Lån utan UC – Vad är det?

Att ansöka om ett lån utan UC betyder att kreditupplysningen inte utförs av UC AB (Upplysningscentralen), utan istället av andra företag som Bisnode eller Creditsafe. Många av långivarna som erbjuder lån utan UC accepterar även låga inkomster och erbjuder snabba utbetalningar – ibland inom 15 minuter. OptimalaVal.se har sammansatt en lista med de 10 bästa lånen utan UC. Dessa inkluderar vanligtvis SMS lån utan UC, men det finns även andra alternativ som kontokrediter och privatlån. Generellt sett är det inte svårt att få beviljat ett lån utan UC, även om du har flera förfrågningar. Det är dock viktigt att vara medveten om de höga räntor och avgifter som ofta följer med snabblån, vilka ibland kallas högkostnadskrediter. Risken att hamna i en skuldfälla är verklig, så det är viktigt att inte använda dessa lån för konsumtion och att vara säker på att du kan återbetala lånet inom den avtalade tidsramen.

Latest update 22 November 2023

Långivare som godkänner betalningsanmärkningar

Vi har identifierat åtta långivare som är villiga att bevilja lån även om du har betalningsanmärkningar. Det är viktigt att notera att dessa långivare kan vara mer flexibla än traditionella banker och kreditinstitut.

Långivare som ger snabba besked

Sju långivare på vår lista ger snabba svar på din låneansökan. Detta innebär att du inte behöver vänta länge på att få veta om ditt lån har beviljats.

Lån med direktutbetalning

Vi har även identifierat sex lån som erbjuder direktutbetalning, vilket innebär att du kan få dina pengar snabbt om din ansökan godkänns.

Här är några av de bästa lånen utan UC:

Ferratum: Erbjuder kreditlån utan UC, med möjlighet att låna mellan 1 000 och 50 000 kronor, även om du har betalningsanmärkningar. Räntan är 42,50 %, och pengarna kan betalas ut samma dag.

Lumify: Erbjuder SMS lån utan UC, där du kan låna mellan 2 000 och 70 000 kronor utan UC-kontroll. Räntan är 42,50 %, och du kan få pengarna samma dag.

Saldo: Erbjuder kontokredit utan UC, där du kan låna mellan 1 000 och 20 000 kronor, även om du har betalningsanmärkningar. Räntan är 19,50 %, och pengarna betalas ut direkt.

Vivus: Erbjuder kontokredit upp till 50 000 kronor utan UC-kontroll. Räntan är 39 %, och du kan få pengarna samma dag.

Tänk på detta innan du lånar pengar utan UC

Innan du överväger att låna pengar utan en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen), finns det flera viktiga saker du bör tänka på för att undvika potentiella ekonomiska problem. Låt oss granska några viktiga aspekter:

Räntor och avgifter: Lån utan UC har ofta högre räntor och avgifter än traditionella lån. Det är avgörande att förstå den totala kostnaden för lånet, inklusive alla avgifter och räntor.

Återbetalningstid: Se till att du kan återbetala lånet inom den överenskomna tidsramen. Misslyckas du med detta kan det resultera i extra avgifter och försämrad kreditvärdighet.

Kreditvärdighet: Även om du kanske kan få ett lån utan UC, är det viktigt att du har en sund ekonomisk situation och en god kreditvärdighet. Att ta lån utan UC kan signalera att du redan har för mycket skulder, vilket kan leda till ytterligare ekonomiska problem.

Alternativa lösningar: Innan du tar ett lån, överväg andra alternativa lösningar såsom att spara pengar, minska dina utgifter eller ansöka om ett traditionellt privatlån.

Innehållsförteckning

Vad är ett lån utan UC?

Ett lån utan UC är ett lån där kreditupplysningen inte utförs av UC AB (Upplysningscentralen) utan av ett annat kreditupplysningsföretag. Vanliga alternativ till UC inkluderar DNB Bisnode, Creditsafe och Safenode. De vanligaste formerna av lån utan UC är SMS lån (även kallade snabblån och mikrolån) som inte registrerar dina lån eller kreditupplysningar hos UC. Detta kan göra det enklare att få traditionella lån som privatlån eller bolån i framtiden. Dock, långivare som använder UC kan ha högre krav för att bevilja lån, så det är viktigt att överväga dina alternativ noggrant.

