Låna Pengar Utomlands – En Guide för Svenskar

Att låna pengar utomlands som svensk är fullt möjligt, och BankID gör det enkelt att ansöka om sms-lån, kontokrediter och mikrolån även när du är på resande fot. För de med stabil inkomst och utan betalningsanmärkningar rekommenderas oftast ett privatlån. Zmarta anses vara det bästa alternativet, erbjudande privatlån upp till 600 000 kr med en konkurrenskraftig ränta på 2–29%. Även för de med låg kreditvärdighet finns möjlighet att låna utomlands, men då begränsas man oftast till högkostnadskrediter utan UC, där Creditsafe eller Bisnode används för kreditupplysning.

Latest update 12 March 2024

Låna Var Du Än Är:

Om du vill låna från ett annat land, erbjuder flera långivare sina tjänster. Jämför 12 låneförmedlare och välj det bästa alternativet för dig.

Kan Man Låna Pengar Utomlands Som Svensk?

Ja, det är fullt möjligt att låna upp till 600 000 kr från svenska långivare när du är utomlands. Använd BankID för enkel verifiering, men se till att ha de nödvändiga dokumenten tillgängliga.

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Ferratum online där de erbjuder en flexibel kontokredit som passar bra under semestern utomlands, även om man kanske har en betalningsanmärkning.

Innehållsförteckning

Kan Man Låna Pengar Utomlands Med Betalningsanmärkning?

Ja, det går att ta sms-lån från långivare med låga krav även om du befinner dig utomlands. Ferratum erbjuder lån upp till 45 000 kr utan UC, även för de med betalningsanmärkningar. Kronofogdens skulder kan dock hindra lånet.

Så Ansöker Du om Lån Från Utlandet:

 • Välj ett lån från listan.
 • Klicka på “Gå till ansökan”.
 • Ange lånebelopp och löptid.
 • Kontrollera villkoren.
 • Verifiera din identitet med BankID och godkänn avtalet.

Kan Man Låna från Utländska Banker?

Normalt sett kan du inte låna från utländska banker om du inte är bosatt i det landet. Undantag kan göras om du har fast inkomst eller betydande tillgångar i det aktuella landet.

Hur är Det Med Att Låna Pengar Till en Bostad Utomlands?

Vissa länder erbjuder bostadslån utomlands, särskilt om du planerar att bosätta dig där. Exempelvis kan du låna upp till 70% av bostadens värde i Spanien.

Sms-Lån från Utlandet:

För belopp upp till 50 000 kr kan sms-lån vara lämpliga. Observera dock att många sms-lån klassas som högkostnadskrediter med hög ränta.

Exempel: Ferratum

 • Lånebelopp: 20 000 kr
 • Löptid: 1 år
 • Ränta: 39,5%
 • Månadskostnad: 2093 kr, totalt att betala 25 121 kr.

Privatlån från Utlandet:

För belopp över 50 000 kr är privatlån ett bättre alternativ. Lendo erbjuder privatlån upp till 600 000 kr med låg ränta och upp till 15 års löptid.

Innehållsförteckning

Grundkrav för att Låna Pengar Utomlands:

För att få lånet godkänt krävs:

 • Ålder minst 18 år (vissa kräver 21 år)
 • Folkbokförd i Sverige
 • Svenskt personnummer
 • Inga skulder hos Kronofogden
Långivare Ferratum
Lånebelopp20 000 kr
Löptid1 år
Nominell ränta39,5 %
Aviavgift49 kr
Uppläggningsavgift0 kr
Effektiv ränta54,55 %
Månatlig kostnad2093 kr
Total kostnad för lånet25 121 kr

Risker med Att Låna Pengar Utomlands:

Riskerna ökar när du befinner dig på en plats där du inte är insatt i affärsverksamhet och transaktioner. Det är viktigt att inte underskatta kostnaderna och att vara försiktig med förhastade beslut.

Kan Man Ångra Lån Utomlands?

Ja, om du lånat från en svensk långivare kan du ångra lånet inom 14 dagar från att låneavtalet mottagits. Kontakta kommunal skuldrådgivning vid behov av ekonomisk rådgivning.

Alternativ Till Att Låna från Utlandet:

 • Ansök om en kontokredit för flexibilitet.
 • Använd ett kreditkort i utlandet för högre säkerhet.
 • Överväg att låna av en familjemedlem för mindre belopp.

Sammanfattning:

Oavsett var du befinner dig i världen är det möjligt att låna pengar från svenska långivare. Välj mellan sms-lån och privatlån beroende på beloppet du behöver. Tänk på att göra en noggrann jämförelse och överväg risken innan du ansöker om ett lån utomlands.

Innehållsförteckning