Profilkredit Recension 2024 – En Omdömesfull Bedömning av Lånealternativet

Privatlån upp till 50 000 kr hos Profilkredit: En Närmare Titt
Profilkredit ger dig möjlighet att ansöka om ett maximalt lånebelopp på 50 000 kr. Som en pålitlig svensk långivare av snabblån till privatpersoner är Profilkredit ett tryggt val när du behöver snabba pengar på kontot. Långivaren verkar under Finansinspektionens tillsyn för säkra lånelöften och har även godkänts av Konsumentverket.

Latest update 12 March 2024

Kostnadsöversikt för Lån hos Profilkredit: Förstå Prissättningen

Profilkredit erbjuder högkostnadskrediter, med en fast ränta på 39% till alla kunder. Andra avgifter inkluderar en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrationskostnad på 45 kr. Detta resulterar i en effektiv ränta på 50,43–65,41%, beroende på lånebeloppet.

Så här ansöker du om ett lån hos Profilkredit

Registrera ett konto hos Profilkredit och se till att all information du anger är korrekt, eftersom kommunikationen sker digitalt. Ansök om det önskade lånebeloppet och välj önskad återbetalningstid. Genom att verifiera ansökan med BankID kan du få svar på lånet direkt.

Lånevillkor hos Profilkredit

Löptiden hos Profilkredit är upp till 24 månader. Profilkredit erbjuder samma ränta till samtliga av sina kunder, med en nominell ränta på 39%, vilket gör att lånet räknas som en högkostnadskredit. Den nominella räntan tillsammans med adderade avgifter för att få ett lån godkänt ger en effektiv ränta på mellan 50,43–65,41%.

Säkerhet och Trygghet hos Profilkredit

Profilkredit agerar under Finansinspektionens övervakning och är godkänd av Konsumentverket. Dess höga säkerhetsstandarder och trygga lånelöften gör Profilkredit till en pålitlig långivare.

Betyg och Omdömen om Profilkredit

Hos Trustpilot har Profilkredit ett betyg på 3,5 stjärnor av 5. Kundenkäterna återspeglar varierande upplevelser, med fördelar som inga dolda avgifter, enkel ansökningsprocess och hög säkerhet, men även nackdelar som hög nominell ränta och kategorisering som högkostnadskredit.

Innehållsförteckning

Svar på Vanliga Frågor om Profilkredit

Kan jag få ett lån hos Profilkredit trots betalningsanmärkning?

Nej, en ansökan avslås om du har betalningsanmärkningar från de senaste 12 månaderna. Du får heller inte ha några pågående ärenden hos Kronofogden.

Hur snabbt får jag pengarna från Profilkredit?

Oavsett vilken bank du har får du pengarna inom 1–2 bankdagar.

Vilka dagar kan jag få lånet utbetalt på hos Profilkredit?

Profilkredit gör utbetalningar vardagar måndag till fredag kl 09:00–17:00.