Lån med Direktutbetalning till Handelsbanken

Letar du efter lån med direktutbetalning till ditt Handelsbanken-konto? Vi har flera alternativ för dig, inklusive sms-lån, som kan överföra pengar till ditt Handelsbanken-konto nästan omedelbart, speciellt om du använder BankID för en smidig och automatisk process. Här nedan kan du välja bland flera långivare som erbjuder snabba utbetalningar till Handelsbanken, även kvällar, nätter och helger, ofta med hjälp av tjänster som Trustly.

Latest update 12 March 2024

Vad är Lån med Direktutbetalning till Handelsbanken?

Sms-lån, även känt som snabblån, är små lån med korta återbetalningsperioder. Om en långivare erbjuder direktutbetalning till Handelsbanken, innebär det att lånet kan sättas in på ditt bankkonto omedelbart efter godkännande, vilket gör det till ett “direktlån.”

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Trustly online där det framgår att de är ett bra alternativ för dem som behöver en utbetalning till Handelsbanken direkt.

För vilka gäller det?

Ja, om du har ett Handelsbanken-konto, kan du välja mellan flera sms-lån som oftast kan sätta in pengarna på ditt konto inom 15-60 minuter efter att din ansökan godkänts, oavsett tid på dygnet.

För att göra en direktutbetalning till Handelsbanken måste långivaren också använda Handelsbanken eller en tredjepartstjänst som Trustly eller Zimpler. Annars kan det ta flera bankdagar för pengarna att nå dig.

Hur ansöker du om lån med Direktutbetalning till Handelsbanken?

För att ansöka om ett sådant lån, följ dessa steg:

 • Välj en långivare som erbjuder direktutbetalning till Handelsbanken från vår lista.
 • Klicka på “Gå till ansökan.”
 • Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 • Granska villkoren.
 • Verifiera din identitet med BankID och godkänn avtalet.
Innehållsförteckning

Hur snabbt kan du få dina pengar till Handelsbanken?

Med ett akutlån eller sms-lån med direktutbetalning till Handelsbanken, har du normalt pengarna på ditt konto inom 15-60 minuter efter att din ansökan godkänts. Vissa långivare erbjuder ännu snabbare utbetalning, inom 5 minuter, med automatisk handläggning.

För större lån, som privatlån, krävs manuell handläggning, men om du ansöker tidigt under normala arbetsdagar, kommer pengarna snabbt efter godkännandet.

Hur mycket kan du låna till Handelsbanken?

Med privatlån (eller blancolån) kan du låna upp till 600 000 kr med direktutbetalning, men de kräver manuell handläggning, vilket tar längre tid än små sms-lån. Räntan varierar beroende på långivare.

Sms-lån till Handelsbanken utan UC

Flera sms-lån erbjuder direktutbetalning till Handelsbanken utan att använda Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar. Istället används andra företag som Bisnode, Creditsafe eller Safenode. Detta kan vara fördelaktigt om du vill undvika att påverka din UC-kreditvärdighet.

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Saldo online där de bekräftar att de använder Bisnode som kreditupplysningsbolag, hos dem kan du alltså få en kontokredit med direktutbetalning till Handelsbanken utan UC.

Grundkrav för att få ett lån med Direktutbetalning till Handelsbanken

För att bli godkänd för ett sådant lån, måste du uppfylla grundläggande krav som långivare i Sverige vanligtvis ställer, inklusive:

 • Ålder över 18 år
 • Bevisad inkomst hos Skatteverket
 • Ingen pågående ärende hos Kronofogden
 • Svensk medborgarskap

OptimalaVal.se besökte Ferratums hemsida och Ferratum använder Creditsafe. Däremot med Ferratum Credit så rapporteras lånet in till UC.

Innehållsförteckning

Vad du bör tänka på när du lånar pengar till Handelsbanken med Direktutbetalning

 • Långivare kan använda manuell eller automatisk handläggning av din låneansökan. Automatisk handläggning är snabbare och kan utföras dygnet runt, medan manuell handläggning endast görs under långivarens öppettider.
 • Om långivaren behöver mer information från dig, kan en manuell handläggning bli nödvändig.
 • Välj en långivare som har ett konto hos Handelsbanken om du vill ha en direktutbetalning.
 • Använd BankID för snabbare hantering och säkerhet i ansökningsprocessen.

