Lån med direktutbetalning till Nordea

Tolv långivare i listan erbjuder möjligheten att få direktutbetalning av lån till Nordea, vilket möjliggör att du kan ha pengarna på kontot redan samma dag, ofta inom 15–60 minuter, oavsett om det är kväll eller helg. Beloppen som kan lånas varierar från 1 000 till 100 000 kr, och inga av dessa lån använder sig av UC för kreditupplysning. Istället är det Bisnode eller Creditsafe som står för kreditkontrollen. SMS-lån och snabblån med direktutbetalning till Nordea är i regel högkostnadskrediter, och det finns en ökad risk att hamna i en situation med betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Lånero rekommenderar Ferratum som det bästa valet för SMS-lån med direktutbetalning till Nordea, tack vare deras snabba beslutsprocess på endast 10 minuter, deras effektiva utbetalningar även under kvällar och helger, samt deras transparens gällande avgifter.

Latest update 22 November 2023

Finns det SMS lån med direktutbetalning till Nordea bank?

Ja, det finns ett flertal kreditinstitut som erbjuder olika former av snabblån där utbetalningen direkt krediteras till ditt konto hos Nordea. Vissa av dessa långivare gör överföringen redan under samma arbetsdag, medan andra kan hantera det inom bara några få minuter. Det som avgör hastigheten på utbetalningen är om kreditgivaren jobbar med manuell eller automatiserad ärendehantering, samt vilken bank de samarbetar med.

Totalt sett finns det 13 långivare i Sverige som tillhandahåller tjänsten med direktutbetalning till Nordea. För närvarande har vi listat sex av dem, och fler kommer att läggas till listan. Fem av dessa kreditgivare erbjuder även lån till personer med betalningsanmärkningar.

Direktutbetalning Nordea:

Helg Transaktioner för direktutbetalning till Nordea genomförs snabbt och effektivt dygnet runt, alla dagar i veckan, inklusive helgdagar och röda dagar.

Grundkrav för ett SMS lån med direkt utbetalning till Nordea

Innan du lämnar in en låneansökan, försäkra dig om att du uppfyller följande grundkrav för att kunna få en direktutbetalning till ditt konto hos Nordea:

 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har en årlig inkomst på minst 110 000 kr
 • Du har inga skulder hos Kronofogden
 • Du är minst 18 år gammal
 • Betalningsanmärkningar kan vara acceptabla

Fem av de tillgängliga SMS-lån med direktutbetalningstillval godkänner låneansökningar även från individer med betalningsanmärkningar. Så en betalningsanmärkning är inte automatiskt en dealbreaker. Däremot spelar din kreditvärdighet en viktig roll. En individuell kreditprövning görs för att utvärdera din förmåga att återbetala lånet som överenskommet.

Din betalningsanmärkning kan påverka den räntesats du erbjuds och även den tidsperiod inom vilken du förväntas återbetala lånet. Generellt sett är räntan högre för kunder som bedöms vara högrisk, vilket ofta inkluderar personer med betalningsanmärkningar, oavsett om lånet är ett akutlån med eller utan en UC (Upplysningscentralen) kreditupplysning.

Direktlån till Nordea utan UC

Det är möjligt att ansöka om direktlån till Nordea utan att genomgå en UC-kreditupplysning. I det fallet bör du välja en långivare som använder automatiserad ärendehantering, vilket möjliggör utbetalning även utanför normala kontorstider. Men sträva efter att lämna in din ansökan så tidigt som möjligt för att öka dina chanser till ett snabbt lånebeslut.

När du ansöker om ett lån och din kreditupplysning görs via UC registreras detta hos Upplysningscentralen. Om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få lånet godkänt. Lån med säkerhet är ofta mer förmånliga eftersom både räntan och de tillämpliga avgifterna tenderar att vara lägre.

Utforska lån utan UC

 • Låna utan UC
 • Direktlån med Bisnode
 • Direktlån med Creditsafe
Innehållsförteckning

Risker med att ta ett direktlån till Nordea

Det är kritiskt att jämföra olika lånealternativ för att hitta det mest fördelaktiga avtalet. Genom att göra detta kan du potentiellt sänka din månadskostnad och få en bättre räntesats och återbetalningsperiod. Om du bara behöver låna en mindre summa pengar kan det vara värt att överväga andra alternativ. För mindre belopp kan du till exempel överväga att låna pengar av en familjemedlem eller vän i väntan på din nästa lön, eller välja ett räntefritt SMS-lån.

Det finns flera långivare som erbjuder lån med en löptid på 30 dagar som kan vara mycket förmånliga. Vissa av dessa kreditgivare tillhandahåller till och med räntefria lån för de första 30 dagarna.

