Lån med Svar Direkt: Jämför Snabba Lånbesked

OptimalaVal.se har sammanställt information om 16 olika långivare och låneförmedlare som erbjuder snabba besked på din låneansökan. För att få ett omedelbart svar på din ansökan måste du normalt uppfylla några grundkrav, såsom att vara minst 18 år gammal, ha en regelbunden inkomst, inte ha obetalda skulder hos Kronofogden, och ansöka med BankID. Att fatta beslut om att ta lån bör alltid göras med omsorg, eftersom brådska kan leda till ekonomiska problem. Det är viktigt att noga överväga din ekonomiska situation innan du ansöker om ett lån.

Latest update 22 November 2023

Vad är ett Lån med Svar Direkt? 

Ett lån med svar direkt innebär att du snabbt får besked om din låneansökan. Vanligtvis tar det endast 1-2 minuter att få ett besked om du har blivit godkänd eller nekad för det lån du har ansökt om. Du kan oftast se beskedet direkt på din skärm, men ibland kan det också skickas via e-post eller SMS.

Många låneansökningar behandlas automatiskt idag, vilket möjliggör sådana snabba besked. Denna automatisering gör också att låneansökningar kan godkännas dygnet runt, oavsett tid på dagen när de skickas in.

Statistik om lån med svar direkt

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 16 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst4 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning6 långivare (37,50 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar6 långivare (37,50 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC9 långivare (56,25 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID3 långivare (18,75 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar11 långivare (68,75 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2011 långivare (68,75 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta21,75 %
Genomsnittligt tillränta33,25 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift316,38 kr
Genomsnittlig administrationsavgift33,95 kr

Grundkrav

Det finns några grundkrav som måste uppfyllas för att få ett lån beviljat. Om dessa grundkrav inte uppfylls, kommer din ansökan att nekas. De vanligaste grundkraven för att få låna pengar med snabba besked i Sverige inkluderar:

 • Du måste vara över 18 år.
 • Du måste ha någon form av regelbunden inkomst.
 • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.
 • Du måste kunna verifiera din identitet med BankID eller annan e-legitimation.

Förutom dessa grundkrav kan varje långivare ha sina egna specifika krav. Dessa krav kan variera och beror på vilket lån du väljer. Vissa långivare kan ha ytterligare krav, såsom:

 • Antal betalningsanmärkningar: Vissa långivare godkänner inte en låntagare med betalningsanmärkningar, medan andra kan godkänna dig även om du har upp till 10 anmärkningar.
 • Ålderskrav: Vissa långivare lånar endast ut till personer över 20, 23 eller 25 år.
 • Krav på minsta deklarerade inkomst: Många låneföretag lånar endast ut till personer med en deklarerad inkomst på 10 000 kr per månad eller mer.
Innehållsförteckning

Risker med Att Ta Lån Som Ger Snabba Besked 

Att låna pengar med snabba besked kan öka risken för förhastade beslut och impulslån. Sådana lån gör det enkelt för individer att låna pengar utan att noga överväga sitt beslut. Det kan locka till att snabbt låna pengar för att betala en krognota, köpa onödiga saker eller ta en sista-minuten resa.

Lån som ger snabba besked är oftast snabblån, kända för sina höga räntor och extra kostnader. Ett snabblån kan vara en högkostnadskredit med en ränta på 30-39,99%. Den effektiva räntan är vanligtvis ännu högre och inkluderar alla avgifter och kostnader för lånet, som uppläggningsavgifter, aviavgifter och uttagsavgifter.

En av de främsta fördelarna med lån som ger snabba besked är hastigheten, men samtidigt är bristen på manuell granskning en nackdel. Eftersom ansökningar vanligtvis behandlas automatiskt och har relativt låga krav, kan personer som egentligen inte har råd att låna bli beviljade lån.

Snabba Lån med Snabba Besked Kan Förvärra Spelberoende och Skuldfälla 

Att låna pengar för att finansiera spel är olagligt. Ändå är snabblån och spelberoende enligt Folkhälsomyndigheten två sidor av samma mynt. En undersökning från Kronofogdemyndigheten om sambandet mellan spelberoende och skulder visar att mer än hälften av de skuldsatta har tagit lån för att täcka sina löpande kostnader. Cirka en av fyra har valt en långivare med en mindre noggrann kreditprövning. Därför bör du inte använda snabba lån för att finansiera spel.