Tänk på riskerna med att ta ett lån utan UC

Lån utan UC har ofta högre räntor och avgifter. Det är viktigt att aldrig låna mer än du har råd att betala tillbaka. Trots att lån utan UC inte registreras hos UC kan de fortfarande påverka din kreditvärdighet i framtiden. Andra långivare kan se dina lån och om du har svårt att återbetala kan det leda till betalningsanmärkningar. Om du har frågor eller bekymmer om skulder, tveka inte att kontakta din kommunala skuldrådgivning.

SMS-lån utan UC – Snabba utbetalningar

Om du behöver låna pengar snabbt utan UC, kan du få pengarna samma dag om du väljer ett lån utan UC-kontroll och använda tjänster som Trustly eller om långivaren har samma bank som du. Till exempel erbjuder Ferratum kreditlån utan UC med utbetalning på upp till 50 000 kr och ränta på 42,50 %. De erbjuder även utbetalningar på kvällar och helger.

Bästa lån utan UC med låg ränta

Om du letar efter lån utan UC och låg ränta, bör du överväga långivare som Northmill, som erbjuder lån med en ränta som börjar på 7,90 %. En annan långivare med låg ränta är Brixo, som har en nominell ränta på cirka 26 % och inga andra avgifter.

Hur mycket kan jag låna utan UC?

Mängden du kan låna utan UC varierar beroende på långivaren. Vanligtvis erbjuder de lån från 1 000 kronor upp till 50 000 kronor, men det kan finnas möjlighet att få större lån. Till exempel erbjuder Lumify lån upp till 70 000 kronor. Du kan också överväga ett privatlån (blancolån) på upp till 500 000 kronor utan UC.

Hur snabbt kan jag få pengarna utan UC-kontroll?

Det är fullt möjligt att få pengarna samma dag om du väljer ett lån utan UC-kontroll. Vissa långivare erbjuder utbetalning inom 15-60 minuter. Vissa erbjuder till och med dygnet runt-utbetalningar. För att dra nytta av den snabba utbetalningen bör du se till att långivaren har en automatisk hanteringsprocess och har samma bank som du. Du måste också signera din ansökan och låneavtalet med BankID för att få en snabb utbetalning. Detta minskar risken för förseningar och gör att du kan få dina pengar snabbare.

När försvinner krediter och lån från UC AB:s register?

En kreditupplysning finns i UC:s register i tolv månader innan den automatiskt raderas. Varje ny kreditupplysning påverkar ditt kreditbetyg, även känt som UC-score. Det är därför viktigt att vara försiktig med antalet kreditupplysningar eftersom en hög mängd kan minska dina chanser att få godkända lån hos traditionella banker.

Hur länge finns betalningsanmärkningar kvar i UC:s register?

Betalsanmärkningar förblir synliga i UC:s register i följande tidsperioder:

 • Betalningsanmärkningar gällande misskötta krediter kvarstår i 3 år.
 • Betalningsanmärkningar gällande missbrukade kontokortskrediter kvarstår i 2 år.
 • Beslut om skuldsanering kvarstår i fem år.

Alternativa kreditupplysningsföretag till UC AB

Förutom UC AB finns det flera alternativa kreditupplysningsföretag som används av långivare:

 • Lån med Bisnode: Bisnode är ett av Sveriges största kreditupplysningsföretag och ett vanligt alternativ till UC.
 • Lån med Creditsafe: Creditsafe är en annan stor aktör inom branschen och erbjuder också kreditupplysningar för SMS lån utan UC.
 • Lån med Safenode: Safenode är en relativt ny tjänst som ägs av samma företag som Ratsit. För närvarande erbjuder endast Meddelandelån lån genom Safenode.
 • Lån med Valitive: Valitive, tidigare känt som Decidas, är en etablerad aktör på marknaden, även om de används av färre långivare jämfört med Creditsafe och Bisnode.
 • Lån med Syna: Syna är ett mindre kreditupplysningsföretag och används inte av många långivare för närvarande.
 • Lån med Sergel: Sergel är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen, men det är ovanligt att långivare använder deras tjänster.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning innefattar information om en privatpersons ekonomi och tillgångar. Den används av långivare för att bedöma din ekonomiska situation, inklusive årsinkomst, eventuella skulder och betalningsanmärkningar. Det finns möjlighet att genomföra en självupplysning genom tjänster som UC’s “Min UC,” vilket kostar 29 kr och inte påverkar din kreditvärdighet. Kreditupplysningar kan innehålla följande information:

 • Personuppgifter, inklusive namn och adress.
 • Inkomstinformation från de senaste två åren.
 • Äktenskapsförord.
 • Fastighetsinnehav.
 • Betalningsanmärkningar.
 • Kreditförfrågningar.
 • Skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Aktiva krediter och lån från olika källor.

