Billigaste SMS-lån: Jämför de billigaste SMS-lånen på ett ställe

 • Flera långivare med låga kostnader
 • SMS lån med lägre räntor och avgifter
 • 7 st. SMS lån utan UC
 • Jämför 10 st. billiga SMS-lån
Latest update 12 March 2024

Vad är billiga SMS-lån?

Lån med en ränta som är under 30% räknas som billiga SMS-lån. De flesta snabblån räknas idag som högkostnadskrediter, men det finns några lån som är mer förmånliga än andra. Anledningen till att det finns billiga SMS-lån är att löptiden på dessa lån är kortare. Vanligtvis är det några månader. Även fast den nominella räntan är hög, så innebär detta inte att kostnaden för lånet är väldigt högt. Detta eftersom räntan baseras på ett helt år.

Vilket är det billigaste SMS lånet 2023?

Just nu är Northmill Bank den långivare som har det billigaste SMS-lånet. Anledningen till att de är billigast är för att deras ränta börjar på 4,9 % och att de inte har någon uppläggningsavgift. Northmill har en kontokredit på mellan 1 000-50 000 kr. Northmill har också ett kreditskydd som kostar 0,64 % per månad av utestående belopp och kan tecknas när du gör ett uttag.

Varför är SMS-lån ofta så dyra?

SMS-lån har ofta en ränta som överstiger 30%. Men en låg ränta innebär inte att lånet är förmånligt. Se upp för dolda avgifter i samband med lånet som bidrar till en högre effektiv ränta på lånet. Detta kan till exempel röra sig om lånets uppläggningsavgift eller aviavgift. Skriv aldrig på ett lån med en avbetalningsplan som du inte har råd att följa. Vid försenad betalning läggs både dröjsmålsränta och påminnelseavgift till. Detta ökar då den månatliga kostnaden för lånet markant. Var försiktig med positiv marknadsföring som kan vara missvisande eller låter för bra för att vara sant. Ta din personliga ekonomi i åtanke och ta endast ett lån om du verkligen behöver.

Innehållsförteckning

Kan jag få ett billigt SMS-lån med betalningsanmärkningar?

Du kan ansöka om SMS-lån trots betalningsanmärkning eller tidigare kredit från din bank. En betalningsanmärkning kan dock påverka din kreditvärdighet, vilket innebär att räntan blir dyrare. Lånets löptid blir också oftast längre eftersom du anses vara en högriskkund. Det är svårare men möjligt för dig med betalningsanmärkning att få beviljat ett billigt SMS-lån. Däremot nekas din ansökan om du har ett pågående ärende hos Kronofogdemyndigheten.

Tänk på att SMS-lån är högkostnadskrediter

De flesta SMS-lån är högkostnadskrediter. Räntan överstiger då 30% och kan innebära en risk för dig som låntagare. Ta endast ett lån som du har råd att betala tillbaka. Ha dina personliga utgifter i åtanke. Välj även en avbetalningsplan som passar din ekonomi och utbetalning av lön.

Finns det SMS-lån med låg ränta?

Ja, det finns SMS-lån med låg ränta på 4,9 %. Bland annat har Northmill en ränta från 4,9%. Men räntan varierar mellan olika långivare och kan uppgå till 39,99% som är maxtaket för snabblån i Sverige. Så jämför olika långivare för att få den mest förmånliga räntan.

Olika avgifter för SMS-lån

Det är framför allt ränta och avgifter som styr hur förmånligt ett lån är. Det här är vanliga avgifter för SMS-lån:

 • Extra adderade avgifter, som uppläggningskostnad kan göra den effektiva räntan hög.
 • Reporäntan kan påverka hur räntan för olika lån ser ut på marknaden och styr därmed hur förmånligt lån du kan teckna. Räkna alltid på de faktiska kostnaderna och jämför olika långivare.
Innehållsförteckning

Finns det något billigt SMS-lån som beviljar alla?

Nej, det finns alltid grundkrav för alla lån, inklusive SMS-lån. En individuell kreditbedömning görs alltid i samband med lån. SMS-lån som är minilån har dock lägre krav. Det beror på att lånesumman vanligtvis inte uppgår över 10 000 kr. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som har en betalningsanmärkning eller har svårt att få lån beviljat. Minilån passar också dig som lever på CSN, pension eller arbetslöshetskassa.

SMS-lån utan UC

Flera långivare erbjuder SMS-lån utan UC. SMS-lån utan UC-förfrågan innebär att din ansökan inte registreras hos Upplysningscentralen (UC), samt att din kreditvärdighet inte påverkas negativt av din ansökan. Bland annat PayMark och Rocker gör en individuell kreditbedömning med andra kreditupplysningsföretag än UC. Ett SMS-lån utan UC använder istället ett av Sveriges andra större kreditupplysningsföretag, utöver Upplysningscentralen. De största är Bisnode och Creditsafe.

