Recension av Lendo som Låneförmedlare

Vad är Lendo? 

Lendo är en av de främsta låneförmedlarna på marknaden och samarbetar med hela 40 olika banker och långivare. Fördelarna med att använda en låneförmedlare som Lendo är många och inkluderar möjligheten att jämföra olika lån på marknaden för att säkra bättre lånevillkor. Detta ger dig förmågan att sänka dina månatliga utgifter, samla lån och krediter samt hitta det mest passande privatlånet för din ekonomiska situation.

Latest update 22 November 2023

Vem står bakom Lendo? 

Lendo har sitt ursprung i Schibsted Tillväxtmedier AB, samma företag som äger välkända namn som Blocket, Aftonbladet och Prisjakt.

Inloggning på Mina Sidor hos Lendo 

För att logga in på ditt konto hos Lendo, använd denna länk: Lendo Mina Sidor. BankID används för att verifiera din identitet.

Kundrecensioner om Lendo 

Lendo är en högst populär låneförmedlare på den svenska marknaden, särskilt tack vare deras breda samarbete med många långivare och banker. En titt på Trustpilot avslöjar att Lendo har ett betyg på 4,6/5 stjärnor baserat på 2381 recensioner. Denna bedömning är över genomsnittet för låneförmedlare och långivare, med många nöjda kunder som ger höga betyg. Vissa klagar dock på överdriven TV-reklam och långa utbetalningstider.

Källa: Trustpilot

Fördelar och Nackdelar med Lendo 

Fördelar:

 • Ett brett samarbete med 40 olika långivare.
 • Möjlighet till konkurrenskraftiga nominella räntor.
 • Snabba svar på din låneansökan.
 • Kompetent och tillgänglig kundsupport.

Nackdelar:

 • Ej möjlighet att låna med aktivt skuldsaldo.

Grundkrav för att Ansöka om Lån hos Lendo 

För att kunna ansöka om ett lån hos Lendo måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Ålder: Minst 18 år.
 • Inkomstkrav: Årlig inkomst på minst 110 000 kronor.
 • Svenskt personnummer: Ett svenskt personnummer krävs.
 • Folkbokföring: Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Med betalningsanmärkningar: Godkända.
 • Skulder hos Kronofogden: Inte godkända (skuldsaldo sedan 6 månader tillbaka).
 • För många UC-förfrågningar: Maxtaket varierar beroende på långivare och banker.

Lån med Betalningsanmärkningar hos Lendo 

Av de 40 samarbetspartners som Lendo har, erbjuder 11 av dem lån även till personer med en eller flera betalningsanmärkningar. Det är viktigt att notera att ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna inte är godkänt.

Företagsinformation

 • Företagsnamn: Lendo AB
 • Organisationsnummer: 556515–1627
 • Hemsida: lendo.se
 • Telefon: 0771 – 13 13 10
 • E-post: kundservice@lendo.se
 • Adress: Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm
 • Chatt: Ej tillgänglig

Öppettider för Kundtjänst

 • Måndag till torsdag: 08:00–20:00
 • Fredag: 09:00–17:00
 • Lördag till söndag: 10:00–14:00

Besök Lendo 

Jämförelser och mer information finns på Lendo för dig som vill låna pengar diskret, behöver låna när banken säger nej, vill ha svar direkt på låneansökan, vill låna utan BankID, eller vill undvika uppläggningsavgifter. Lendo erbjuder även möjligheten att låna pengar som 18-åring.

Denna översyn av Lendo har syftat till att behålla originalrubrikerna och tabellerna, medan vi har anpassat innehållet för OptimalaVal.se. För mer information, besök OptimalaVal.se.

Innehållsförteckning

Typer av Lån som Lendo Erbjuder

Lendo erbjuder olika typer av privatlån, inklusive renoveringslån, billån och blancolån. Det maximala lånebeloppet som erbjuds av Lendo är 600 000 kronor. Dessutom erbjuder de möjligheten att ansöka om bolån genom att kontakta deras samarbetspartners och välja det bästa erbjudandet för dina behov. För att förbättra din ekonomiska situation kan du använda Lendo för att samla dyra lån och högkostnadskrediter.

Lendo Företagslån 

Lendo erbjuder även företagslån med en lånesumma från 50 000 kronor upp till hela 3 000 000 kronor. Ansökan är enkel och tar endast 1 minut, med besked inom 24 timmar.

Priser och Räntor hos Lendo 

Räntesatserna på Lendo varierar mellan 2,95% och 29,95%. Den specifika räntan bestäms av vilken långivare eller bank du väljer, samt din individuella kreditvärdighet. Avgifterna varierar också beroende på vilken långivare eller bank som erbjuder dig ett lånelöfte. Uppläggningsavgiften kan ligga mellan 0 och 995 kronor, medan aviavgiften varierar mellan 0 och 75 kronor. För att göra en rättvis jämförelse av olika lån är det viktigt att fokusera på den effektiva räntan, som inkluderar alla kostnader och ger dig en tydligare bild av lånets totala pris.

