Gratis SMS-lån: Låna pengar gratis i 14 dagar

Här presenterar vi ett antal möjligheter för gratis SMS-lån, och det finns olika sätt att låna gratis. Det kan inkludera att som ny kund ansöka om ett räntefritt lån under en månad eller dra nytta av en ångerrätt på 14 dagar. Detta gäller för alla typer av lån, såsom snabblån, akutlån, kontokrediter och mikrolån, med undantag för bostadslån. Det är viktigt att notera att ett SMS-lån kan användas flexibelt, förutsatt att det återbetalas inom 30 dagar från det att lånet ångras, inklusive eventuell ränta för de dagar som pengarna var i din ägo. Större lån erbjuder ofta räntefria perioder så länge betalningarna sker i tid.

OptimalaVal.se anser att Binly är det bästa valet eftersom de erbjuder gratis SMS-lån med direktutbetalning och utan att använda UC för kreditupplysning. Som ny kund kan du låna gratis i 30 dagar, och tack vare användningen av Creditsafe som kreditupplysningsbolag påverkas inte din kreditvärdighet negativt. Du får pengarna snabbt, vanligtvis inom 15–60 minuter, även under kvällar och helger.

Latest update 12 March 2024

3 st. långivare med gratis SMS-lån och direktutbetalning

 • Gratis SMS-lån i 2 veckor
 • Flera lån utan ränta första gången

Vad är ett gratis SMS-lån? Ett gratis SMS-lån är i grunden ett snabblån med snabb utbetalning, kort löptid, och hög ränta. I detta sammanhang betyder “gratis” att du som låntagare inte behöver betala tillbaka mer än det belopp du lånar.

Går det att låna pengar gratis?

Nya lånemöjligheter gör det möjligt att i princip låna pengar gratis i 14 dagar. Efter den kostnadsfria perioden tillkommer vanligtvis ränta på det lånade beloppet. Det är viktigt att noga granska villkoren och avgifterna som gäller efter den kostnadsfria perioden.

OptimalaVal.se besökte Loanstep online där de bekräftar att du genom deras p2p-system kan låna pengar utan kostnad i 14 dagar.
Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Loanstep online där de bekräftar att du genom deras p2p-system kan låna pengar utan kostnad i 14 dagar.
Innehållsförteckning

Lånebelopp för gratis SMS-lån

 Lånebeloppet varierar beroende på långivaren, men ligger vanligtvis mellan 1 000 och 50 000 kr. Det innebär att det inte finns gratis privatlån eller bostadslån, eftersom deras belopp vanligtvis överstiger 50 000 kr. Till exempel erbjuder Loanstep gratis snabblån i 14 dagar med möjlighet att låna upp till 25 000 kr utan kostnad.

Hur tar man ett gratis SMS-lån direkt? För att enkelt låna pengar gratis kan du följa dessa steg:

 • Välj en långivare från listan i början av artikeln.
 • Klicka på “Gå till ansökan”.
 • Kontrollera villkoren för det kostnadsfria lånet.
 • Ange lånebelopp och återbetalningstid enligt de kostnadsfria villkoren.
 • Bekräfta din identitet med BankID och godkänn avtalet.

Hur mycket kan man låna gratis?

Om du vill låna helt gratis, är Loanstep ett bra alternativ med möjlighet att låna upp till 25 000 kr i 14 dagar. Om du är villig att betala en liten aviavgift på 60 kr kan Lumify erbjuda räntefritt lån i 30 dagar, upp till 70 000 kr.

Hur snabbt kan man låna pengar gratis och få dem efter ansökan?

Om du väljer ett gratis snabblån med direktutbetalning och automatisk hantering, som Binly, har du normalt sett pengarna på ditt bankkonto inom 15–60 minuter.

Lånet kan bli dyrt även om det marknadsförs som gratis

Även om ett lån marknadsförs som gratis, kan det fortfarande ha dolda kostnader. Det är viktigt att noggrant granska villkoren och jämföra flera lån för att göra det mest fördelaktiga valet. Ett lån utan ränta kan ändå leda till en hög effektiv årsränta om de dolda avgifterna är höga.

Dolda kostnader med gratis SMS-lån

Eftersom långivare vanligtvis inte tar ut ränta för snabblån som är räntefria första gången, är det istället de dolda avgifterna som du bör vara uppmärksam på. Det kan inkludera uppläggningsavgifter och aviavgifter. Sammanfatta de totala lånekostnaderna för att göra det bästa valet av gratis snabblån.

Vanliga grundkrav för gratis SMS-lån

För att bli godkänd för ett gratis SMS-lån måste långivaren vanligtvis kräva att du uppfyller vissa grundkrav. Dessa inkluderar oftast:

 • Ålder: Minst 18 år
 • Bosatt i Sverige
 • Registrerad inkomst på minst 12 500 kr per månad
 • Ingen aktiv ärende hos Kronofogden
 • Många långivare kräver användning av BankID

Risker med så kallade gratis SMS-lån

Det finns risker med så kallade gratis SMS-lån, särskilt om du inte har tidigare erfarenhet av snabblån. Dolda kostnader är vanliga och om du inte kan återbetala lånet enligt planen kan det bli mycket dyrt.

