Lån med direktutbetalning till SEB

Jämför SMS-lån med omedelbar utbetalning till ditt bankkonto hos SEB

Här presenterar vi det bästa urvalet av SMS-lån med direktbetalning till SEB. Du kan ta snabblån till SEB med omedelbar utbetalning dygnet runt, inklusive kvällar och helger. Du har också möjligheten att konsolidera lån och betala via SEB med förmånlig ränta (2–39 %). Alternativt kan du ansöka om privatlån till ditt SEB-konto med mindre strikta krav än de som ofta krävs av större banker, såsom krav på inkomst eller avsaknad av betalningsanmärkningar.

Latest update 22 November 2023

Jämför direktlån till SEB

Vad är ett sms-lån med direktutbetalning till SEB?

Ett sms-lån med direktutbetalning till SEB är en typ av snabblån som kallas för sms-lån. Dessa lån innebär att mindre belopp lånas ut för kortare perioder jämfört med exempelvis privatlån. När en långivare erbjuder sms-lån med direktutbetalning till SEB innebär det att lånesumman sätts in på ditt SEB-bankkonto omedelbart efter att din låneansökan har blivit godkänd.

Finns det snabblån som betalas ut direkt till SEB?

Ja, det finns flera långivare som erbjuder snabblån med direktutbetalning till SEB. Utbetalningstiderna kan vara så korta som 5 minuter i vissa fall. För att få pengarna så snabbt som möjligt är det en fördel att välja en långivare som använder automatisk handläggning av din ansökan.

Det finns olika typer av snabblån med olika utbetalningstider, inklusive:

 • Snabblån dygnet runt: Dessa lån erbjuder utbetalning dygnet runt, vilket innebär att du kan få pengarna när som helst på dygnet.
 • Snabblån med direktutbetalning natt: Vissa långivare erbjuder utbetalning även under natten, vilket kan vara praktiskt om du behöver pengar utanför vanliga banköppettider.
 • Snabblån med helgutbetalning: För de som behöver pengar under helgen erbjuder vissa långivare utbetalning även under lördagar och söndagar.
 • Snabblån med kvällsutbetalning: Dessa lån möjliggör utbetalning även på kvällstid, vilket kan vara bekvämt om du har en akut ekonomisk situation.

Hur mycket pengar kan man låna via ett snabblån till SEB

Beloppet du kan låna genom ett snabblån till SEB kan variera beroende på långivaren. Lumify erbjuder det högsta lånebeloppet för snabblån och sms-lån till SEB, vilket är 70 000 kr. Hos de flesta andra långivare ligger det vanligaste maxbeloppet på 50 000 kr. Det är viktigt att notera att lånebeloppen kan skilja sig åt mellan olika långivare, så det är bra att jämföra olika alternativ för att hitta det som passar dina behov bäst.

Bildtext: På Lumify ser vi att deras högsta belopp är 70 000 KR. Detta gäller även för direktlån för konton hos SEB.

Hur mycket kostar det att ta ett snabblån direkt till SEB?

Kostnaden för att ta ett snabblån direkt till SEB kan variera beroende på långivaren och de specifika lånevillkoren. Om vi tar ett exempel från Lumify, kan det ge en vägledning för kostnader:

 • Lånebelopp: 9 500 kr
 • Räntesats: 42,50 %
 • Återbetalningstid: 10 månader
 • Uppläggningsavgift: 1 205 kr
 • Lägst att betala-belopp: 1 155 kr
 • Aviavgifter: 600 kr

Med dessa villkor blir den effektiva räntan totalt 198,86 %. Det totala beloppet att återbetala blir då 14 648 kr.

Det är viktigt att notera att kostnaderna för snabblån kan variera kraftigt beroende på lånebelopp, räntesatser och villkor. Det är därför viktigt att noggrant jämföra olika erbjudanden från olika långivare innan du tar ett snabblån till SEB.

Vad är kraven för att få lån med direktutbetalning till SEB? 

För att få ett lån med direktutbetalning till SEB måste du uppfylla vissa grundkrav. Här är de vanliga grundkraven:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna ansöka om ett sådant lån.
 • Svenskt personnummer: Du behöver ha ett svenskt personnummer för att vara berättigad till lånet.
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden: Det är viktigt att du inte har några pågående skulder hos Kronofogden.
 • Folkbokförd i Sverige: Du måste vara folkbokförd i Sverige för att vara berättigad till lånet.

För att pengarna ska överföras direkt krävs det att du signerar med BankID eller annan e-legitimation. Du kan hitta en lista över alla långivare som accepterar BankID för sina tjänster. Det är viktigt att du uppfyller dessa grundkrav innan du ansöker om ett lån med direktutbetalning till SEB.

Innehållsförteckning

Kan man ta lån trots betalningsanmärkning?

Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte alltid vara ett hinder när du ansöker om ett SMS-lån hos de flesta långivare. Dock kan de påverka den ränta som du erbjuds. Eftersom långivare anser att du utgör en högre risk kan räntan vara högre om du har betalningsanmärkningar.

