Lån samma dag – Utan UC och med snabb utbetalning

Är du i behov av att låna pengar och vill ha dem på ditt konto redan idag? Sms-lån, även kallade snabblån, är ett alternativ att överväga. Här presenterar vi de bästa lånen med utbetalning samma dag, vilket innebär att du kan låna pengar snabbt och med relativt låga krav. Genom att använda BankID för att ansöka om ett sms-lån med direktutbetalning och automatisk handläggning, kan du vanligtvis förvänta dig att ha pengarna tillgängliga på ditt bankkonto inom 15–60 minuter. Många av dessa mikrolån och akutlån med hög beviljandegrad erbjuder till och med utbetalning till större banker som Nordea, Handelsbanken och Swedbank även under kvällar och helger, oavsett om du har betalningsanmärkningar. Nedan kan du låna upp till 70 000 kr utan UC och få pengarna samma dag.

Latest update 22 November 2023

Vad är ett lån utan UC med pengar samma dag?

Att låna utan UC innebär att din kreditvärdighet bedöms av ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC), såsom Bisnode eller Creditsafe. Möjligheten att få pengarna samma dag är möjlig tack vare att låneansökningsprocessen är automatiserad. Du kan enkelt identifiera dig med BankID, och pengarna överförs direkt till ditt bankkonto. Faktum är att dessa lån erbjuder utbetalning dygnet runt, sju dagar i veckan, vilket innebär att du kan få ett snabblån med direktutbetalning när det passar dig.

Kan jag låna pengar idag?

Ja, så länge du uppfyller grundkraven finns det flera långivare som erbjuder snabblån med direktutbetalning till ditt konto. För att få pengarna samma dag bör du ansöka online hos en långivare som använder samma bank som du. Om du har ett konto hos någon av de större bankerna, såsom Handelsbanken, Swedbank, Nordea, SEB eller Danske Bank, är det vanligtvis inga problem.

Du kan även få pengarna samma dag om långivaren har en annan bank än du. Men det är viktigt att du skickar in ansökan under långivarens öppettider. För att säkerställa att pengarna når ditt konto samma bankdag när du har en annan bank än långivaren, måste överföringen göras före bankens bryttid. Bryttiden varierar mellan olika banker.

Hur snabbt får jag pengarna utbetalda till mitt bankkonto?

Vissa långivare, som exempelvis Lumify, kan ge dig svar på din låneansökan direkt via mobilen och överföra lånet på så lite som 5 minuter. Genom att använda BankID kan du enkelt följa din ansökan.

Innehållsförteckning

Grundkrav för sms-lån med utbetalning samma dag

För att beviljas ett sms-lån med direktutbetalning finns det fyra grundkrav som gäller hos samtliga långivare. Det är viktigt att notera att ytterligare krav kan läggas till av varje individuell långivare, särskilt när det gäller inkomstkrav som de kan ställa på låntagare som ansöker om snabblån. De vanliga grundkraven är:

 • Skriven i Sverige.
 • Ålder på minst 18 år (ibland 21 år).
 • Möjlighet att signera med BankID.
 • Inga aktiva ärenden hos Kronofogden.

Din kreditvärdighet bedöms vid ansökningen, och räntan baseras på din individuella bedömning. Faktorer som din inkomst, tidigare betalningsanmärkningar och din ekonomi som helhet beaktas.

Lån trots låg kreditvärdighet

Det är möjligt att få ett snabblån även om du har en låg kreditvärdighet. Många långivare fokuserar på andra aspekter av din ekonomi och ger dig möjligheten att låna trots en mindre stabil ekonomisk historik.

Topplista – Bästa lånen samma dag 2023:

Här är några av de bästa lånen som du kan få samma dag:

 • Ferratum: Lån med utbetalning samma dag utan UC. Låna 1 000 kr – 45 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 43,50 %.
 • Klara Lån: Lån med utbetalning samma dag utan kreditupplysning via UC. Låna 2 000 kr – 150 000 kr i form av snabblån & privatlån. Från ränta på 6,00 %.
 • Lendo: Lån med utbetalning samma dag. Låna 10 000 kr – 600 000 kr i form av privatlån & samlingslån. Från ränta på 2,00 %.
 • Saldo: Lån med utbetalning samma dag. Låna 1 000 kr – 20 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 19,00 %.
 • Flexkontot: Lån med utbetalning samma dag. Låna 3 000 kr – 30 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 43,48 %.
 • ViaConto: Lån med utbetalning samma dag. Låna 1 000 kr – 20 000 kr i form av snabblån. Från ränta på 39,00 %.
 • Loanstep: Lån med utbetalning samma dag. Låna 3 000 kr – 25 000 kr i form av P2P-lån. Från ränta på 21,00 %.
 • Binly: Lån med utbetalning samma dag. Låna 2 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 42,50 %.
 • Credifi: Lån med utbetalning samma dag. Låna 2 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 42,50 %.
 • Northmill Bank: Lån med utbetalning samma dag. Låna 1 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 7,90 %.

