Saldo – En Tillförlitlig Långivare?

När det gäller att bedöma Saldo som långivare år 2023, finns det flera aspekter som är viktiga att överväga. Saldo erbjuder snabblån mellan 1 000 kr – 20 000 kr, med en löptid på upp till 25 månader. Deras lån är uppdelade i två kategorier: Saldo SMS lån (1 000 kr – 5 000 kr) och Saldo Kredit (5 000 kr – 20 000 kr). Båda dessa produkter utgör kontokrediter, där du ansöker om ett kreditutrymme som du kan göra uttag från vid behov.

Saldo ägs av Tact Finance AB, som har tillstånd att bedriva kreditutlåning i Sverige och opererar under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket. De erbjuder även SMS lån till privatpersoner i både Sverige och Finland.

Latest update 21 December 2023

Kundomdömen

Kundomdömen är ofta en viktig faktor när man bedömer en långivare. Saldo har en betyg på 4,0 hos Trustpilot baserat på 523 omdömen från januari 2023. Positiva omdömen betonar ofta Saldo’s snabba beslutsprocess. Å andra sidan, har vissa negativa recensioner rapporterat att de blev nekade lån trots att de ansåg att de borde ha blivit godkända. Saldo har svarat att beslutsprocessen är automatiserad och att det går att kontakta dem för att få svar på frågor om ens ansökan.

Kunders Åsikter om Saldo

Trustpilot Betyg

Enligt Trustpilot, som är en populär plattform för att dela kundrecensioner och omdömen, har Saldo fått ett betyg på 4,0 av 5 baserat på 523 omdömen i januari 2023. Kundomdömen varierar och ger en blandad bild av Saldo som långivare. Positiva recensioner lyfter ofta fram att Saldo är snabba när det gäller att fatta beslut om låneansökningar. Å andra sidan har flera negativa omdömen rapporterat att de blev nekade lån trots att de ansåg att de borde ha blivit godkända. I dessa situationer har Saldo svarat att deras beslutsprocess är automatiserad, och de har uppmuntrat kunder att kontakta dem via e-post för att få mer information om varför deras ansökan avslogs.

Saldo betyg trustpilot

Källa: Trustpilot.com

Betyg hos Google

Saldo har inget betyg hos Google.

Det bör noteras att Saldo inte har något officiellt betyg på Google. Detta kan bero på olika faktorer, inklusive varierande plattformspreferenser för att dela kundomdömen. Som sådan kan kunder som vill ta reda på mer om Saldo behöva söka på andra recensionsplattformar eller förlita sig på information från företagets officiella webbplats och andra källor.

Det är viktigt att komma ihåg att kundomdömen kan variera, och det är alltid bra att göra sin egen forskning och överväga olika källor när man bedömer en långivares rykte och pålitlighet.

Innehållsförteckning

Lånevillkor

För att få ett lån hos Saldo måste du uppfylla vissa grundkrav. Dessa inkluderar en ålder på minst 18 år, ett svenskt personnummer, och folkbokföring i Sverige. Saldo godkänner lånansökningar även om du har betalningsanmärkningar, men de accepterar inte lånansökningar från personer med skulder hos Kronofogden. När det kommer till antal UC-förfrågningar finns inget fastställt maxtak.

Saldo låneansökan

Källa: saldo.com

Ränta och Avgifter

Saldos snabblån har en nominell bunden ränta som varierar mellan 19,5% – 29,5%. Den effektiva räntan sträcker sig från 26,5% till 74,4%. Räntan sätts individuellt och du får veta vilken ränta du erbjuds när du ansöker, baserat på din kreditbedömning. För varje lån tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr, samt en uttagsavgift på 45 kr för alla nya uttag.

Låneansökan hos Saldo

Att ansöka om ett lån hos Saldo är en snabb och smidig process som tar endast några minuter. Följ dessa steg:

 • Besök saldo.com och välj den lånetyp som passar dina behov.
 • Fyll i din låneansökan, vilket enligt Saldo tar högst 3 minuter (vilket vi bekräftar).
 • Signera ansökan med BankID och få omedelbart besked.
 • Om din låneansökan beviljas, kommer pengarna att överföras till ditt konto inom några minuter.

Låntyper

Saldo erbjuder följande låntyper:

 • Privatlån från Saldo: Ja
 • Bolån från Saldo: Nej
 • SMS lån från Saldo: Ja, med lånebelopp mellan 1 000 kr – 5 000 kr.
 • Kontokredit från Saldo: Ja, med kreditutrymmen från 5 000 kr – 20 000 kr.

Fördelar och Nackdelar

Fördelar:

 • Snabba beslutsprocesser.
 • Direkt utbetalning med Trustly, även kvällar och helger.
 • Fast avbetalningsplan.

Nackdelar:

 • Lånebeloppen är relativt låga.
 • Uppläggningsavgift tillkommer.
 • Inga alternativa betalningsmetoder som autogiro eller Swish erbjuds.

Sammanfattning Saldo – OptimalaVal.se

Vi på OptimalaVal.se förespråkar att Saldo en långivare som erbjuder snabblån och kontokrediter med relativt låg ränta. De har ett enkelt och snabbt låneansökningsförfarande och ger besked direkt. Kundomdömen på Trustpilot visar en övervägande positiv bild, även om vissa låntagare har fått avslag på sina ansökningar. Om du är i behov av ett mindre lån och uppfyller deras grundkrav kan Saldo vara ett alternativ att överväga.

Innehållsförteckning