Bildtext: Optimala Val undersöker om Credifi.se godtar ansökning för snabblån med direktutbetalning för SEB med betalningsanmärkning. Det gör dem! 

Kan jag ansöka om direktlån till SEB utan UC?

Ja, du har möjlighet att ansöka om direktlån till SEB utan att använda UC (Upplysningscentralen). Däremot genomförs fortfarande en individuell kreditbedömning för att säkerställa att du kan återbetala lånet enligt den överenskomna betalningsplanen. Istället för UC använder vissa långivare andra kreditvärderingsföretag, och de två största alternativen är Bisnode och Creditsafe.

Långivare som inte använder UC inkluderar:

 • SMS-lån utan UC
 • Enkla lån med Bisnode
 • Enkla lån med Creditsafe

Det är viktigt att notera att även om UC inte används, kommer långivaren fortfarande att bedöma din kreditvärdighet baserat på information från andra kreditvärderingsföretag.

Att tänka på när man ska ta ett direktlån till SEB

Vid övervägande av ett direktlån till SEB är det värdefullt att göra en noggrann jämförelse av lånealternativ och analysera din nuvarande ekonomiska situation. Reflektera även över högkostnadskrediter och vilket lån som passar dig bäst innan du tar ditt beslut.

Om du väljer att ansöka om ett direktlån till SEB, är det klokt att göra din låneansökan så tidigt som möjligt under dagen för att maximera chansen att få lånebeloppet utbetalt snabbt.

Manuell eller automatisk handläggning av snabblån med direktutbetalning till SEB

Snabblån med direkt utbetalning till SEB kan hanteras på två olika sätt: antingen genom manuell eller automatisk handläggning.

Automatisk handläggning innebär att kreditprövningen sker automatiskt, och detta kan resultera i en snabbare utbetalning av lånet.

Manuell handläggning genomförs endast under långivarens öppettider. Därför kan utbetalningen ta en eller flera bankdagar att behandla. Om du ansöker tidigt på dagen kan det vara möjligt att få pengarna samma dag, men detta är inte garanterat.

Om du behöver pengarna snabbt och har en kommande lön, kan du överväga att välja ett snabblån med en avbetalningsplan på 30 dagar. En annan möjlighet är att fråga vänner och familj om du kan låna en mindre summa från dem. Om det handlar om ett större lån kan ett privatlån vara ett mer förmånligt alternativ, eftersom privatlån oftast har lägre räntor.

Krav: Långivaren behöver ha ett SEB konto

För att få pengarna samma dag måste den valda långivaren ha ett konto hos SEB. Snabbare överföringar kan också uppnås genom att använda Trustly eller Zimpler. Dessa är två onlinebaserade betalningsmetoder som möjliggör in- och utbetalningar utan krav på registrering eller nedladdning av en app.

Tjänster för snabbare utbetalning

 • Snabba lån med Trustly
 • Snabba lån med Zimpler

BankID för snabbare ansökan!

Att använda BankID för din ansökan är fördelaktigt då det ger dig möjlighet att få svar och följa din ansökningsprocess på ett mer effektivt sätt. BankID fungerar som en e-legitimation som minskar handläggningstiden och möjliggör snabbare utbetalning av lånet. Ibland kan du få pengarna så snabbt som inom 15 minuter, särskilt om du ansöker via Monara.

Samla dina lån och betala via SEB

Om du har flera små lån, akutlån eller mikrokrediter kan det vara en klok idé att konsolidera dem med ett samlingslån. Till exempel erbjuder Enklare förmånliga samlingslån upp till 600 000 kr för SEB-kunder. Här är ett räkneexempel som kan hjälpa dig att avgöra om detta är en bra lösning för dig:

 • Lånets typ: Annuitetslån över 5 år
 • Lånebelopp: 150 000 kr
 • Rörlig ränta: 4,30 %
 • Uppläggningskostnad: 495 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 4,53 %
 • Totalt återbetalningsbelopp: 167 465 kr

Bildtext: Vi på Optimala Val besökte Enklare för att se över deras samlingslån för SEB kunder.

Riskerna med snabblån och omedelbar utbetalning

Eftersom det är möjligt att ta lån impulsivt på grund av omedelbar utbetalning och snabba handläggningstider, särskilt under kvällar och helger, ökar risken för att återbetalningen av lånet kan bli problematisk. Detta kan leda till försämrad kreditvärdighet och eventuellt till och med ärenden hos Kronofogden. För att undvika detta rekommenderar vi att du kontaktar en kommunal skuldrådgivare innan du tar beslut om att exempelvis låna pengar utan fast inkomst från SEB.

Så här kan du ansöka om ett lån hos SEB

För att ansöka om ett lån hos SEB kan du följa dessa steg:

 1. Välj ett lån med omedelbar utbetalning till SEB från listan i början av artikeln.
 2. Klicka på “Gå till ansökan”.
 3. Ange det önskade lånebeloppet och återbetalningstiden.
 4. Granska lånevillkoren.
 5. Verifiera din identitet med BankID och acceptera avtalet.

