Julalånet Recension – Är Julalånet en Trygg och Pålitlig Långivare?

Om Julalånet

Julakoncernen är mer än bara julklappar; de erbjuder också förmånliga privatlån som kan gå upp till 300 000 kr. Eftersom Julalånet är reglerat av Finansinspektionen kan du känna dig säker i ditt val av långivare. Dessutom följer Julalånet Konsumentverkets riktlinjer och krav.

Latest update 12 March 2024

Kostnaden av Julalånet

Att ansöka om ett lån hos Julalånet har den fördelen att du kan bli erbjuden en rimlig nominell ränta. Efter att ha genomgått en individuell kreditbedömning kommer din ränta att variera mellan 3,5–14,95%. Vid en godkänd ansökan tillkommer inga extra avgifter utöver räntan. Detta leder till en fördelaktig effektiv ränta och en minskad total kostnad för att låna pengar.

Så Ansöker du om Lån hos Julalånet

På Julalånets officiella hemsida kan du enkelt skicka in din låneansökan. Ange det önskade lånebeloppet och den önskade löptiden. Därefter kommer din ansökan att behandlas manuellt, och om den godkänns, kommer utbetalningen att ske inom 3 bankdagar.

Lånevillkor hos Julalånet

När du väljer att låna hos Julalånet kan du välja en löptid på mellan 2–10 år.

Räntesatser hos Julalånet

En tydlig fördel med att låna från Julalånet är möjligheten till en förmånlig nominell ränta som ligger mellan 3,5–14,95%. Dessutom bjuder långivaren på uppläggningsavgiften, vilket gör den effektiva räntan ännu lägre, mellan 3,9–20,67%. Detta är betydligt mer fördelaktigt jämfört med många andra långivare på marknaden, där den effektiva räntan kan nå tusentals procent vid hög nominell ränta och höga avgifter.

Kreditupplysning via Bisnode

Julalånet utför kreditupplysning med hjälp av Bisnode. Du kan hitta fler lån som använder Bisnode här.

Utbetalningstider hos Julalånet

Det är viktigt att notera att Julalånet inte erbjuder lån med omedelbar utbetalning. Eftersom detta privatlån är av större belopp tar det normalt sett mellan 1–3 bankdagar innan lånet betalas ut. Så, om du behöver pengarna omedelbart, kan det finnas andra alternativ som snabblån, även om lånebeloppet i sådana fall är begränsat.

Innehållsförteckning

Bankpartnerskap hos Julalånet

Julalånet samarbetar med de största bankerna i Sverige och godkänner utbetalningar till alla svenska banker, inklusive Handelsbanken, Swedbank, SEB, Danske Bank och Länsförsäkringar.

Återbetalning av Lån

För att återbetala lånet kan du enkelt få en e-faktura skickad till din digitala brevlåda. Du kan sedan välja att betala med autogiro eller manuellt fylla i bankgirot varje månad efter att fakturan har skickats ut. Notera att Swish inte är en tillgänglig betalningsmetod.

Krav för Att Få Lån hos Julalånet

För att bli godkänd för ett lån hos Julalånet måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Ålder: Minst 18 år
 • Inkomstkrav: Fast inkomst krävs (men ingen specificerad minimiinkomst)
 • Svenskt personnummer: Ett svenskt personnummer krävs för att få ett lån från Julalånet
 • Folkbokföring: Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Betalningsanmärkningar: Ej godkänt
 • Skulder hos Kronofogden: Ej godkänt
 • Många UC-förfrågningar: Ingen maxgräns

Det är viktigt att notera att du inte kan få ett lån utan fast inkomst eller med betalningsanmärkningar. Däremot kan du få ett lån trots ett stort antal UC-förfrågningar. För fler alternativ till långivare där det är enklare att få ett lån, kan du kolla in OptimalaVals guide.

Typer av Lån som Julalånet Erbjuder

Julalånet erbjuder privatlån med lånebelopp som sträcker sig från 30 000 kr upp till 300 000 kr. Den exakta räntan som erbjuds avgörs genom en individuell kreditbedömning.

Betyg på Trustpilot

Det är värt att notera att Julalånet inte finns listat på Trustpilot, vilket gör det svårt att utvärdera användares erfarenheter och omdömen om tjänsten.

Fördelar och Nackdelar med Julalånet

Fördelar:

 • Enkel ansökningsprocess
 • Pålitlig långivare
 • Ingen uppläggningsavgift

Nackdelar:

 • Minsta lånebelopp är 30 000 kr
Innehållsförteckning

Vanliga Frågor & Svar om Julalånet

Kan jag få ett lån hos Julalånet trots betalningsanmärkning?

Nej, om du har en betalningsanmärkning eller en ärende hos Kronofogden kommer du inte kunna få lånet godkänt hos Julalånet.

Hur snabbt får jag pengarna från Julalånet?

Julalånet garanterar att du får pengarna på ditt konto inom 1–3 bankdagar efter godkänd ansökan.

Vilka dagar kan jag få lånet utbetalt från Julalånet?

Du kan få lånet utbetalat på bankdagar.