Om du ångrar dig Du har möjlighet att ångra ditt beslut om att ta ett lån med direktutbetalning till Nordea inom 14 dagar från det att du erhållit låneavtalet. I det fallet måste du återbetala hela lånebeloppet, plus ränta för de dagar lånet varit utestående, inom 30 dagar från det att du meddelat om ditt ångerbeslut. För råd och stöd kring din budget eller dina lån, rekommenderas du att kontakta kommunens kostnadsfria skuldrådgivningstjänst.

Hur snabbt kan jag få pengarna in på mitt konto hos Nordea?

Det beror på om långivaren hanterar ansökningar manuellt eller automatiskt Snabblån med direktutbetalning till Nordea kan handläggas på två olika sätt. Vissa kreditgivare hanterar alla ärenden manuellt under vanliga kontorstider, vilket oftast resulterar i lägre räntor. Å andra sidan kan lån som handläggs automatiskt betalas ut dygnet runt, vilket kan vara ett bra alternativ när du behöver pengarna omgående, trots att räntan brukar vara högre.

Även om snabblån generellt har högre räntor finns det en lagstadgad maxgräns på 40 % för att skydda dig som låntagare. Detta betyder att den nominella räntan inte får överstiga denna gräns, även om den effektiva räntan, inklusive avgifter och påslag, ofta kan vara högre.

Långivare med automatisk ärendehantering:

 • SMS lån Nordea nattetid
 • SMS lån Nordea kvällstid
 • SMS lån Nordea dygnet runt

Med detta breda utbud av möjligheter är det viktigt att noggrant jämföra olika långivare och deras villkor för att hitta det lån som bäst passar dina behov och ekonomiska förutsättningar.

Krav på Nordea-konto för Långivare

Långivarens pengar kan endast överföras direkt om de också använder sig av Nordea som bank.

Alternativt kan digitala betalningsmetoder som Trustly eller Zimpler användas. I så fall är det inte nödvändigt att välja en långivare som har Nordea. Detta breddar dina valmöjligheter, potentiellt ger dig bättre erbjudanden och lägre räntesatser då du har fler långivare att jämföra mellan.

Alternativa vägar för direktöverföring till Nordea

 • Direkta lån via Zimpler
 • Direkta lån via Trustly
 • Lån med omedelbart svar
 • Flexibla lån med utbetalning samma dag
 • Använd BankID för en snabb ansökan
 • Använd BankID för att snabbt behandla din ansökan, vilket kan resultera i att du får pengarna omedelbart. Du kan även spåra din ansökan och få svar inom 10 minuter från flera långivare.

Läs också: Snabblån med BankID

Innehållsförteckning

Så ansöker du om ett lån med direktutbetalning till Nordea

 • Välj en långivare med direktutbetalning till Nordea från listan i textens inledning.
 • Klicka på “Gå till ansökan”.
 • Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 • Granska lånevillkoren.
 • Bekräfta din identitet med BankID och acceptera avtalet.
 • I de flesta fall är pengarna på ditt Nordea-konto inom 15–60 minuter.

Alternativ för återbetalning av lån med direktutbetalning till Nordea Lånet måste amorteras enligt den överenskomna planen. Om inte detta sker tillkommer extra avgifter som dröjsmålsränta.

Återbetalningstiden beror på din kreditvärdighet, lånebeloppet och din allmänna ekonomiska situation. Var alltid noggrann med att läsa igenom villkoren och teckna inte ett lån du inte har råd att betala tillbaka.

För återbetalning kan du använda:

 • E-faktura
 • Autogiro
 • Pappersfaktura

Med e-faktura får du en notifikation när fakturan är tillgänglig i din internetbank och kan snabbt betala med BankID eller bankdosa. Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto, vilket undviker risken för förseningsavgifter. Pappersfakturan är en traditionell metod men medför oftast en extra kostnad.

Statistik över direktlån till Nordea 2023 Här är en sammanställning över de 12 olika långivarna som vi har recenserat:

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst3 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning7 långivare (58,33 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar7 långivare (58,33 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC10 långivare (83,33 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID4 långivare (33,33 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar9 långivare (75,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2011 långivare (91,67 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta30,17 %
Genomsnittligt tillränta38,58 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift401,57 kr
Genomsnittlig administrationsavgift41,13 kr

Topp 12 bästa direktlånen till Nordea 2023:

 1. Ferratum
 2. Credifi
 3. Lumify
 4. Lendo
 5. Loanstep
 6. Binly
 7. Saldo
 8. Flexkontot
 9. ViaConto
 10. Enklare
 11. Brixo
 12. GF Money

Om Nordea Nordea Bank

Abp grundades år 2000 genom en sammanslagning av Merita, Nordbanken, Unibank och Kreditkassen, med huvudkontor flyttat till Helsingfors, Finland, 2018 (tidigare Stockholm). Nordea betjänar idag omkring 11 miljoner privatkunder, cirka 700 000 företagskunder och har 1400 kontor. Nordeas internetbank är bland världens största med över 6 miljoner användare. Företaget är noterat på Stockholms-, Helsingfors- och Köpenhamnsbörsen, med Frank Vang-Jensen som nuvarande VD. Staten var storägare i banken fram till 2013 då man sålde sin andel.

