Lån med Låga Krav: Möjligheter Utan Höga Hinder

OptimalaVal anser att Ferratum är det bästa alternativet när det kommer till lån med låga krav. Hos Ferratum kan du låna pengar snabbt utan att behöva uppfylla höga krav, såsom krav på inkomst och utan att de använder UC för kreditupplysning. Du har möjlighet att låna upp till 45 000 kr med snabb utbetalning, men det är viktigt att vara medveten om att detta rör sig om en högkostnadskredit med de risker som följer med det. Om du redan har betalningsanmärkningar eller en låg kreditvärdighet, kommer du att vara begränsad till SMS-lån, mikrolån eller snabblån som inte ställer höga krav och som använder Creditsafe eller Bisnode som sina kreditupplysningsbolag.

Latest update 12 March 2024

Möjlighet att Godkänna Betalningsanmärkningar och Lån Utan UC

Det finns 8 långivare som är villiga att godkänna betalningsanmärkningar och 8 som erbjuder lån utan UC. Dessutom erbjuder 4 långivare direktutbetalning, vilket innebär att pengarna kan vara på ditt konto inom 15–60 minuter.

Jämförelse av 10 Lån med Låga Krav:

För en detaljerad jämförelse av 10 lån med låga krav, kan du hitta Optimala Val’s egna lista här.

Bra Alternativ för Lån med Låga Krav: Northmill

Ett utmärkt alternativ för lån med låga krav är Northmill. Northmill erbjuder en kontokredit med en intervall på 1 000-50 000 kronor och har inga specifika inkomstkrav. Istället gör de en bedömning av din betalningsförmåga som helhet. Dessutom godkänner de personer med betalningsanmärkningar. Med en förmånlig nominell ränta som varierar mellan 4,9% och 19,9%, anser OptimalaVal att Northmill är ett fullgott alternativ för de som söker ett lån utan höga krav.

Topplista: Lån med Låga Krav

Här är en topplista över långivare som erbjuder lån med låga krav:

 1. Ferratum: Erbjuder lån med låga krav utan kreditupplysning via UC med snabb utbetalning. Lånebelopp: 1 000 kr – 40 000 kr. Nominell ränta från 43,50%.
 2. Lendo: Erbjuder lån med direkt utbetalning. Lånebelopp: 10 000 kr – 600 000 kr i form av privatlån & samlingslån. Nominell ränta från 2,00%.
 3. Klara Lån: Erbjuder lån med låga krav utan kreditupplysning via UC med direkt utbetalning. Lånebelopp: 2 000 kr – 150 000 kr i form av snabblån & privatlån. Nominell ränta från 6,48%.
 4. Binly: Erbjuder lån med låga krav utan kreditupplysning via UC med snabb utbetalning. Lånebelopp: 2 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Nominell ränta från 43,50%.
 5. Lumify: Erbjuder lån med låga krav utan UC med direkt utbetalning. Lånebelopp: 2 000 kr – 70 000 kr i form av snabblån. Nominell ränta från 43,50%.
 6. Loanstep: Erbjuder lån med direkt utbetalning. Lånebelopp: 10 000 kr – 25 000 kr i form av P2P-lån. Nominell ränta från 22,00%.
 7. Enklare: Erbjuder lån med direktutbetalning. Lånebelopp: 5 000 kr – 600 000 kr i form av privatlån & samlingslån. Nominell ränta från 2,00%.
 8. ViaConto: Erbjuder lån med direktutbetalning. Lånebelopp: 1 000 kr – 20 000 kr i form av snabblån. Nominell ränta från 39,00%.
 9. Flexkontot: Erbjuder lån med direkt utbetalning. Lånebelopp: 3 000 kr – 30 000 kr i form av kontokredit. Nominell ränta från 43,48%.
 10. Brixo: Erbjuder lån med direkt utbetalning. Lånebelopp: 3 000 kr – 30 000 kr i form av kontokredit. Nominell ränta från 28,95%.

Fler Långivare med Låga Krav

Det finns även andra långivare som erbjuder lån med låga krav, och det är viktigt att jämföra och hitta det som passar bäst för din situation.

Bästa Lånen Utan Inkomstkrav

Om du inte har en fast inkomst, kan du fortfarande hitta lån som passar dig. Bästa alternativen för lån utan inkomstkrav varierar beroende på din specifika situation.

Bästa SMS-lånen med Betalningsanmärkning

För de som har betalningsanmärkningar och ändå behöver ett lån, finns det alternativ som kan passa dig. Vi listar de bästa SMS-lånen för dig.

Innehållsförteckning

Bästa Lånen När Du Har Låg Kreditvärdighet

För personer med låg kreditvärdighet kan det vara utmanande att få ett lån. Här listar vi de bästa lånen som beviljar lån även när din kreditvärdighet är låg.

