar för pengarna att nå ditt konto.

Exempel på Månadskostnad och Totalkostnad

Enligt exempelräntan från Banky, varierar kostnaderna för olika lånebelopp och återbetalningstider. Detta är beräknat på en nominell ränta på 26,5% med olika månadsbetalningar och totala belopp.

Lånebelopp20 000 kr50 000 kr100 000 kr
Återbetalningstid2 år2 år2 år
Uppläggningsavgift0 kr0 kr0 kr
Avi-avgift0 kr0 kr0 kr
Ränta26,5%26,5%26,5%
Månadsbetalning1 082 kr2 706 kr5 413 kr
Totalt att betala25 981 kr64 952 kr129 905 kr
Effektiv ränta29,96%29,96%29,96%
*Detta är räknat på en exempelränta från långivaren och ytterligare avgifter kan tillkomma. Din ränta kan se annorlunda ut, du kan göra din egen uträkning i vår kalkylator.
Innehållsförteckning

Avbetalning och Krav för Lån hos Banky

Det är möjligt att betala av lånet i helhet eller i delar utan extra kostnad hos Banky. Grundkraven för att få ett lån hos Banky inkluderar:

  • Ålder: Minst 20 år
  • Inkomstkrav: 10 000 kr per månad före skatt
  • Svenskt personnummer: Ej nödvändigt
  • Folkbokföring: Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige
  • Med betalningsanmärkningar: Godkänns

Lånalternativ hos Banky

Banky erbjuder privatlån upp till 100 000 kr, men kräver en borgensman för lånet. Detta skiljer dem från vissa konkurrenter som Anyfin och Nstart.

Trustpilot Betyg

Banky har 2 recensioner på Trustpilot med ett betyg på 3,8/5 stjärnor. Kunder prisar snabb och bra service från Bankys kundtjänst samt en smidig låneprocess. Detta betyg är från den 4 november 2022.

Fördelar och Nackdelar med Banky

Fördelar:

  • Tillåter betalningsanmärkningar
  • Lågt inkomstkrav
  • Använder Bisnode istället för UC

Nackdelar:

  • Kräver borgensman
  • Ej tillgänglig för arbetslösa eller studerande
Innehållsförteckning

Vanliga Frågor & Svar om Axo Finans

Kan jag få ett lån hos Banky trots betalningsanmärkning?

Ja, Banky kan godkänna låneansökningar även med betalningsanmärkningar.

Hur snabbt får jag pengarna från Banky?

Pengarna överförs inom 24 timmar efter att avtalet signerats med BankID.