Faktorer som avgör om du kan få ett lån med utbetalning samma dag

För att säkerställa att pengarna når ditt konto snabbt är det viktigt att välja en långivare som erbjuder automatisk handläggning och gärna har samma bank som du. Automatisk handläggning gör det möjligt för lånet att godkännas och betalas ut även utanför långivarens öppettider. Det är dock värt att notera att denna typ av lån oftast har högre kostnader. Om du har möjlighet att vänta några extra dagar kan du hitta bättre lånevillkor genom manuell handläggning.

Ferratum erbjuder snabblån med utbetalning samma dag.Bildkälla: Lånero besökte Ferratum online där de bekräftar att du hos Ferratum får utbetalning snabbt om du har konto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB.

Automatiserad handläggning för att låna pengar nu

Automatisk handläggning kräver inte att en handläggare granskar din ansökan. Istället sker hanteringen automatiskt, och lånet kan bli godkänt även utanför långivarens öppettider. Om du har samma bank som långivaren kan överföringar även göras på natten och under helgdagar. Du får omedelbart besked i mobilen om lånet beviljas.

Långivarens öppettider

I många fall beror möjligheten att få pengarna samma dag på om långivaren erbjuder automatisk eller manuell handläggning av ansökningarna. Med manuell handläggning måste ansökan behandlas under långivarens öppettider och fler faktorer tas med i beräkningen. För att få utbetalningen samma dag, särskilt om du har en annan bank än långivaren, bör överföringen göras före bryttiden. Bryttiden varierar mellan olika banker.

BankBryttid
SwedbankVardagar 13.00
NordeaVardagar 13.30
SEBVardagar 13.45
HandelsbankenVardagar 14.00
LänsförsäkringarVardagar 13.45
Danske BankVardagar 13.30

Alternativ till snabblån med direktutbetalning

Det finns alternativ för snabba utbetalningar till ditt konto som inte involverar snabblån:

 • Zimpler och Trustly: Dessa är onlinebaserade betalningstjänster som inte kräver samma bank som långivaren. Du kan använda dem för snabba överföringar.

Banker där du kan få direktutbetalning

 • SMS-lån snabbt till Danske Bank
 • SMS-lån snabbt till Swedbank
 • SMS-lån snabbt till Handelsbanken
 • SMS-lån snabbt till Nordea
 • SMS-lån snabbt till SEB
 • SMS-lån snabbt till Länsförsäkringar Bank

Så här tar du ett lån utan UC med pengar samma dag

 • Välj ett sms-lån utan UC med utbetalning samma dag från listan i början av artikeln.
 • Klicka på “Gå till ansökan.”
 • Ange det belopp du vill låna och önskad återbetalningstid.
 • Kontrollera lånevillkoren och se till att långivaren erbjuder direktutbetalning till din bank.
 • Använd BankID för att verifiera din identitet och godkänn avtalet.
 • Pengarna kan finnas på ditt konto inom en timma.
Innehållsförteckning

Kontokredit – ett alternativ till sms-lån med utbetalning samma dag

Kontokredit kan vara ett smidigare alternativ till sms-lån. Med kontokredit kan du få pengarna samma dag och betalar endast ränta på den kredit du använder. Kontokredit fungerar som en typ av buffert, där du kan gå i negativt saldo på ditt konto upp till den maximala kreditgränsen du har valt.

Många långivare erbjuder kontokrediter upp till 30 000 kronor. Utbetalningen kan göras samma dag om du har samma bank som långivaren. Amortering och ränta betalas sedan månadsvis. Det finns ingen fastställd avbetalningsplan; istället kan du själv minska din kredit genom att göra inbetalningar. Kontokrediten fortsätter att vara tillgänglig tills du har betalat tillbaka hela lånet hos den aktuella banken.