Personupplysning (UC3):

InformationHämtas från
Namn och adressStatens personadressregister (SPAR)
Inkomstuppgifter två år tillbakaSkatteverket
ÄktenskapsförordSkatteverket
FastighetsinnehavLantmäteriet
BetalningsanmärkningarKronofogdemyndigheten
KreditförfrågningarLångivare
Skuldsaldo hos KronofogdenKronofogdemyndigheten
Aktiva krediter och lånUC, Bisnode, Creditsafe, Safenode, Långivare, Kreditgivare

Mikroupplysning (UC13): Information Hämtas från

 • Namn och adress Statens personadressregister (SPAR)
 • Betalningsanmärkningar Kronofogdemyndigheten
 • Skuldsaldo hos Kronofogden Kronofogdemyndigheten
InformationHämtas från
Namn och adressStatens personadressregister (SPAR)
BetalningsanmärkningarKronofogdemyndigheten
Skuldsaldo hos KronofogdenKronofogdemyndigheten

För lån används en UC3 upplysning för att få tillgång till all relevant information för att avgöra om du är kreditvärdig eller ej. UC13 används främst av företag (t.ex. hyresvärdar eller abonnemang) där enbart vill se om du har en tidigare betalningsanmärkning.

Innehållsförteckning

Så kan du se vad UC AB vet om dig

Om du vill ta reda på vilken information UC har om dig kan du ta en kreditupplysning på dig själv genom tjänsten MinUC.se. Det räknas dock inte som en “riktig” upplysning så ingen annan kommer att kunna se att du gjort den. Kostnaden är i 29 kr.

Fördelar med lån utan UC

 • Din kreditupplysning registreras inte hos UC. Vilket är fördelaktigt om du planerar att ta ett lån där UC används inom 12 månader (t.ex. bolån eller ett större privatlån)
 • Ditt lån registreras (oftast) inte hos UC. Långivare skickar oftast inte information om ditt lån utan UC till UC. Om du ska ta ett större lån (t.ex. bolån) kan banker neka din låneansökan om du har snabblån.
 • Högre beviljandegrad. Ditt kreditbetyg är oftast högre hos andra kreditupplysningsföretag. Detta då de inte räknar med antalet kreditupplysningar.

Nackdelar med lån utan UC

 • Oftast högkostnadskrediter. Lån utan UC brukar oftast vara snabblån, och i de flesta fall klassas som en högkostnadskredit. En högkostnadskredit är en kredit med en nominell ränta på 30 procentenheter högre än Riksbankens referensränta. Vid marknadsföring av en högkostnadskredit måste en varningstriangel synas tydligt.
 • Risk för återbetalningsproblem. En stor del av de som tar SMS-lån får ett ärende hos Kronofogden. Detta då de låga kraven kan bevilja människor som inte har råd att betala av lånet.

Här kan du läsa mer om nackdelar med lån utan UC.

Var försiktig så att du inte lånar för mycket

Lån utan UC är vanligtvis enklare att få, det här kan vara både en för- och en nackdel. Var försiktig så att du inte tar impulslån, lån som du egentligen inte behöver och som används för shopping eller resor som man egentligen inte har råd med. Ta inte heller lån för att betala av andra lån, det här är det som lätt leder till skuldfällan. Du kan besöka Konsumenternas Bank- och finansbyrå för vägledning och rådgivning. Du kan ringa dem på 0200 – 22 58 00 eller genom att besöka deras hemsida.

Typer av lån utan UC

SMS lån utan UC online

Sms lån utan UC-kontroll är ett snabblån du kan ta upp till 70 000 kr. SMSlån har den högsta effektiva räntan, men detta beror inte på avsaknaden av en UC-kontroll, utan snarare på att denna typ av lån klassificeras som en högkostnadskredit. Den nominella ränta kan som mest vara 39,99%, men det tillkommer ofta flera avgifter utöver det. Dessa typer av kreditlån måste alltid märkas med en röd varningstriangel och tydligt informera om att de utgör en högkostnadskredit.