Ångra dyra lån och rädda din kreditvärdighet, gratis

Om du upptäcker att ett lån som marknadsfördes som gratis visar sig vara dyrt, har du möjlighet att ångra lånet. Du kan ångra alla låneavtal (med undantag av bolån) inom 14 dagar från det att avtalet godkändes. Efter det har du ytterligare 30 dagar på dig att återbetala lånet, inklusive ränta för de dagar som pengarna var i din ägo, men utan andra avgifter. Vid behov kan du söka rådgivning från din kommunala skuldrådgivning innan ärendet hamnar hos Kronofogden.

Sms-lån gratis i 14 dagar

Det finns några få långivare som erbjuder möjligheten att låna räntefritt i upp till 14 dagar. Det är ett bra sätt att få ett sms-lån utan ränta för första gången du lånar. Observera att det maximala lånebeloppet vanligtvis är lägre, och om du inte kan betala tillbaka lånet inom den kostnadsfria perioden tillkommer dyra avgifter och ränta.

Exempel på långivare som erbjuder gratis lån i 14 dagar

 • Långivare 1 – Loanstep

Kan jag ta sms lån gratis i 30 dagar?

Ja, det är möjligt att ta ett SMS-lån gratis i 30 dagar, till exempel genom långivaren Lumify. Dock tillkommer en aviavgift på 60 kr. Tänk på att även om det inte finns någon nominell ränta, kan den effektiva räntan ändå vara relativt hög, särskilt med tanke på den korta låneperioden och eventuella kostnader som tillkommer om du inte betalar tillbaka lånet inom den kostnadsfria perioden.

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Lumify online där de visar att de erbjuder snabblån räntefritt första gången till nya kunder; upp till 70 000 kr så länge återbetalning sker inom en månad.
Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Lumify online där de visar att de erbjuder snabblån räntefritt första gången till nya kunder; upp till 70 000 kr så länge återbetalning sker inom en månad.

Ta ett gratis lån utan UC

För dem som vill undvika att påverka sin kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC) finns möjligheten att ta ett lån utan UC. Istället används andra stora kreditupplysningsföretag som Bisnode, Creditsafe, Safenode, Valitive och Syna. Dessa lån innebär att din ansökan inte registreras hos UC och påverkar därför inte din framtida kreditvärdighet. Enligt Personuppgiftslagen skyddas den information som samlas in vid ansökningen, och detta ger dig en extra nivå av säkerhet när du väljer ett lån utan UC.

Olika lån utan UC

 • Jämför snabblån utan UC med Bisnode
 • Jämför snabblån utan UC med Creditsafe
 • Jämför snabblån utan UC med Syna

Statistik om lån utan ränta

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 4 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp2 000 kr
Max lånebelopp70 000 kr
Lägsta inkomst2 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning3 långivare (75,00 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar3 långivare (75,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC4 långivare (100,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID0 långivare (0,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar2 långivare (50,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 204 långivare (100,00 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta36,75 %
Genomsnittligt tillränta41,00 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift427,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift46,33 kr

Topp 4 bästa gratislånen 2023:

 • Credifi
 • Lumify
 • Loanstep
 • Binly

Alternativ till gratis SMS-lån

I vissa fall är gratis SMS-lån det bästa alternativet, men det är viktigt att förstå när andra typer av lån kan vara mer lämpliga. Andra omständigheter där olika lånalternativ kan vara bättre inkluderar:

 • Låna pengar med en återbetalningstid på 90 dagar
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Låna som arbetslös
 • Akutlån för snabba behov
 • Låna för att renovera din bostad

Så gjorde vi på OptimalaVal.se testet

Vi utvärderar olika långivare genom att titta på olika parametrar. Vårt mål är att ge dig relevant och objektiv information om lån. Här är några av de faktorer vi betygsätter:

 • Totalkostnader inklusive avgifter och ränta
 • Utbetalningstid och snabbhet
 • Beviljandegrad
 • Tydlighet i lånevillkoren
 • Kundupplevelse
 • Andra egenskaper som betalningsfria månader

Vanliga frågor och svar

Kan jag ta ett SMS-lån på 3 000 kr gratis?

Ja, du kan ansöka om ett SMS-lån på 3 000 kr som är i princip gratis. Avgifter och krav kan variera beroende på långivaren.

Kan jag ta ett SMS-lån gratis med direktutbetalning?

Ja, om du väljer en långivare med direktutbetalning kan du normalt få pengarna på ditt bankkonto inom en kort tidsram.

Hur kan jag undvika att påverka min kreditvärdighet med UC?

För att undvika att påverka din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC) kan du välja långivare som inte använder UC för kreditupplysning. Istället används andra kreditupplysningsföretag som Bisnode, Creditsafe och andra. Din ansökan registreras då inte hos UC.

Kan jag ta ett SMS-lån på 1 000 kr gratis?

Ja, det är möjligt att ansöka om ett SMS-lån på 1 000 kr som är i princip gratis. Vissa långivare erbjuder möjligheten att låna gratis under en viss period.

Kan jag ta sms lån gratis i 30 dagar?

Ja, det är möjligt att ta ett SMS-lån gratis i 30 dagar, men tänk på att det kan tillkomma andra avgifter, som en aviavgift.

Vad ska jag vara uppmärksam på med gratis SMS-lån?

Även om lån marknadsförs som gratis, kan det fortfarande finnas dolda kostnader. Det är viktigt att noga granska villkoren och avgifterna. Se till att du kan återbetala lånet i enlighet med de kostnadsfria villkoren.