Hur ansöker jag om ett billigt SMS-lån?

Innan du väljer långivare är det viktigt att du jämför olika aktörer på internet med varandra. Räntan mellan olika långivare kan variera mellan 5–39,99%. Så här gör du för att ta ett billigt SMS-lån:

 • Välj långivare i listan vi på OptimalaVal.se sammanställt ovan.
 • Fyll i låneansökan på långivarens site.
 • Säkerställ att du kan betala tillbaka lånet du ska då.
 • I regel får du besked inom några minuter.
 • Invänta utbetalning som sker inom loppet av några minuter till några timmar.

Hur kan jag få direkt utbetalning?

Det är möjligt att få en snabb och enkel utbetalning av SMS-lån där pengarna når dig samma dag. Genom att låna med BankID kan handläggningstiden även förkortas. Den långivare du väljer måste också ha samma bank som du för en direkt utbetalning. En automatisk handläggning gör även att lånet kan betalas ut kvällar och helger.

Innehållsförteckning

Några exempel på långivare med billiga SMS-lån

Det finns flera långivare som du kan välja mellan och där räntan varierar.

Exempel på låneaktörer där du kan ansöka om billiga SMS-lån:

Långivare 1
Summa10 000 – 40 000kr
Ränta11,39 –17,52%
Långivare 2
Summa10 000–150 000kr
Ränta6,84–21,6%

Grundkrav för att få ett billigt snabblån

Framförallt tas din inkomst, ekonomi, tidigare skuld och betalningsanmärkningar med i beräkningen när din kreditvärdighet testas. Vanliga grundkrav för att få ett billigt snabblån:

 • Myndig (21 år hos vissa långivare)
 • Svensk medborgare
 • Stabil inkomst (vanligtvis från 100 000 kr)
 • Inget pågående ärende hos Kronofogden
 • Skriven i Sverige

Vanliga anledningar till att söka ett snabblån

Ett snabblån är en bra lösning när du behöver få pengarna snabbt på kontot eller när det kommer en mindre oförutsedd utgift. Tack vare snabba överföringar kan du hos vissa långivare få summan på kontot inom 5 minuter. Du bör dock aldrig ta ett snabblån för att betala av andra skulder eftersom räntan oftast är väldigt hög. Om du känner att du är i riskzon för att ha för många lån kan du ansöka om lånestopp. Du kan ansöka hos lånestopp.se, där du även får mer information om processen. Lånestopp innebär att du blir avstängd från att ta konsumtionskrediter. Det inkluderar SMS-lån och andra lån utan säkerhet. Du kan fortfarande ansöka om bolån eller studielån.

Innehållsförteckning

Nackdelar och risker: När passar inte ett billigt SMS-lån?

När du behöver en större summa med lägre ränta kan det vara förmånligt att överväga ett privatlån istället för ett SMS-lån. SMS lån har ofta höga räntor och avgifter och korta återbetalningstider. Det är inte ovanligt att de effektiva räntorna på ett SMS lån är över 40%. Privatlån överstiger oftast 50 000 kr. Det kan vara ett bra val vid ett större inköp eller renovering istället för SMS-lån. Privatlån är en form av blancolån och har vanligtvis bättre ränta och avbetalningsplan. Handläggningstiden tar längre tid där pengarna vanligtvis betalas ut inom tre bankdagar. Den sammansatta räntan är bättre när du lånar en större summa.

Statistik om billiga SMS-lån

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 10 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst2 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning3 långivare (30,00 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar3 långivare (30,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC7 långivare (70,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID3 långivare (30,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar9 långivare (90,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 209 långivare (90,00 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt från-ränta21,50 %
Genomsnittligt till-ränta34,70 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift285,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift36,00 kr

Topp 10 bästa billiga SMS-lånen 2023:

 • Ferratum
 • Klara Lån
 • Lendo
 • Flexkontot
 • Extralånet
 • ViaConto
 • Loanstep
 • Enklare
 • Northmill Bank
 • Brixo
Innehållsförteckning

Vanliga frågor och svar

Var kan jag låna 5 000 kr billigt?

Det finns många långivare som erbjuder dig att låna 5 000 kr. Många långivare där du kan ansöka om snabblån erbjuder ett maximalt tak på upp till 50 000 kr. Jämför lån från Fairlo, Lumify eller Brixo för att hitta ett passande lån med en mer förmånlig ränta.

Går det att ta ett billigt SMS-lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, du kan få ett lån beviljat trots betalningsanmärkning. Däremot kan ränta och avgifter påverkas negativt och lånet blir mindre förmånligt eftersom du anses vara en högriskkund.

Kan alla ta ett billigt SMS-lån?

Nej, alla kan inte få ett billigt SMS-lån beviljat. Betalningsanmärkningar och skulder påverkar din kreditvärdighet negativt. Det gör att räntan på SMS-lån blir högre och att du inte kan få ett förmånligt SMS-lån beviljat.