Hur snabbt får jag tillgång till pengarna?

Om du ansöker om ett sms-lån med omedelbar utbetalning till SEB, som använder automatisk hantering, kan pengarna normalt sett vara tillgängliga på ditt konto inom 15 till 60 minuter.

Alternativ till att låna pengar hos SEB

Om vissa långivare inte har konton hos SEB kan det vara fördelaktigt för dig som kund att överväga snabblån eller privatlån hos en annan bank. Här är några alternativ till SEB-lån om du behöver låna pengar:

 • Lån med omedelbar utbetalning till Nordea
 • Lån med omedelbar utbetalning till Swedbank
 • Lån med omedelbar utbetalning till Handelsbanken
 • Lån med omedelbar utbetalning till Länsförsäkringar
 • Lån med omedelbar utbetalning till Danske Bank
Innehållsförteckning

Statistik om direktlån till SEB

För att hjälpa dig att göra ett välgrundat val när det gäller lån har vi sammanställt statistik om de 14 olika långivarna som vi har granskat.

StatistikpunktVärde
Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst4 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning8 långivare (57,14 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar8 långivare (57,14 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC11 långivare (78,57 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID4 långivare (28,57 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar11 långivare (78,57 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 20 år13 långivare (92,86 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittlig ränta26,79 %
Genomsnittlig ränta till långivarna37,64 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift351,38 kr
Genomsnittlig administrationsavgift40,44 kr

Topp 14 bästa direktlånen till SEB 2023:

 1. Ferratum
 2. Credifi
 3. Lumify
 4. Klara Lån
 5. Lendo
 6. Flexkontot
 7. Loanstep
 8. Binly
 9. Saldo
 10. ViaConto
 11. Enklare
 12. Northmill Bank
 13. Brixo
 14. GF Money

Så bedömer vi på Optimala Val Långivare

När vi jämför olika långivare tar vi hänsyn till flera olika parametrar. Läs mer om våra redaktionella riktlinjer här. Här är några av de parametrar vi betygsätter:

 • Totalkostnader, inklusive avgifter och ränta.
 • Utbetalningstid och snabbhet.
 • Beviljandegrad.
 • Tydlighetsanalys av lånevillkor.
 • Kundupplevelse.
 • Andra funktioner, såsom möjlighet till betalningsfria månader.
Innehållsförteckning

Här är några vanliga frågor och svar om lån till SEB:

Får jag pengarna samma dag till mitt SEB-konto?

Ja, om den valda långivaren använder ett SEB-konto för utbetalning kan du ha pengarna på ditt konto inom 15 minuter. Vissa långivare betalar även ut beloppet nästa bankdag.

Finns det P2P-lån med direktutbetalning till SEB?

Ja, vissa långivare erbjuder P2P-lån (peer-to-peer-lån) där du lånar från privatpersoner och använder en låneförmedlare som betalar ut pengarna till ditt SEB-konto. Detta är ett alternativ som kan vara enklare att få beviljat jämfört med ansökningar hos större banker som Swedbank, Handelsbanken eller Nordea.

Finns det privatlån med direkt utbetalning till SEB?

Ja, det finns nu privatlån med direkt utbetalning till SEB. Det är värt att notera att dessa lån kan ta lite längre tid eftersom en noggrannare kreditvärdering och handläggning krävs. Fördelen med privatlån är dock oftast mer förmånliga räntor, vanligtvis mellan 3-20 %. Om du behöver pengarna så snabbt som möjligt är snabblån det bästa alternativet.

Kan jag få pengarna utbetalda dygnet runt till SEB?

Ja, du kan få ditt lån utbetalt dygnet runt till SEB. Det finns flera långivare som hanterar ansökningar automatiskt och kan därför göra utbetalningar dygnet runt till ditt SEB-konto. Det förutsätter dock att långivaren använder SEB för sina utbetalningar.

Finns det SEB-lån med utbetalning på helgen?

Ja, du kan få SEB-lån utbetalda även under helgdagar, inklusive lördag och söndag. Du bör leta efter långivare som använder automatisk hantering och överför från ett SEB-konto. Det finns flera lån som kan ge dig samma dags utbetalning.

Vad är SEB:s lånekalkyl?

SEB tillhandahåller två huvudsakliga lånekalkyler: en för bolån och en för deras privatlån “Enkla lånet.” “Enkla lånet” är ett blancolån med en ränta som varierar mellan 6,25% och 13,50% hos SEB. Det är ett lån som låntagaren kan använda fritt. Observera att denna kalkyl endast gäller för SEB och inte för andra långivare. För mer detaljerad information om SEB:s lånekalkyler och deras aktuella villkor rekommenderas att du besöker SEB:s webbplats eller kontaktar dem direkt.