Lånebelopp200 000 kr
Nominell ränta5,55%
Löptid12 år
Effektiv ränta5,69%

Är Lendo Gratis att Använda? 

Som låntagare betalar du inga avgifter eller ränta till Lendo. Istället erhåller låneförmedlaren en provision från den valda långivaren eller banken.

Processen för att Ansöka om Lån hos Lendo

Lendo låneansökan

Källa: Lendo.se

 • Besök Lendo.se och välj lånebelopp, löptid och eventuell lån-samling.
 • Klicka på “Påbörja låneansökan”.
 • Fyll i de efterfrågade uppgifterna, inklusive inkomst, personnummer, telefonnummer och civilstånd.
 • Endast en UC (Upplysningscentralen) kreditupplysning tas och din ansökan skickas till Lendos samarbetspartners.
 • Du kommer att få flera låneerbjudanden som du kan jämföra.
 • Välj det lån som passar dig bäst.
 • Bekräfta lånelöftet med BankID och få pengarna utbetalda till ditt konto.

Banker och Långivare som Samarbetar med Lendo 

Lendo samarbetar med flera framstående banker och långivare, inklusive Svea Bank, Wasa Kredit, MOANK, Ferratum Prime, MedMera Bank, Collector Bank, Re:member, Nordax Bank, Santander Consumer Bank, Swedbank, Lunar, Instabank, CashBuddy, Goodcash, Thorn, Kosumentkredit, SevenDay Bank, SEB, Big Bank, Nordnet Bank, Lea Bank, Lån och Spar Bank, Rocker, Brocc, Credento, DNB Privatlån, NStart, Bank Norwegian, MoneyGo, Marginalen Bank, ICA Banken, TF Bank, Resurs Bank, Ikano Bank, Tryggkredit, Avida, Brixo, Risicum, Northmill Bank, Komplett Bank, och många fler.

När Får jag Pengarna Utbetalda? 

Tiden för att få pengarna utbetalda varierar mellan 1 och 5 dagar efter din ansökan. Alla långivare och banker har olika utbetalningsvillkor. För privatlån är utbetalning samma dag oftast inte möjligt, men om du godkänner ett lånelöfte under kundtjänstens öppettider kan du förvänta dig att få pengarna nästa bankdag.

Alternativ till Lendo 

För de som söker alternativ till Lendo som låneförmedlare, överväg att använda tjänster som Sambla, Advisa, eller Zmarta.

Lendo TV-Reklam 

Lendo syns ofta i TV-reklam och har länge marknadsfört sig som en ledande låneförmedlare på stora kanaler som TV4. Det är dock värt att notera att Lendo fick kritik från Konsumentverket i oktober 2022 för sina reklamfilmer som inte uppfyllde kravet på måttfullhet.

Lendo Trygghetsförsäkring och Låneskydd 

Lendo erbjuder en trygghetsförsäkring som kan tecknas om du råkar ut för arbetsoförmåga eller arbetslöshet. Du behöver inte ha använt Lendo för att teckna denna försäkring. Försäkringen täcker vissa av dina kostnader, inklusive el, bostadsrättsavgifter och lånekostnader. Du kan teckna denna försäkring genom att kontakta forsakring@lendo.se.

Lendo erbjuder också låneskydd som är direkt kopplat till ditt lån. Du kan teckna detta skydd direkt med Lendo eller med den valda långivaren. Låneskyddet täcker endast kostnaden för själva lånet och brukar kosta cirka 7% av den totala lånekostnaden. Du kan teckna låneskydd hos Lendo genom att kontakta kundservice@lendo.se eller ringa 0771-131310.

Innehållsförteckning

Vanliga Frågor om Lendo

Är Lendo en pålitlig aktör eller en bluff? 

Lendo är en av Sveriges främsta låneförmedlare och samarbetar med ett brett nätverk av 40 långivare och banker. Möjligheten att jämföra lånerbjudanden ger kunderna valmöjligheter och gör Lendo till en pålitlig aktör.

Hur skiljer sig Lendo från Zmarta? 

Zmarta är en annan låneförmedlare som ofta jämförs med Lendo. Den största skillnaden mellan dem är det något smalare nätverket av samarbetspartners hos Zmarta. Räntesatserna är dock mycket likartade.

Är ansökan hos Lendo bindande? 

Nej, din ansökan hos Lendo är inte bindande. Du får låneerbjudanden som du fritt kan välja att acceptera eller inte. Ditt lånelöfte är giltigt i 30 dagar.

Vad är skillnaden mellan Lendo och Sambla? 

Både Lendo och Sambla är två av de största låneförmedlarna på den svenska marknaden och erbjuder liknande utbud av långivare och banker. Räntesatserna är också liknande, med Lendo som erbjuder räntor mellan 2,95% och 29,95%, medan Sambla har räntor mellan 3,06% och 29,99%.

Vad är Lendos löptid? 

Lendo erbjuder löptider som sträcker sig från 1 till 15 år, beroende på vilken långivare du väljer.