**Fördelarna med att teckna ett SMSlån utan UC är få och överväger sällan de höga kostnaderna och de korta löptiderna. Användningsområdena för ett SMSlån utan UC är också begränsade, med undantag för om du kortsiktigt behöver låna pengar och du vet att du kan betala tillbaka. På engelska kallas SMSlån utan UC för “payday loan without credit check” och innebär att man bör betala tillbaka lånet när man får sin nästa lön. Överväg att istället ta ett privatlån.

När du överväger att ta ett lån utan UC behöver du säkerställa att du kan betala tillbaka lånet i tid.

Här har vi sammanställt SMS lån utan UC. (Även kallat mikrolån och smålån). Nästan alla låneansökningar sker idag online.

Bäst SMS lån utan UC slagning

 • Omdöme: ViaConto: Flexibelt SMS lån utan UC upp till 20 000 kr. Längsta löptiden är på 33 månader, och lägsta löptiden är på 3 månader. Nominell årsränta på 39,5 %.
 • Omdöme: Saldo: Snabba lån mellan 1 000-20 000 kr. Löptid på 2-25 månader. Nominell årsränta på 19,5-39,5 %.
 • Omdöme: Credifi: Mikrolån som betalas ut direkt mellan 2 000-50 000 kr. Löptid på 1-12 månader, och en nominell ränta på 39,5 %.

Snabblån utan UC

Ett snabblån utan UC är precis samma sak som ett SMSlån utan UC – bara olika namn. Kraven är ofta låga och du kan ibland ta lån med betalningsanmärkningar och få lånet utbetalt inom 15-60 minuter. Snabblån utan UC är också ofta en högkostnadskredit.

Bästa snabblån utan UC-kontroll

 • Omdöme: ViaConto: Snabblån utan UC upp till 20 000 kr. Längsta löptiden är på 33 månader, och lägsta löptiden är på 3 månader. Nominell ränta på 39,5 %.
 • Omdöme: Saldo: Snabba lån upp till 20 000 kr. Löptid är på 2-25 månader. Nominell årsränta på 19,5-39,5 %.
 • Omdöme: Credifi: Mikrolån utan UC som betalas ut direkt mellan 2 000-50 000 kr. Löptiden är på 1-12 månader, och nominell ränta på 39,5 %

Mikrolån utan UC

Ett mikrolån utan UC är samma sak som ett snabblån utan UC. Det är ofta snabba utbetalningar på mindre belopp. Ofta högkostnadskrediter.

Privatlån utan UC

Det är svårare att få stora lån som privatlån och billån utan UC men det finns några som erbjuder det.

 • SevenDay: Privatlån mellan 10 000-500 000 kr. Löptid på 1-12 år. Den nominella årsräntan är mellan 3,45-12,95 %.
 • Wästgöta Finans: Privatlån med Bisnode mellan 30 000-300 000 kr. Löptid på 2-10 år. Nominell årsränta på 3,5-14,95 %.

Kontokredit utan UC förfrågning

Om du vill ta en online kredit utan UC har du flera förslag nedan.

 • Northmill: Kontokredit med kreditgräns mellan 1 000-50 000 kr. Återbetalningstiden är på 5-72 mån. Den nominella räntan är individuell och ligger mellan 4,9-19,9 %.
 • Fairlo: Kontokredit med kreditgräns mellan 2 000-100 000 kr. Schyst lån med återbetalningstid från 0 till 72 månader. Den nominella räntan är individuell och är mellan 14,93-20,05 %.

Mikrolån utan UC

Mikrolån används i regel synonymt med snabblån, kontokrediter och SMS lån utan UC. Mikrolån är inte en låneform per se utan i folkmun menar man oftast att det är ett minilån utan UC.

Samla lån utan UC

Det är möjligt att samla lån utan UC på samma sätt som det är möjligt att samla lån med UC. Målet med att samla lån är att få ned kostnaderna för lånet. Det är vanligt att använda sig av en låneförmedlare som t.ex Lendo. Det är viktigt att du ser till att du faktiskt får en lägre ränta. Om möjligt är det bäst att ta ett privatlån som samlingslån då det har lägre ränta än snabblån.

Kan alla låna utan UC?