När Ska Du Inte Ta Snabba Lån: 

Det finns tillfällen då snabba lån som ger snabba besked kan vara det bästa alternativet. Men på grund av riskerna och kostnaderna med snabblån bör du alltid överväga andra alternativ innan du ansöker om en snabb kredit. Du bör undvika att låna pengar för följande ändamål:

 • Spelberoende: 
 • Låna aldrig pengar för spel, oavsett om det är i form av ett mikrolån eller privatlån. Om du eller någon du känner har hamnat i spelberoende, bör du först och främst kontakta stödlinjen.se, som erbjuder resurser, hjälp och stöd.
 • Onödig Konsumtion: Om du behöver låna pengar för att köpa något, betyder det att du inte har råd med det. Undvik att låna pengar för att köpa saker som inte är nödvändiga eller som du inte kan rättfärdiga ekonomiskt.
 • Skuldkonsolidering utan Plan: Att ta ett lån för att konsolidera skulder kan vara en bra idé om du har högkostnadsskulder. Men om du inte har en genomtänkt plan för att hantera dina skulder efter konsolidering, kan det leda till att du hamnar i en ännu större skuldfälla.
 • Livsstilsförbättringar utan Finansiell Grund: Att låna pengar för att finansiera en lyxsemester, en ny bil eller andra livsstilsförbättringar utan att ha råd med dem kan leda till ekonomiska problem. Se till att du har en realistisk ekonomisk plan innan du tar ett lån för sådana ändamål.

Alternativ Till Snabba Lån: 

Innan du överväger ett snabbt lån med snabba besked, bör du undersöka andra alternativ. Här är några saker att tänka på:

 • Skapa en Budget: Om det är möjligt, skapa en budget och försök spara pengar för att täcka dina utgifter istället för att låna.
 • Räntefria Lån: Vissa arbetsgivare erbjuder räntefria lån till sina anställda. Kolla om din arbetsgivare har ett sådant program.
 • Statlig Ekonomiskt Stöd: Om du har ekonomiska svårigheter kan du kontakta din kommun eller Försäkringskassan för att se om du är berättigad till ekonomiskt stöd.
 • Lågkostnadslån: Om du behöver ett lån, undersök möjligheten att ta ett traditionellt lån från din bank eller kreditförening. Dessa lån har vanligtvis lägre räntor och avgifter än snabblån.
 • Skuldrådgivning: Om du har problem med skulder, kontakta en skuldrådgivare för att få professionell hjälp med att hantera din ekonomi.
Innehållsförteckning

Vanliga frågor och svar

Vilka lån ger snabbt svar?

Snabblån (ofta kallat sms-lån) är det lån som kan ge svar direkt. Vissa av SMS-lånen kan ge svar inom ett par minuter, direkt på skärmen.

Finns det någon app man kan låna och få svar direkt på? 

Ja, det finns appar där du kan ansöka om att låna pengar och få svar direkt. Exempel på sådana appar inkluderar Northmill och Lendo.

Vilket lån med besked direkt är billigast? 

De billigaste lånen som ger besked direkt är oftast privatlån från en bank. Jämför lån hos en låneförmedlare för att hitta de lägsta räntorna och avgifterna.

Kan jag få besked om lån direkt på skärmen om jag har betalningsanmärkningar? 

Ja, du kan få besked på skärmen oavsett om du har betalningsanmärkningar eller ej. All information som krävs för att bevilja eller neka ett lån hämtas automatiskt vid ansökan hos långivare som erbjuder direkta svar, och detta inkluderar information om betalningsanmärkningar.

Finns det några lån utan ränta? 

Ja, det finns räntefria lån. Det är dock inte samma sak som kostnadsfria lån, då dessa vanligtvis har andra avgifter, som uppläggningsavgift och aviavgift.

Finns det lån hos Klarna? 

Ja, Klarna erbjuder olika former av finansiella tjänster, inklusive möjligheten att ansöka om köp nu, betala senare och att delbetala dina inköp. Dessa tjänster kan fungera som lån eller krediter, beroende på hur de används. Det är viktigt att läsa villkoren noggrant och förstå kostnaderna innan du använder Klarnas finansiella tjänster.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara försiktig när du överväger snabba lån med snabba besked. Dessa lån kan vara praktiska i vissa situationer, men de kan också vara kostsamma och öka risken för skuldfällor. Innan du tar ett sådant lån bör du noga överväga dina alternativ och din ekonomiska situation. Om du är osäker på om ett snabbt lån är rätt för dig, är det alltid en bra idé att rådgöra med en finansiell rådgivare.