Lån med nattutbetalning: Jämför SMS-lån med direktutbetalning på natten

På Lånero har vi samlat information om 12 långivare som erbjuder utbetalning av lån även på natten. Genom att noga granska deras villkor kan du hitta SMS-lån med direktutbetalning 24/7 som snabbt förser dig med pengar oavsett tid på dygnet, vare sig det är natt eller dag. Vidare erbjuder vi information om sms-lån, mikrolån och kontokrediter som tillhandahålls utan att använda UC som kreditupplysningsbolag, istället används Creditsafe eller Bisnode. Dessa alternativ kan vara fördelaktiga för de som har låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Men, det är viktigt att komma ihåg att dessa utgör högkostnadskrediter med de risker som sådana medför.

Enligt vår bedömning är Ferratum det bästa alternativet när det kommer till snabblån med direktutbetalning på natten. Hos Ferratum har du möjlighet att låna upp till 45 000 kr och få ett beslut inom endast 10 minuter, utan några dolda avgifter.

12 långivare som erbjuder nattutbetalning
12 lånealternativ som står tillgängliga dygnet runt
Lån med 24/7 utbetalning

Jämför 12 långivare som erbjuder utbetalning på kvällar och nätter: vår egen lista här. Men vad innebär egentligen ett SMS-lån med direktutbetalning på natten?

Ett SMS-lån med direktutbetalning nattetid är en form av snabblån, såsom mikrolån eller akutlån, där handläggningen sker automatiskt. Du kan enkelt ansöka och få pengar in på ditt konto mitt i natten med hjälp av BankID.

Latest update 12 March 2024

Kan man verkligen få ett SMS-lån direkt och låna pengar på natten?

Ja, du kan definitivt få ett lån utbetalt till ditt bankkonto, även under nattens timmar. Denna typ av snabblån och smålån kan vara en klok lösning när du ställs inför oförutsedda utgifter sent på kvällen.

Det är viktigt att notera att SMS-lån är den enda låneformen som erbjuder direktutbetalning på natten. Privatlån eller större lån som överstiger 70 000 kr kräver oftast en längre handläggningstid och tar därför några bankdagar att utbetalas.

Binly är en långivare som erbjuder SMS-lån med direktutbetalning på natten. Vi har verifierat detta genom att besöka Binlys webbplats där de bekräftar att du kan låna pengar dygnet runt och få pengarna direkt på ditt konto, förutsatt att du har ett bankkonto hos Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken.

Grundkrav för att få ett lån på natten

I Sverige finns det grundkrav som måste uppfyllas av den som vill låna pengar, oavsett tid på dygnet. Kraven för att få beviljad en ansökan för SMS-lån är relativt låga, även om en individuell kreditbedömning alltid görs i samband med ansökan. Detta är för att långivaren ska kunna bedöma om du har förmåga att återbetala lånet enligt avbetalningsplanen.

Vanliga grundkrav för att få en låneansökan godkänd inkluderar:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden (öppet skuldsaldo).
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha en inkomst.

För lån med direkt utbetalning på natten eller 24/7 finns det ytterligare praktiska krav, till exempel:

 1. Du måste ha BankID eller annan e-legitimation för att skicka in ansökan och signera avtalet elektroniskt.
 2. Du måste ha ett bankkonto i en bank som långivaren kan överföra pengar till, eller som accepterar betalningar med Trustly eller Zimpler.

Lån utanför långivarens öppettider

 • SMS lån natt
 • SMS lån kväll
 • Helglån

Det finns två avgörande faktorer som påverkar om du kan få SMS-lån utbetalt dygnet runt.

För det första måste du välja en långivare som har samma bank som du. Direkta utbetalningar kräver att långivaren kan överföra pengarna direkt till ditt konto, vilket innebär att de måste dela samma bank som du. Du kan vanligtvis hitta information om vilka banker som används på långivarens hemsida eller genom att kontakta deras kundtjänst om informationen inte är tillgänglig.

Om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank har du störst chans att få lånet utbetalt direkt. De flesta banker har en bryttid för lånansökningar, och om överföringen görs efter denna tid kommer lånet att betalas ut nästa bankdag istället. Detta är särskilt viktigt om din bank är olika från långivarens, därför kan det vara fördelaktigt att försäkra sig om att både du och långivaren använder samma bank.

Innehållsförteckning

Banker där du kan få direktutbetalning

 • Direktutbetalning av lån till Nordea
 • Direktutbetalning av lån till Handelsbanken
 • Direktutbetalning av lån till Swedbank
 • Direktutbetalning av lån till SEB
 • Direktutbetalning av lån till Danske Bank

Saldo erbjuder lån med direktutbetalning till Danske Bank på natten. Vi har bekräftat detta genom att besöka Saldos webbplats där de bekräftar att de erbjuder lån med direktutbetalning till Danske Bank, även mitt i natten.