Risker med snabblån

Snabblån är bekväma, men risken är hög att de tas på impuls, särskilt under kvällar och helger, vilket kan leda till svårigheter med återbetalning och påföljande betalningsanmärkningar. Innan du lånar pengar utan fast inkomst till Handelsbanken, kontakta gärna en kommunal skuldrådgivare.

Titta på alternativ

Överväg att undersöka andra alternativ när det gäller Handelsbanken-lån och direktutbetalningar. Kanske erbjuder Handelsbanken direkt privatlån med bättre ränta, även om kraven är högre.

Statistik om direktlån till Handelsbanken

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 14 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst4 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning8 långivare (57,14 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar8 långivare (57,14 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC11 långivare (78,57 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID4 långivare (28,57 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar11 långivare (78,57 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2013 långivare (92,86 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta26,79 %
Genomsnittligt tillränta37,64 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift351,38 kr
Genomsnittlig administrationsavgift40,44 kr

Topp 14 bästa direktlånen till Handelsbanken 2023

 • Ferratum
 • Credifi
 • Lumify
 • Klara Lån
 • Lendo
 • Flexkontot
 • Loanstep
 • Binly
 • Saldo
 • ViaConto
 • Enklare
 • Northmill Bank
 • Brixo
 • GF Money
Innehållsförteckning

Hur vi genomförde testet

Vi utvärderar olika långivare baserat på flera parametrar, inklusive kostnader, utbetalningstid, beviljandegrad, villkorens tydlighet, kundupplevelse och andra egenskaper. Detta hjälper dig att hitta det bästa lånet för dina behov.

Vanliga Frågor och Svar

Får jag pengarna samma dag till mitt Handelsbanken-konto?

Ja, om långivaren har ett konto hos Handelsbanken, kan du få pengarna utbetalda på så lite som 15 minuter. Många långivare erbjuder även utbetalning på kvällar och helger. Om din valda långivare inte har ett konto hos Handelsbanken kan utbetalningen ta upp till tre bankdagar.

Finns det P2P-lån med direktutbetalning till Handelsbanken?

Ja, Lumify erbjuder P2P-lån med direktutbetalning till Handelsbanken. P2P-lån är en ny låneform där du lånar från privatpersoner via en låneförmedlare. Det är ett bra alternativ om du har svårt att få godkänt lån med höga krav.

Kan man få direktutbetalning av privatlån till Handelsbanken?

Ja, även om privatlån kräver manuell handläggning, finns det möjligheter att få direktutbetalning till Handelsbanken när processen är klar.

Hur mycket kostar det med direktutbetalning?

Direktutbetalning kostar inget extra för dig som låntagare.

Kan jag få pengarna utbetalda dygnet runt till Handelsbanken?

Ja, om du väljer en långivare med ett konto hos Handelsbanken, kan du få utbetalning dygnet runt om din ansökan hanteras automatiskt. Det är en viktig punkt att tänka på om du vill ha snabba pengar på ditt konto.

Finns det Handelsbanken-lån med utbetalning på helgen?

Ja, det finns alternativ som erbjuder utbetalning även på helger. För att få utbetalning på helger måste långivaren ha ett konto hos Handelsbanken och använda automatisk handläggning.

Kan man få företagslån till Handelsbanken med direktutbetalning?

Möjligheterna för direktutbetalning av företagslån till Handelsbanken är begränsade, men vissa alternativ, som OPR-Företagslån, erbjuder snabba utbetalningar, speciellt för mindre lån som liknar sms-lån.

Kan man samla lån till Handelsbanken?

Ja, det är möjligt att samla lån till Handelsbanken. Att samla lån innebär att du tar ett nytt lån för att betala av dina befintliga lån, vilket kan hjälpa dig att få bättre översikt och villkor på ditt lån. För att samla lån, kontakta Handelsbanken eller din valda långivare för mer information om hur det kan göras. Det är en smart strategi för att hantera din ekonomi effektivt.