MoneyGo 2024 – En djupgående granskning

Introduktion till MoneyGo

MoneyGo är ett företag som erbjuder privatlån med en möjlighet att låna upp till 200 000 kr och en löptid på 1–15 år. Räntan på deras privatlån kan variera betydligt, från 6,19% till 59,2%.

Latest update 12 March 2024

Historik och Reglering

MoneyGo grundades år 2010 och har sedan dess etablerat sig på marknaden. De innehar tillstånd som konsumentkreditinstitut från Finansinspektionen, vilket har gett dem trovärdighet på den svenska marknaden.

Varning och Sanktionsavgift

Det är dock värt att notera att Konsumentverket, den 26 oktober 2022, upptäckte brister i MoneyGos kreditprövningsprocess. Det resulterade i en varning och en sanktionsavgift på 10 miljoner kronor. Bristerna inkluderade risken att låna ut pengar till konsumenter utan tillräcklig återbetalningsförmåga. MoneyGo har överklagat beslutet.

Logga in på MoneyGo

Om du vill logga in på ditt MoneyGo-konto, besök deras webbplats här: MoneyGo Logga In

Kostnader för Lån hos MoneyGo

Räntan på lån från MoneyGo varierar beroende på lånebelopp, löptid och din kreditvärdighet. Den nominella räntan är individuell och rörlig och kan ligga mellan 5,8–19,8%. Den effektiva räntan, som inkluderar andra kostnader, kan vara ännu högre, mellan 6,19–59,2%. Vidare kan det tillkomma olika avgifter, såsom uppläggningsavgift, aviavgift, påminnelseavgift och förseningsavgift.

Ansökning om Lån hos MoneyGo

Att ansöka om ett lån hos MoneyGo är en smidig process. Du kan göra det direkt på deras webbplats och få snabbt besked online. Om du väljer att ansöka via post kan dock handläggningstiden vara längre.

Lånevillkor hos MoneyGo

Löptiden för lån hos MoneyGo sträcker sig från 1 till 15 år, medan räntesatserna varierar mellan 5,8–19,8%. MoneyGo erbjuder också möjligheten att ansöka om ett låneskydd, som täcker månadskostnaderna om du blir arbetslös eller sjuk i mer än 30 dagar, eller vid dödsfall till följd av olycka.

Innehållsförteckning

Exempel på Kostnader

För att ge en uppfattning om kostnaderna har vi här ett exempel på månadskostnader och totalkostnader för olika lånebelopp och löptider:

  • Lånebelopp 5,000 kr, Återbetalningstid 1 år: Månadsbetalning 430 kr, Totalt att betala 5,158 kr, Effektiv ränta 5,95%.
  • Lånebelopp 100,000 kr, Återbetalningstid 1 år: Månadsbetalning 8,668 kr, Totalt att betala 104,019 kr, Effektiv ränta 7,60%.
  • Lånebelopp 200,000 kr, Återbetalningstid 1 år: Månadsbetalning 17,266 kr, Totalt att betala 207,189 kr, Effektiv ränta 6,78%.

Utbetalning av Lån hos MoneyGo

MoneyGo erbjuder inte direkt utbetalning, men om du signerar ditt avtal med BankID kan du få pengarna samma dag. Om du väljer att ansöka och signera via post kan handläggningstiden vara längre.

Bankkonton hos MoneyGo

Utbetalningstiden till alla svenska bankkonton är densamma eftersom MoneyGo inte erbjuder direkt utbetalning. Ibland kan utbetalningen ske samma dag som avtalet signeras med BankID.

Återbetalning av Lån

Du har möjlighet att återbetala ditt lån via autogiro hos MoneyGo. Du kan själv välja återbetalningstiden, så länge lånet är återbetalat inom 180 månader. Det finns en minimumsumma att återbetala varje månad, men du kan öka den eller göra extra inbetalningar utan extra kostnad.

Alternativ till MoneyGo

Om du söker efter liknande lån som MoneyGo kan du använda en låneförmedlare som Lendo eller Sambla.

Krav för att Få Lån hos MoneyGo

För att vara berättigad till ett lån hos MoneyGo måste du uppfylla vissa grundkrav:

  • Ålder: Minst 18 år
  • Inkomstkrav: Minst 115,000 kr per år
  • Svenskt personnummer: Inte nödvändigt
  • Folkbokföring: Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Betalningsanmärkningar: Ej godkända
  • Skulder hos Kronofogden: Ej godkända
  • Antal UC-förfrågningar: Ingen maxgräns

Typer av Lån som MoneyGo erbjuder

MoneyGo erbjuder främst privatlån utan säkerhet, där du kan låna upp till 200 000 kr.

Innehållsförteckning

Trustpilot-betyg

MoneyGo har ett betyg på 2,5/5 stjärnor baserat på 11 recensioner på Trustpilot. Vissa kunder har påpekat bristande tydlighet angående avbetalningar och kostnader, medan andra har haft en positiv upplevelse med MoneyGo och dess kundtjänst. Betyget är aktuellt från den 1 november 2022.

Fördelar och Nackdelar med MoneyGo

Fördelarna med MoneyGo inkluderar avsaknaden av uppläggningsavgift för lån upp till 30,000 kr, möjligheten att välja återbetalningstid, och snabb ansökan och utbetalning med BankID. Nackdelar inkluderar bristen på acceptans för betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.

Vanliga Frågor & Svar

MoneyGo beviljar inte lån om du har betalningsanmärkningar, och deras utbetalningar sker endast under bankdagar. Tiden det tar att få pengarna kan dock vara samma dag om du ansöker online och signerar med BankID.