Automatisk handläggning

För att få en direktutbetalning bör du också ansöka om lån hos en långivare som har automatisk handläggning. Om manuell handläggning krävs för att hantera din ansökan kommer det att ta längre tid. Idag kan kreditupplysningen och utbetalningen av lånet göras helt automatiserat.

Innan du ansöker om ett lån är det viktigt att säkerställa att du uppfyller långivarens krav. Varje långivare har olika krav för att bevilja lån, och information om dessa krav ska alltid finnas tillgänglig på långivarens webbplats.

Topp 12 bästa SMS-lånen på natten 2023:

Här är vår lista över de bästa lånen med utbetalning på kvällar och nätter:

 • Ferratum: Erbjuder snabb utbetalning på kvällar och nätter utan kreditupplysning via UC. Låna 1 000 kr – 40 000 kr som kontokredit. Ränta från 43,50 %.
 • Credifi: Erbjuder direkt utbetalning på kvällar och nätter utan UC. Låna 2 000 kr – 50 000 kr som kontokredit. Ränta från 43,50 %.
 • Lendo: Erbjuder direktutbetalning på kvällar och nätter. Låna 10 000 kr – 600 000 kr som privatlån och samlingslån. Ränta från 2,00 %.
 • Klara Lån: Erbjuder snabb utbetalning på kvällar och nätter utan kreditupplysning via UC. Låna 2 000 kr – 150 000 kr som snabblån och privatlån. Ränta från 6,48 %.
 • Binly: Erbjuder snabb utbetalning på kvällar och nätter utan kreditupplysning via UC. Låna 2 000 kr – 50 000 kr som kontokredit. Ränta från 43,50 %.
 • Lumify: Erbjuder direkt utbetalning på kvällar och nätter utan kreditupplysning via UC. Låna 2 000 kr – 70 000 kr som snabblån. Ränta från 43,50 %.
 • Loanstep: Erbjuder direktutbetalning på kvällar och nätter. Låna 10 000 kr – 25 000 kr som P2P-lån. Ränta från 22,00 %.
 • Enklare: Erbjuder direkt utbetalning på kvällar och nätter. Låna 5 000 kr – 600 000 kr som privatlån och samlingslån. Ränta från 2,00 %.
 • ViaConto: Erbjuder snabb utbetalning på kvällar och nätter. Låna 1 000 kr – 20 000 kr som snabblån. Ränta från 39,00 %.
 • Saldo: Erbjuder snabb utbetalning på kvällar och nätter. Låna 1 000 kr – 20 000 kr som kontokredit. Ränta från 19,00 %.

Sätt att öka dina chanser att få pengarna utbetalda nattetid

Använd BankID

För att få direkta utbetalningar måste du ha ett BankID eller annan e-legitimation. Detta krävs för att signera digitala låneansökningar.

Använd Trustly eller Zimpler

Det finns lån med snabba utbetalningar som använder Trustly eller Zimpler. Med dessa tjänster kan pengarna överföras direkt till ditt bankkonto om du är kund hos någon av storbankerna eller Länsförsäkringar eller Sparbanken.

Innehållsförteckning

Tjänster för direktutbetalning

 • Lån med Trustly
 • Lån med Zimpler
 • Hur du ansöker om SMS-lån dygnet runt
 1. Välj en långivare

  Jämför olika långivare för att hitta det bästa lånet. Se till att du uppfyller långivarens krav på kreditvärdighet.
 2. Fyll i låneansökan

  Fyll i ansökningsformuläret med det belopp du önskar låna och den önskade löptiden för lånet. Signera ansökan med BankID.
 3. Få besked om din ansökan

  Du får vanligtvis ett beslut på skärmen inom några minuter om du har valt en långivare med automatisk handläggning. Svaret på din låneansökan kan ofta ges direkt.
 4. Få pengarna på ditt bankkonto

  Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna överförda till ditt bankkonto inom några minuter.

Typer av lån som kan erhållas på natten

Det finns många olika typer av lån, men inte alla erbjuder direktutbetalning nattetid. Om du behöver låna pengar är det viktigt att du är medveten om de olika lånetyperna och deras räntor, avgifter och villkor. Här är några av de vanligaste lånetyperna:

Privatlån

Ett privatlån är ett lån på upp till 600 000 kr. Du kan välja en löptid på upp till 20 år för privatlån, även kända som blancolån. Det finns för närvarande inga privatlån som erbjuder direktutbetalning. Normalt tar en utbetalning av ett privatlån cirka tre bankdagar.

Snabblån

Snabblån är en samlingsbeteckning för mindre lån, som till exempel SMS-lån. Dessa lån kan ansökas om via dator eller mobiltelefon och erbjuder även utbetalning nattetid. Vanligtvis lånar man belopp mellan 1 000 och 50 000 kr med snabblån. Återbetalningstiden för SMS-lån och andra snabblån är oftast 1 till 3 månader, även om vissa erbjuder längre återbetalningstider.