KontantFinans 2024: Är de en Ansvarsfull Långivare?

KontantFinans – En Seriös Långivare?

När det kommer till att bedöma KontantFinans som en seriös långivare, kan vi med förtroende säga att OptimalaVal anser dem vara en ansvarsfull aktör på marknaden. Det beror på att företaget ägs av Brixo AB, som är under tillsyn av Finansinspektionen och följer strikta regler som fastställts av Konsumentverket. Det är viktigt att notera att KontantFinans erbjuder högkostnadskrediter, vilket kan innebära höga kostnader för låntagarna.

Latest update 12 March 2024

Uppdaterad Information från November 23, 2023:

Under det senaste året har KontantFinans genomfört några betydande förändringar i sina lånevillkor. Den maximala lånesumman har minskat från 30 000 kr till 10 000 kr, och räntan har sänkts från ungefär 42% till 23,95%.

Om KontantFinans

KontantFinans erbjuder en flexibel kontokredit som låter dig låna mellan 3 000 kr och 10 000 kr. En intressant aspekt är att även personer med betalningsanmärkningar har möjlighet att ansöka om kredit här. Företaget grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Kostnader för Lån hos KontantFinans

Här är några viktiga kostnader att överväga när du lånar från KontantFinans:

 • Den nominella räntan är 23,95%.
 • En uppläggningsavgift på 475 kr tas ut vid godkänd låneansökan.
 • Det finns också en uttagsavgift på 50 kr varje gång du tar ut en del av krediten. Denna avgift är relativt låg jämfört med många andra långivare som erbjuder kontokrediter. Den effektiva räntan för lånet varierar beroende på hur du använder krediten.

Så ansöker du om ett lån hos KontantFinans

Processen för att ansöka om ett lån hos KontantFinans är enkel:

 1. Gå till KontantFinans hemsida och ange din önskade kreditgräns samt det belopp du vill låna.
 2. Klicka på “ansök nu” och fyll i dina personuppgifter på nästa sida.
 3. Tryck på den gröna knappen “Ansök” och bekräfta din ansökan med BankID. Detta gör att du slipper fylla i ansökningsformuläret manuellt, eftersom de flesta uppgifter hämtas direkt från din bank och Skatteverket.
 4. Din låneansökan behandlas normalt sett inom 24 timmar, och om den godkänns kan du använda din beviljade kontokredit.

Lånevillkor hos KontantFinans

Hos KontantFinans har du möjlighet att välja en flexibel löptid som passar dig. Det krävs endast att du betalar en minsta månatlig summa, och du kan när som helst lösa krediten i sin helhet.

Ränta hos KontantFinans

Den nominella räntan för krediter hos KontantFinans ligger på 23,95%. Detta gör lånet till en högkostnadskredit. Men det är viktigt att notera att du endast betalar ränta på den del av krediten som du faktiskt använder. Den effektiva räntan beräknas alltid vid ansökan och baseras på flera faktorer, inklusive lånebelopp, antal uttag och hur snabbt du återbetalar lånet.

Innehållsförteckning

Alternativ att Överväga:

 • Om du söker lån med lägre ränta kan SMS-lån med låg ränta vara ett alternativ.
 • Om du letar efter det enklaste lånet att få kan du överväga andra alternativ.
 • Notera att en kreditupplysning alltid görs genom Bisnode när du ansöker hos KontantFinans.

Exempel på Månadskostnad och Totalkostnad

För att ge en tydlig bild av kostnaderna för ett lån hos KontantFinans, låt oss ta ett exempel. En kredit med en nominell bunden årsränta på 23,95%, en uppläggningsavgift på 475 kr och en månatlig administrationsavgift på 25 kr skulle resultera i en effektiv årsränta på 45,5%. För ett lån på 10 000 kr, återbetalat med 1 015 kr per månad under 12 månader, skulle den totala kostnaden för krediten vara 2 180 kr.

Utbetalning hos KontantFinans

KontantFinans erbjuder inte utbetalningar samma dag eller under helger. Om du ansöker och får din ansökan godkänd tidigt på dagen kan du förvänta dig att få lånet nästa bankdag. Långivaren garanterar att du kommer att få dina pengar inom 2-3 bankdagar.

Andra Betalningsalternativ hos KontantFinans

KontantFinans samarbetar med alla banker i Sverige och erbjuder även möjligheten att göra överföringar med Trustly. Dessutom kan du få pengarna på ditt konto via Swish.