Nej, alla kan inte låna utan UC. Du behöver uppfylla grundkraven för att få låna pengar i Sverige, samt uppfylla långivarens krav. Din kreditvärdighet påverkar om du blir beviljad eller ej.

Grundkrav för att låna utan UC

 • Du måste ha fyllt 18 år för att få låna utan UC. Vissa långivare kräver att du är äldre, t.ex 20 år. Ibland finns det även en övre gräns på 65 år.
 • Svenskt bankonto
 • Folkbokförd i Sverige
 • Mobiltelefonnummer
 • I vissa fall accepteras betalningsanmärkningar
 • Du får inte ha skulder hos kronfogden

Låna utan UC med dålig kreditvärdighet

Det är möjligt att ta ett lån utan UC trots dålig kreditvärdighet. Kolla in vår artikel om sms lån med låg kreditvärdighet.

Nya långivare som inte använder UC 2023

 • Kredera: SMSlån utan UC mellan 10 000-30 000 kronor. Lånet kan betalas ut dygnet runt varje dag (även på helger). Lånet har en nominell ränta på 39 %.

Återbetalning och amortering

När du ansöker om ett lån väljer du vanligtvis löptiden för återbetalningen. Långivaren kan dock justera löptiden beroende på din kreditvärdighet och ekonomiska situation. Ibland kan du ansöka om en betalningsfri månad, men kom ihåg att räntan fortsätter att rulla på och att det kan påverka dina framtida betalningar. Det är viktigt att noga överväga din ekonomiska situation och välja rätt löptid för lånet. Se till att du har en plan för att kunna återbetala lånet inom utsatt tid.

Tänk på att du kan förseningsavgifter om du inte betalar tillbaka lånet enligt avtalet.

Finns det ångerrätt när man lånar pengar utan UC?

Ja, enligt svensk lag har du rätt att ångra dig efter att du har ingått ett låneavtal. Ångerrätten gäller i 14 dagar från det att långivaren informerar dig om din rätt att ångra avtalet.

Innehållsförteckning

Statistik om lån utan UC

För att hjälpa dig välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 10 olika långivarna som vi recenserat. Hos OptimalaVal.se finns möjligheten att samla dina lån till Handelsbanken för bättre översikt och hantering av din ekonomi.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp150 000 kr
Lägsta inkomst3 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning6 långivare (60,00 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar6 långivare (60,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC10 långivare (100,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID1 långivare (10,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar8 långivare (80,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 209 långivare (90,00 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta34,60 %
Genomsnittligt tillränta39,90 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift375,75 kr
Genomsnittlig administrationsavgift38,43 kr

Andra alternativ

Det finns även andra långivare som erbjuder lån utan UC, såsom Julalånet, Tryggkredit, och Mobillån.

Vad kostar det att låna utan UC?

Kostnaden för ett lån utan UC varierar mycket. För exempel, om du lånar 5 000 kr med en nominell bunden ränta på 19,5% i 12 månader, blir det totala beloppet att återbetala 6031,56 kr (502,63 kr per månad), vilket motsvarar en effektiv årsränta på 42,8%. Kontokrediter, snabblån och privatlån har varierande räntesatser och sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet. Faktorer som påverkar kostnaden för ett snabblån utan UC inkluderar din årsinkomst, tidigare skulder, lånebeloppet, din kreditvärdighet, återbetalningstiden, och eventuella betalningsanmärkningar. Om du har möjlighet att söka ett lån med UC, bör du överväga detta eftersom det generellt ger dig bättre räntevillkor.

Den effektiva räntan är ett viktigt mått för den totala kostnaden för lånet, inklusive räntor och avgifter. Det kan vara svårt att jämföra lån enbart baserat på den nominella räntan, eftersom andra avgifter och kostnader kan variera mellan långivare. Den effektiva räntan ger en mer rättvisande bild av lånets totala kostnad och förenklar jämförelsen av olika lånealternativ.

Är lån utan UC samma sak som lån utan kreditvärdighet?

Nej, lån utan UC och lån utan kreditvärdighet är inte samma sak. Lån utan UC innebär att kreditupplysningar från Upplysningscentralen (UC) inte används. Lån utan kreditvärdighet innebär att långivaren inte tar hänsyn till låntagarens kreditvärdighet, vilket är ovanligt och kan vara riskabelt både för långivaren och låntagaren.

