Lån med OptimalaVal.se Safenode

Det finns idag endast ett fåtal långivare som samarbetar med Safenode. Här nedan finner du en lista med alternativ till Safenode.

Latest update 12 March 2024

Vad är Safenode?

Safenode AB är ett företag specialiserat på kreditupplysningar om privatpersoner. Deras tjänster används av företag såsom långivare och banker. Privatpersoner kan också utnyttja Safenode för att genomföra en kreditvärdering av sig själva, med syftet att utvärdera sin egen kreditvärdighet.

Safenode AB beskriver sig själva som innovatörer inom branschen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. De är en pålitlig alternativ till andra kreditupplysningsföretag, exempelvis UC.

Långivare som samarbetar med Safenode inkluderar Flexlimit. Notera att Meddelandelån har avslutat att bevilja nya lån.

Kreditupplysning med Safenode

Kreditupplysningar från Safenode AB fungerar på samma sätt som de från andra kreditvärderingsföretag, såsom Syna, Bisnode eller Creditsafe. Det är värt att notera att en kreditupplysning från Safenode inte registrerar någon notering hos Upplysningscentralen, vilket gör lån med Safenode attraktivt för de som önskar undvika UC-noteringar.

Alternativ till SMS-lån med Safenode

Det finns andra alternativ som erbjuder liknande tjänster. Här är några vanliga kreditvärderingsföretag som används av banker i Sverige:

 • SMS-lån med Creditsafe
 • SMS-lån med Bisnode
Innehållsförteckning

För vem passar Safenode?

Safenode är ett bra alternativ för de som vill låna pengar utan UC, särskilt om lånebeloppet är under 45 000 kr. Banker och långivare använder Safenode för att bedöma en låntagares förmåga att återbetala sin skuld. Safenode erbjuder en riskbedömning för detta ändamål.

Det är viktigt att notera att Safenode skiljer sig från andra kreditvärderingsföretag genom att de enbart gör en bedömning när lånebeloppet är under 45 000 kr. Vid högre belopp är UC det vanligaste alternativet.

Vad inkluderar Safenodes kreditupplysningar?

Safenodes kreditupplysningar innehåller relevant information som långivaren använder för att säkerställa att låntagaren kan betala tillbaka hela skulden. Informationen hämtas från offentliga register, såsom Skatteverket och Kronofogdemyndigheten. Informationen om den som ansöker om lån inkluderar bland annat:

 • Ålder
 • Boendeförhållanden och civilstatus
 • Deklarerad inkomst
 • Skulder, inklusive inkassoärenden och betalningsanmärkningar

Snabblån med Safenode

Många av de unika lån som erbjuds med Safenode är snabblån. Begreppet “snabblån” omfattar även SMS-lån, onlinelån, Trustly-lån och telefonlån. Snabblån har generellt sett höga räntor och kortare återbetalningstider än vanliga privatlån. Vissa snabblån klassas som högkostnadskrediter, med en effektiv ränta som är totalt 30% högre eller mer än referensräntan.

Nya lån med Safenode

Det är möjligt att ansöka om nya lån med Safenode. Detta är ett populärt alternativ för de som vill låna utan UC. För att hitta en långivare som samarbetar med Safenode kan du konsultera listan över långivare i den här artikeln.

Det är dock viktigt att endast låna om du har förmågan att återbetala hela skulden. Annars riskerar du att få en betalningsanmärkning på grund av de höga avgifterna.

Innehållsförteckning

Populära privatlån med Safenode

Privatlån är en benämning som används för lån där syftet med användningen av pengarna inte specificeras. Privatlån kan även kallas blancolån och skiljer sig således från bolån och billån. Privatlån kan vara på så lite som 500 kr upp till 600 000 kr eller mer. För högre lånebelopp krävs ofta en säkerhet, såsom ett sparkonto eller en bostadsrätt.

De osäkrade privatlån som samarbetar med Safenode är för belopp under 45 000 kr.

Ta ett företagslån med Safenode

Företagslån kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive expansion, löneutbetalningar och underhåll. Om du driver ett företag som behöver låna pengar kan du ansöka om privatlån med Safenode från flera olika banker och långivare. Eftersom lånet är osäkrat behöver du inte specificera ändamålet för pengarna.

Krav för att låna med Safenode

Det finns alltid vissa grundkrav som måste uppfyllas enligt svensk lag för att få låna pengar. Dessa inkluderar:

 • Ålder över 18 år
 • Bosatt i Sverige
 • Inkomst
 • Inget öppet skuldsaldo hos Kronofogden

Utöver dessa grundkrav har varje långivare sina egna specifika krav. Safenode assisterar de individuella långivarna med att samla relevant information för att fastställa deras krav. Kraven för att låna med Safenode kan därför variera mellan olika långivare, och det är klokt att jämföra lånen innan du ansöker för att säkerställa att du uppfyller kraven.