Avbetalning av Lån hos KontantFinans

En minsta månatlig summa dras alltid automatiskt via autogiro. Du kan även följa dina kommande betalningar och din kreditinformation genom att logga in på Mina sidor. Här kan du också få en e-faktura och göra extra insättningar genom bankgiro. Det är värt att notera att det är fördelaktigt att undvika den klassiska fakturaoptionen för att undvika ytterligare kostnader.

Lån som Liknar KontantFinans

Om du letar efter alternativ som liknar KontantFinans, kan du överväga följande:

 • Expresskredit: Erbjuder en liknande nominell ränta.
 • Everdayplus: Erbjuder ungefär samma lånebelopp.
 • Ferratum: Har en liknande nominell ränta men erbjuder möjligheten att låna en högre summa.

Krav för att Ansöka om Lån hos KontantFinans

För att vara berättigad till ett lån hos KontantFinans måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Inkomstkrav: Din årliga inkomst måste vara minst 120 000 kr.
 • Svenskt personnummer: Du behöver ha ett svenskt personnummer för att ansöka om ett lån hos KontantFinans.
 • Folkbokföring: Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Betalningsanmärkningar: Låntagare med betalningsanmärkningar kan bli godkända.
 • Skulder hos Kronofogden: Ansökningar avslås om du har skulder hos Kronofogden.
 • Antal UC-förfrågningar: Det finns inget maximalt tak för antalet UC-förfrågningar.
Innehållsförteckning

Typer av Lån som KontantFinans Erbjuder

KontantFinans erbjuder huvudsakligen kontokrediter där du kan ansöka om en kredit upp till 10 000 kr. Du kan göra uttag på det belopp du behöver när du behöver det.

Andra Kunders Erfarenheter med KontantFinans

Det är alltid värdefullt att titta på andra kunders erfarenheter när du överväger en långivare. Här är några sammanfattningar av vad tidigare kunder har sagt om KontantFinans:

Trustpilot Omdöme om KontantFinans

På Trustpilot har KontantFinans fått ett medelbetyg på 4,5 stjärnor av 5 baserat på 254 omdömen. Denna information är från den 13 januari 2023. Tidigare kunder har gett långivaren positiva betyg och uppskattar särskilt den smidiga utbetalningen och möjligheten till flexibel löptid. Det har dock funnits kritik angående kundtjänsten som något som kan förbättras.

Lånforum Omdöme om KontantFinans

På Lånforum har flera användare uttryckt att det är enkelt att få lån hos KontantFinans. Det har också diskuterats om vilken kreditupplysningsbyrå som används. Bisnode används för kreditupplysningen, men själva krediten som beviljas kommer att synas hos UC.

Fördelar och Nackdelar med KontantFinans

För att avsluta vår översyn, låt oss summera några fördelar och nackdelar med att använda KontantFinans:

Fördelar:

 • Flexibel återbetalning
 • Ränta endast på använd kredit
 • Låg uttagsavgift

Nackdelar:

 • Hög nominell ränta
 • Inloggning på KontantFinans Mina Sidor
 • Om du är en befintlig kund hos KontantFinans kan du logga in på Mina Sidor för att hantera ditt lån.
Innehållsförteckning

Vanliga Frågor och Svar

Här är några vanliga frågor och svar om lån hos KontantFinans:

Fråga: Kan jag få ett lån hos KontantFinans trots betalningsanmärkning?

Svar: Ja, det är möjligt att få en ansökan godkänd hos KontantFinans även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det är dock viktigt att inte låna mer än du har råd med. Om du har många betalningsanmärkningar kan det vara bättre att avstå från att låna.

Fråga: Hur snabbt får jag pengarna från KontantFinans?

Svar: KontantFinans godkänner vanligtvis låneansökningar inom 24 timmar, och du kan förvänta dig att få pengarna samma dag om din ansökan godkänns. Ibland kan det ta längre tid, men du kommer alltid att få pengarna senast inom tre bankdagar från KontantFinans.

Fråga: Vilka dagar kan jag få lånet utbetalt hos KontantFinans?

Svar: Lånet utbetalas endast under kundtjänstens öppettider, som är måndag till fredag mellan 09:00 och 12:00 samt 13:00 och 16:00. Om du vill få lånet utbetalt snabbt är det bäst att ansöka under dessa tider.

Hoppas denna unika recension ger dig värdefull information om KontantFinans och deras lånevillkor för 2024. Innan du tar ett lån är det viktigt att noggrant överväga kostnaderna och hur det påverkar din ekonomiska situation.