Låna utan UC med BankID

Lån utan UC brukar normalt kräva BankID, vilket gör det enkelt och snabbt att bekräfta dina uppgifter. Det möjliggör även snabbare utbetalning av lånet. Långivare som Ferratum och Lumify är populära val för lån utan UC med BankID.

Om du inte har BankID

Om du inte har BankID måste du leta efter lån utan UC som inte kräver BankID. Det är mindre vanligt, men det finns långivare som erbjuder att skicka låneavtalet hem till dig för signering. Andra långivare kan hantera allt digitalt, men du måste då skicka kopior av din ID-handling till långivaren.

Det finns inte många långivare som både använder något annat än UC och erbjuder lån utan BankID. SMSPengar är dock en långivare som erbjuder kontokrediter på 1 000 – 30 000 kronor.

Andra alternativ

Det finns även andra långivare som erbjuder lån utan UC, inklusive Julalånet, Tryggkredit, och Mobillån.

Olika summor att låna utan UC slagning

Du kan låna olika summor utan UC-kontroll, såsom:

 • Låna 3000 kr utan UC-kontroll
 • Låna 5000 kr utan UC-kontroll
 • Låna 10 000 kr utan UC-kontroll
 • Låna 20 000 kr utan UC-kontroll
 • Låna 25 000 kr utan UC-kontroll
Innehållsförteckning

Vanliga frågor och svar

Finns det lån utan UC med många förfrågningar? 

Ja, tar du ett lån utan UC där exempelvis Creditsafe, Safenode och Bisnode används behöver du inte oroa dig för antalet förfrågningar. Bisnode, Creditsafe och Safenode använder inte antalet förfrågningar i sin kreditbedömning.

Finns det något lån utan UC där jag kan få pengar samma dag? 

Ja, med långivare som Ferratum och Lumify kan du få utbetalningar samma dag, även på helger och kvällar.

Hur länge syns en kreditupplysning i UC:s register? 

En kreditupplysning syns i UC:s register i 12 månader, och varje upplysning sänker ditt kreditbetyg.

Jag jobbar utomlands men är skriven i Sverige, kan jag ta ett lån utan UC? 

Ja, det går att ta ett lån utan UC om du jobbar utomlands, men det kan vara svårare. Din inkomst registreras inte i Sverige, och det kan påverka din kreditupplysning. Men i många fall kan det lösas genom kommunikation med långivaren eller genom att tillhandahålla kompletterande uppgifter.

Finns det några lån utan UC som har extra hög beviljandegrad?

 Loanstep, Lumify, Ferratum och Northmill Bank har alla en relativt hög beviljandegrad.

Var är det störst chans till lån utan UC med svag kreditvärdighet?

Hos långivaren Lumify finns det en stor chans att få lån utan uc trots att du har en svag kreditvärdighet. Hos Lumify kan du låna upp till 70 000 kr, de använder Creditsafe.

Finns det lån utan UC med Kronofogden? 

Det går inte att ta ett vanligt lån utan UC om du har ett aktivt skuldärende hos Kronofogden. Lån med säkerhet där du tar lånet tillsammans med någon kan fungera.

Kan jag ta lån utan UC som student? 

Ja, du kan ta ett lån utan UC om du är student. Så länge du uppfyller kraven hos långivaren är det många långivare som godkänner studenter, om du är skuldfri.

Kan jag ta en kreditupplysning på mig själv? 

Ja, du kan ta en kreditupplysning på dig själv. MinUC är en del av UC:s verksamhet och låter dig ta en kreditupplysning på dig själv kostnadsfritt en gång om året.

Kan jag ta ett stort lån utan UC? 

Ja, det går att ta ett stort lån utan UC. Du kan ta ett privatlån från SevenDay upp till 500 000 kronor utan UC.

Kan jag ta ett lån utan UC utan inkomst?

Nej, alla långivare kräver någon form av inkomst. Att du är arbetslös är inte ett hinder per se, men det måste finnas en inkomst.

Sammanfattning

Det är möjligt att ta lån utan UC genom långivare som använder Bisnode, Creditsafe, eller andra alternativa upplysningstjänster. I allmänhet är det enklare att få lån av långivare som använder alternativa tjänster. Det är viktigt att notera att lån utan UC ofta är högkostnadskrediter.