Fördelar med att låna med Safenode

Det finns flera fördelar med att använda Safenode för ditt lån, inklusive:

 • Möjlighet att låna utan UC-notering
 • Möjlighet att låna mindre belopp, upp till 45 000 kr
 • Möjlighet att låna även med betalningsanmärkningar

Nackdelar med att låna med Safenode

Det finns även vissa nackdelar med att använda Safenode för ditt lån, som inkluderar:

 • Vissa lån klassas som högkostnadskrediter
 • Begränsat antal långivare att välja mellan
 • Kortare återbetalningstid än lån med UC
Innehållsförteckning

Kostnader för lån med Safenode

Kostnaden för att låna med Safenode beror på vilket lån du väljer och dina ekonomiska förutsättningar. Bankens bedömning av din förmåga att återbetala ligger till grund för den ränta du erbjuds. För att hitta det mest förmånliga lånet är det viktigt att jämföra olika banker och långivare. Jämför den effektiva räntan, uppläggningsavgifter, aviavgifter och eventuella förseningsavgifter. En del lån kan även innebära straffavgifter om du betalar för tidigt, så se till att läsa avtalet noggrant innan du skriver under för att undvika oönskade kostnader.

Räkneexempel:

Lånebelopp2 000 kr
Löptid12 mån
Effektiv ränta40,25%
Räntekostnad805 kr
Uppläggningsavgift685 kr
Ränteavdrag-242 kr
Lånekostnad1249 kr
Att betala tillbaka3 490 kr
Kostnad i månaden291 kr

Kan du låna med Safenode om du har en betalningsanmärkning?

Det är möjligt att låna med Safenode även om du har en betalningsanmärkning. Däremot är det inte möjligt att låna pengar om du har ett öppet skuldsaldo, det vill säga en obetald skuld hos Kronofogden. För att få hjälp med budgetering och bli skuldfri innan du ansöker om ett nytt lån, rekommenderas att du kontaktar budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Det är viktigt att aldrig låna mer än du har förmåga att återbetala hela skulden. Annars kan du riskera att få en betalningsanmärkning, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Om du försöker låna pengar med en betalningsanmärkning kan din effektiva ränta bli högre, vilket resulterar i ett dyrare lån.

Statistik om lån med Safenode

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 10 olika långivarna som vi har recenserat. Här är några av de faktorer som kan vara relevanta när du jämför lån:

Minsta lånebelopp3 000 kr
Max lånebelopp25 000 kr
Lägsta inkomst0 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning0 långivare (0,00 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar0 långivare (0,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC1 långivare (100,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID0 långivare (0,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar1 långivare (100,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 201 långivare (100,00 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta21,00 %
Genomsnittligt tillränta38,00 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift0,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift0,00 kr
Innehållsförteckning

Alternativ till lån med Safenode

Om du söker alternativ till att låna med Safenode kan du överväga andra långivare. Ett sådant alternativ är Loanstep. Loanstep erbjuder snabba utbetalningar, och för att få dem är det bäst att ansöka under kontorstider, vanligtvis måndag till fredag mellan 09:00 och 17:00. Det är även möjligt att låna och få utbetalning under helger och kvällar om långivaren erbjuder Trustly-, Zimpler- eller Swishlån.

Exempel på lån med snabb utbetalning inkluderar:

 • Swishlån – lån med Swishens hastighet
 • Lån med utbetalning idag med Trustly
 • Lån med utbetalning idag med Zimpler

Vanliga Frågor och Svar

Hur ofta uppdateras Safenode?

Safenode uppdaterar informationen vid varje förfrågan. Det betyder att de alltid har aktuell information från myndigheterna.

Vem äger Safenode?

Safenode AB ägs av Nodeus Group AB, som i sin tur ingår i koncernen Alfanode AB. Koncernen omfattar totalt 23 bolag, inklusive Ratsit och Svensk Faktakontroll.

Hur länge finns betalningsanmärkningar kvar i Safenodes register?

Betalningsanmärkningar finns kvar i tre år från och med datumet då skulden betalats.

Hur kan jag se min kreditvärdighet med Safenode?

Du kan själv genomföra en kreditupplysning om dig själv hos ett finansföretag som använder Safenode, till exempel via Ratsit.

Hur kan jag kontakta Safenodes kundtjänst?

Du kan kontakta Safenodes kundtjänst genom att skicka e-post till: kundservice@safenode.se.

Kan man samla lån med Safenode?

Det går att samla lån med Safenode. Observera att lånebeloppet är relativt lågt i jämförelse med samlingslån med UC.