Bästa Lånen Som Beviljar Alla

Om du söker lån och vill ha hög chans att bli god

Kredera är en ny kreditgivare på marknaden med relativt låga krav. Kredera erbjuder en kontokredit upp till 30 000 kronor. Du får däremot inte ha några betalningsanmärkningar, och du måste vara minst 20 år gammal för att bli beviljad en kredit hos Kredera.

Tänk på det här innan du tar ett lån med låga krav:

Innan du tar ett lån med låga krav finns det mycket att tänka på. Även om det går snabbt att ansöka om ett lån online, krävs det tankeverksamhet och budgetering från din sida för att du inte ska hamna i skuldfällan.

Hur mycket kan jag låna?

Börja med att göra en budget. Hur mycket har du råd att låna? Använd en KALP-kalkyl eller skriv ner dina regelbundna inkomster och utgifter.

Jämför privatlån med låga krav genom en låneförmedlare:

Använd en jämförelsetjänst som Lendo eller Zmarta för att se vilka olika lån du kan ansöka om. Jämför lånebelopp, räntor och löptider. Genom att ansöka om lån genom en låneförmedlare görs bara en enda upplysning från UC, vilket gör att du enbart får en registrerad kreditupplysning hos UC istället för flera.

Samla befintliga lån och krediter för att sänka månadskostnaden:

Det är alltid bra att se över möjligheten att samla befintliga lån och krediter för att få ner månadskostnaden. Som regel får man nämligen lägre ränta på ett större lån, vilket gör att det ofta lönar sig att ta ett samlingslån. Många väljer också att samla sina lån för att få en bättre överblick på sin ekonomi. Du kan ansöka om att samla dina lån hos en låneförmedlare, t.ex. Lendo, Sambla eller Advisa.

Alternativ till att låna pengar om du inte når upp till kraven:

Att låna pengar från en bank är inte det enda alternativet. I många fall är det bättre att be om råd från skuldrådgivningen i din kommun, en lokal kyrka eller socialtjänsten. Om du har god relation till familj och vänner kan det vara ett alternativ att fråga dessa om lån.

Innehållsförteckning

Risker med att låna pengar utan höga krav:

 • Dyrare lån på grund av högre räntor: Ju lägre krav, desto dyrare lån. Det beror på att risken för långivaren ökar när de erbjuder kredit lån till någon med sämre kreditbetyg. De tar ut högre ränta för att täcka eventuella förluster.
 • Lån med låga krav skapar risk för skuldfälla: Det är lättare för personer som egentligen inte har råd att låna pengar att få ett lån. Detta leder oftast till den så kallade skuldfällan, där betalningssvårigheter leder till fler lån och krediter, vilket i sin tur ökar betalningssvårigheterna ytterligare. Det är viktigt att ha en realistisk budget och en återbetalningsplan innan du tar ett lån med låga krav.

Statistik om lån med låga krav:

För att hjälpa dig att välja rätt lån har författarna sammanställt statistik om de 10 olika långivarna som de har recenserat. De har inkluderat information om lånebelopp, inkomstkrav, direktutbetalning, användning av UC, ålderskrav, räntor och avgifter.

Hur du kan förbättra din kreditvärdighet för att öka chanserna att få lån beviljat:

För att förbättra din kreditvärdighet och öka chanserna att få ett bra lån, rekommenderas följande åtgärder:

 • Betala räkningar i tid.
 • Betala av befintliga skulder.
 • Ha en medsökande med god kreditvärdighet om möjligt.
 • Samla dina lån och krediter under ett enda lån.
 • Ha en fast inkomst och bostad.
 • Undvik onödiga kreditupplysningar.

Så gjorde vi på OptimalaVal testet:

Författarna beskriver de olika parametrarna de har använt för att jämföra olika långivare, inklusive totalkostnader, utbetalningstid, beviljandegrad, tydlighet kring lånevillkor, kundupplevelse och andra egenskaper.

Vanliga frågor och svar:

Är det dåligt att låna med låga krav?

Det beror på din individuella privatekonomi och förmåga att betala tillbaka lånet i tid.

Vilka lån har lägst krav?

Kontokrediter och snabblån har generellt lägst krav av alla låneformer.

Kan jag klaga på en långivare trots dess låga krav?

Ja, du kan vända dig till olika myndigheter för att få hjälp med dina invändningar.

Kan man låna pengar utan krav?

Nej, det går inte att låna pengar helt utan krav.

Vilka krav på inkomst finns det för snabblån?

Minimikravet varierar, men de flesta snabblån har krav på en viss månadsinkomst.

Kan jag ångra lån med låga krav?

Ja, du har vanligtvis 14 dagar på dig att ångra ett lån efter att du verifierat det.

Hur mycket får man låna med låga krav?

Normalt upp till 50 000 kr, men vissa långivare kan erbjuda högre belopp.

Kan jag låna pengar utan säkerhet?

Ja, det finns långivare som erbjuder lån utan säkerhet och låga krav, såsom Ferratum och Lumify.