 • Antal anställda (2018): 28 987
 • Verksamhetsområden: Danmark, Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland
 • Nuvarande VD: Frank Vang-Jensen Huvudkontor: Helsingfors, Finland (tidigare Stockholm)
 • Största kontoret i Sverige: Kungsträdgården, Stockholm

Metodik för Optimala Vals Test

När vi på Optimala Val utför våra tester granskar vi en rad olika aspekter hos olika kreditgivare. Här kan du läsa om våra redaktionella riktlinjer. Nedan är några exempel på aspekter vi granskar och betygsätter:

Totala kostnader inklusive avgifter och ränta. Hastighet och tidsram för utbetalning. Andel beviljade lån. Klarhet och öppenhet gällande lånevillkor. Kundens upplevelse. Övriga egenskaper, som exempelvis möjlighet till betalningsfria månader. Metodik för Lånero’s Test Vi på Lånero genomför noggranna granskningar och jämförelser mellan olika långivare baserat på ett flertal faktorer. Här kan du läsa mer om våra redaktionella riktlinjer. Några av de kriterier vi utvärderar inkluderar:

Sammanlagda kostnader, inklusive avgifter och ränta. Snabbheten i utbetalningsprocessen. Grad av lånebeviljande. Analys av tydligheten i lånevillkoren. Upplevelsen för kunden. Övriga funktioner, som till exempel möjligheten till betalningsfria månader.

Innehållsförteckning

Vanliga Frågor och Svar

Får jag pengarna samma dag till mitt Nordea-konto?

Ja, om du väljer en kreditgivare som också är ansluten till Nordea, kan pengarna överföras samma dag. Vissa långivare har snabba handläggningstider vilket möjliggör direkt svar på din ansökan och utbetalning inom 5 minuter.

Finns det möjlighet till P2P-lån med direktutbetalning till Nordea?

Ja, det finns långivare som erbjuder P2P-lån (peer-to-peer), vilket innebär att privatpersoner kan låna ut pengar till dig genom en låneförmedlingstjänst. P2P-lån har ofta lägre krav vilket gör det till en bra lösning för de som annars kan ha svårt att bli godkända för ett lån.

Finns det privatlån med direktutbetalning till Nordea?

Nej, det erbjuds inte privatlån med direktutbetalning till Nordea. Lån med direktutbetalning är främst begränsade till SMS-lån och mindre krediter upp till 50 000 kr.

För privatlån är processen längre och utbetalningen sker inom några bankdagar. Å andra sidan, räntan på dessa lån är oftast lägre vilket ger möjlighet till ett mer fördelaktigt avtal.

Hur mycket kan jag låna?

Fairlo erbjuder det högsta lånebeloppet för direktutbetalning till Nordea, upp till 100 000 kr. För SMS-lån ligger normalt sett maxgränsen mellan 30 000 och 50 000 kr hos de flesta långivare.

Är det möjligt att få pengarna utbetalda när som helst på dygnet?

Ja, flera långivare använder automatiserade system för att behandla låneansökningar vilket gör det möjligt att få omedelbart svar och utbetalning av lånet. Detta kräver dock att du väljer en aktör som använder Nordea. Om inte kan det ta mellan 1 och 3 bankdagar att få pengarna.

Är det möjligt att få lånet utbetalt under helger hos Nordea?

Ja, det är möjligt att få lånet utbetalt under helger (lördag och söndag) samt utanför vanliga kontorstider, under förutsättning att långivaren har ett Nordeakonto och använder sig av automatisk handläggning.

Vad kostar ett lån med direktutbetalning till Nordea?

Till exempel erbjuder Ferratum en kredit på 25 000 kr över en löptid på 12 månader med ett totalt belopp att återbetala på 30 427 kr. Detta motsvarar en effektiv ränta på 48,32 %. Kostnaderna för andra SMS-lån och kontokrediter med direktutbetalning till Nordea varierar beroende på vilken långivare och vilket avtal du väljer.