Risker med lån som har utbetalning samma dag

Det är viktigt att vara medveten om att snabblån är förknippade med vissa risker. Skriv aldrig under ett avtal om ränta och avbetalningsplan om du inte har råd att följa dem. Undvik att låna pengar snabbt på impuls.

Majoriteten av sms-lån och små lån anses vara högkostnadskrediter, vilket innebär att räntan är högre än 30%. Vid begäran om direktutbetalning är räntan ännu högre än andra lån på marknaden. Det är viktigt att du inte lånar pengar och får dem samma dag på impuls.

Det är också viktigt att inte låna mer än nödvändigt och att ha din ekonomiska situation i åtanke så att du kan följa avbetalningsplanen. Om du behöver rådgivning om din ekonomi rekommenderas det att du kontaktar en kommunal skuldrådgivare som kan hjälpa dig.

För att få bättre lånevillkor kan det vara fördelaktigt att välja en kortare återbetalningstid när du tar ett lån med utbetalning samma dag. Det finns lån på marknaden med en löptid så kort som 30 dagar. Flera långivare erbjuder även räntefria snabblån med korta återbetalningstider.

Det är viktigt att se till att du har förmåga att betala tillbaka lånet. Undvik att skriva under ett avtal om du vet på förhand att du inte har råd att följa avbetalningsplanen. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta och andra extra avgifter på fakturan, vilket kan öka månadskostnaden avsevärt. Om du hamnar efter med betalningarna är det svårt att komma ikapp och detta kan leda till betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden.

Om du ångrar att du har tagit ett lån, ska du komma ihåg att lån med utbetalning samma dag kan ångras inom 14 dagar från det att låneavtalet mottogs. Efter detta har du 30 dagar på dig att betala tillbaka lånebeloppet plus ränta för de dagar du har haft pengarna. Inga andra avgifter tillkommer.

Statistik om lån med utbetalning samma dag

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 11 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst4 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning7 långivare (63,64 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar7 långivare (63,64 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC9 långivare (81,82 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID2 långivare (18,18 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar9 långivare (81,82 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2010 långivare (90,91 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta27,82 %
Genomsnittligt tillränta38,27 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift361,57 kr
Genomsnittlig administrationsavgift40,21 kr

Vanliga frågor och svar om lån samma dag

Kan man ta ett privatlån med utbetalning idag?

Nej, det är inte möjligt att få ett privatlån med utbetalning samma dag. Privatlån innebär en mer omfattande kreditbedömning, och det tar vanligtvis mellan en till tre bankdagar för att få utbetalningen. Om du behöver snabba pengar, överväg istället ett sms-lån med direktutbetalning.

Kan jag få lån samma dag även på helgen?

Ja, om du ansöker hos en långivare med automatisk handläggning och har samma bank som långivaren kan lånet betalas ut även under helgdagar. Alternativt kan du använda tjänster som Zimpler eller Trustly för snabba överföringar.

Kan jag få pengar idag från en pantbank?

Ja, om du besöker en pantbank personligen kan du förhandla om ett lån och få det utbetalt direkt. Om du använder en online tjänst tar det några bankdagar att få föremålet värderat och lånet utbetalt.

Finns det låneförmedlare där jag kan hitta lån med pengar samma dag?

Ja, det finns flera låneförmedlare som kan hjälpa dig hitta lån med utbetalning samma dag. Jämför olika alternativ för att hitta den långivare som erbjuder de bästa lånevillkoren och de lägsta kostnaderna.

Finns det lån utan UC och utbetalning samma dag?

Ja, det finns flera lån utan UC som erbjuder utbetalning samma dag. Genom att välja ett sms-lån utan UC, med en långivare som har automatisk handläggning och samma bank som du, kan pengarna överföras snabbt. Vissa långivare kan erbjuda pengarna på ditt konto inom endast 5 minuter.

Finns det P2P-lån med utbetalning samma dag?

Ja, flera låneförmedlare erbjuder P2P-lån (Peer-to-peer) med utbetalning samma dag. Förutsättningen är att långivaren har samma bank som du. P2P-lån är en populär låneform med lägre krav än många andra lån.

Kan man låna och få Swish samma dag?

Nej, det finns för närvarande ingen långivare som erbjuder direktutbetalning med Swish. Däremot kan du använda andra betalningsmetoder för snabba överföringar.