Okända SMS-lån: Hitta det bästa okända lånet

Flera nya långivare med lägre krav 7 okända SMS-lån utan UC 7 lån möjliga trots betalningsanmärkningar

Latest update 22 November 2023

Vad är ett okänt lån? 

Ett okänt lån kommer från långivare som kanske inte är lika välkända för allmänheten. Det kan inkludera nya låneföretag på marknaden eller mindre etablerade aktörer som inte är lika populära som de mer välkända långivarna.

Grundkrav för mindre kända lån 

För att bli beviljad ett lån från mindre kända långivare finns det generella krav som låntagaren måste uppfylla. Dessa inkluderar:

 • Ålder över 18 år för att få låna pengar.
 • Ingen obetald skuld hos Kronofogden (aktivt skuldsaldo).
 • Svenskt personnummer.
 • Folkbokförd på en adress i Sverige.

Enligt lag är alla långivare skyldiga att agera rättvist och ansvarsfullt. Det innebär att de alltid måste genomföra en kreditbedömning på potentiella låntagare för att säkerställa att de kan återbetala lånet. Långivarens bedömning av en låntagares förmåga att betala kan variera avsevärt.

Många mindre kända långivare har en åldersgräns på 20 eller 23 år. Andra krav kan inkludera en rimligt stabil ekonomi och ett konto hos en svensk bank. Vad som anses vara en stabil ekonomi varierar mellan långivare. Vissa kräver att du inte har några betalningsanmärkningar och har en regelbunden inkomst, medan andra kan bevilja lån även om du har betalningsanmärkningar hos Kronofogden eller om du saknar inkomst.

Exempel på mindre kända långivare:

Fixza1 000 – 5 000 kr SMS-lån med låga inkomstkrav
Merax3 000 – 30 000 kr Kontokredit med flexibel återbetalning.
Extralånet10 000 – 50 000 krLåna utan uppläggningsavgift
Slantar10 000 – 30 000 krSmslån utan fasta avgifter.
Monara1 000 – 30 000 kr Snabblån med direkt utbetalning 24/7
Innehållsförteckning

Nya SMS-lån brukar vara mindre kända 

Nya SMS-lån dyker regelbundet upp på marknaden, och många av de nya SMS-lånen har lägre krav för att bevilja lånen. SMS-lån är enkla att ansöka om och har vanligtvis kortare löptider i jämförelse med traditionella lån.

Okända och nya SMS-lån erbjuder vanligtvis lån i intervallet 1 000 till 50 000 kr, även om det finns långivare som erbjuder lån på upp till 70 000 kr. Det är viktigt att notera att SMS-lån och snabblån ofta har högre räntor och kortare löptider i jämförelse med traditionella lån.

Hur du kan öka din beviljandegrad hos mindre kända långivare Mindre kända långivare genomför också en riskbedömning innan de beviljar lån. Ditt kreditbetyg spelar en avgörande roll, och ett högre kreditbetyg ökar dina chanser att få ett lån beviljat. Här är några sätt att öka din kreditvärdighet:

 • Samla befintliga lån och krediter: Att konsolidera dina lån kan i många fall öka din kreditvärdighet. Ett samlingslån innebär att du tar ett nytt privatlån för att betala av flera befintliga skulder. Detta kan göra återbetalningen enklare och billigare, särskilt om du har hög ränta på några av dina befintliga lån.
 • Betala av och avsluta befintliga lån och krediter: Obetalda skulder och gamla krediter kan negativt påverka ditt kreditbetyg. Genom att betala av små skulder som drar ned ditt kreditbetyg kan du förbättra din kreditvärdighet.
 • Vänta på att antalet UC-förfrågningar minskar: Varje gång du ansöker om ett lån eller kredit görs en kreditupplysning hos UC. Försök att undvika att ansöka om nya lån under en period tills antalet registrerade förfrågningar minskar.
 • Invänta att du blir av med betalningsanmärkningar: Betalningsanmärkningar påverkar ditt kreditbetyg i upp till tre år från den dag då skulden betalades. Att vänta tills anmärkningarna försvinner kan ge dig bättre möjligheter att få förmånliga lån.
 • Förbättra ditt resultat i din KALP-kalkyl: Din KALP-kalkyl är avgörande för att bedöma hur mycket du har råd att låna. Genom att öka dina inkomster och minska dina utgifter kan du förbättra ditt kreditbetyg.
 • Ansök med en medlåntagare: En medlåntagare kan öka dina chanser att få ett lån beviljat. Att ansöka tillsammans med en medlåntagare som har en starkare ekonomi kan resultera i bättre lånevillkor och lägre ränta.

Statistik om mindre kända långivare 

För att hjälpa dig välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de nio olika mindre kända långivarna som vi har recenserat:

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst3 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning5 långivare (55,56 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar5 långivare (55,56 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC7 långivare (77,78 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID2 långivare (22,22 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar7 långivare (77,78 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 209 långivare (100,00 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta29,44 %
Genomsnittligt tillränta39,22 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift373,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift38,31 kr

Topp 9 bästa mindre kända långivare 2023:

 • Credifi
 • Lumify
 • Klara Lån
 • Flexkontot
 • Binly
 • ViaConto
 • Enklare
 • Merax
 • Northmill Bank
Innehållsförteckning

Vanliga frågor och svar

Finns det mindre kända långivare som erbjuder lån utan UC? 

Ja, det finns flera mindre kända långivare som erbjuder lån utan UC. Dessa långivare använder istället andra kreditupplysningsföretag som Bisnode, Creditsafe eller Safenode för att bedöma din kreditvärdighet.

Är det riskabelt att låna från en mindre känd långivare? 

Risken vid lån från mindre kända långivare kan variera. Om långivaren är godkänd och reglerad av Finansinspektionen, finns det generellt sett inte högre risk än med andra lån. Det är dock viktigt att noggrant granska lånevillkoren och göra jämförelser innan du ansöker om ett lån.

Hur snabbt kan jag få utbetalning från mindre kända lån? 

Du kan ofta få utbetalning från mindre kända lån inom några minuter efter att din ansökan har blivit godkänd. Många långivare erbjuder direktutbetalningar även på helger och kvällar, förutsatt att du har ett bankkonto hos en storbank.

Finns det mindre kända P2P-lån? 

Ja, det finns mindre kända P2P-lån från aktörer som inte är lika etablerade som vissa andra P2P-låneplattformar. Utbudet av P2P-lån är fortfarande begränsat i Sverige i jämförelse med länder som USA och Storbritannien. Några exempel på P2P-låneplattformar som är verksamma i Sverige inkluderar Mintos.

Sammanfattningsvis kan det vara fördelaktigt att utforska mindre kända långivare och deras erbjudanden, särskilt om du har specifika lånebehov eller om din kreditvärdighet är utmanande. Men som med alla lån är det avgörande att noga jämföra och förstå lånevillkoren innan du beslutar dig för att låna från en mindre känd långivare.