Lån med Elektronisk Faktura: Jämför SMS-lån med Notifikation via E-post

Nedan har vi sammanställt de mest förmånliga lånen som erbjuder elektronisk faktura, så att du enkelt kan hitta det som passar dig bäst, oavsett om du behöver smidiga kontokrediter, snabba lån med omedelbar utbetalning utan UC-kontroll eller diskreta privatlån med elektronisk fakturering för större belopp.

Latest update 12 March 2024

Varför Välja Lån med Elektronisk Faktura?

Lån med elektronisk faktura gör det möjligt att låna pengar utan att behöva hantera pappersfakturor. Istället skickas fakturan elektroniskt till din bank, där du enkelt kan godkänna den utan krav på OCR-nummer eller faktureringsavgifter. Dessutom ger det dig möjligheten att låna pengar anonymt och undvika att obehöriga får tillgång till dina fakturor.

Fördelarna med Lån med Elektronisk Faktura

 1. Inga pappersfakturor: Slipp krånglet med fysiska fakturor och spara tid och pengar på faktureringsavgifter.
 2. Undvik flera UC-kontroller: Välj bland lån som inte kräver flera kreditupplysningar, vilket minskar påverkan på din kreditvärdighet.
 3. Anonyma lån: Låna pengar diskret och undvik att dela dina ekonomiska beslut med obehöriga.

Vad Är Lån med Elektronisk Faktura?

Lån med elektronisk faktura innebär att du kan låna pengar utan att få fysiska fakturor hemskickade. Istället skickas fakturan elektroniskt till din bank, där du enkelt kan godkänna den utan att behöva fylla i OCR-nummer eller betala faktureringsavgifter. Detta gör processen smidigare och mer kostnadseffektiv.

Så Funkar Lån med E-Faktura via E-Post

När du väljer lån med e-faktura får du en notifikation via e-post när fakturan är tillgänglig. Det är inte ett lån med e-postfaktura i sig, utan en bekväm påminnelse via e-post om att betala den elektroniska fakturan via din internetbank.

Kan Jag Ansöka om Lån med Elektronisk Faktura?

Ja, du kan ansöka om lån med elektronisk fakturering, och det finns många fördelar med detta alternativ. Många låntagare finner det lättare att hålla koll på sin ekonomi när alla fakturor samlas på deras internetbank. Om du behöver pengarna snabbt kan du överväga att använda en kontokredit med elektronisk fakturering, som Vivus erbjuder, med en utbetalningstid på 15-60 minuter efter ansökan.

Grundkrav för Lån med Elektronisk Faktura

För att bli godkänd för lån med elektronisk fakturering måste du uppfylla vissa grundläggande krav som varierar från långivare till långivare. Generellt inkluderar dessa krav:

 1. Inga skulder hos Kronofogden.
 2. Minst 18 år gammal.
 3. Folkbokförd i Sverige.
 4. Svenskt personnummer.

Trots eventuella tidigare betalningsanmärkningar finns det långivare som kan godkänna din ansökan. Men räntan och avgifterna kan vara högre för högriskkunder.

Slutsats: Lån med Elektronisk Faktura är ett Praktiskt Val

Att välja lån med elektronisk fakturering kan göra låneprocessen mer smidig och kostnadseffektiv. Du slipper pappersfakturor och kan hantera din ekonomi anonymt och diskret. Se dock alltid till att du har råd att återbetala lånet enligt avtal och överväg de olika erbjudandena noggrant innan du väljer det bästa alternativet för din situation.

Innehållsförteckning

Fördelar med Lån via Elektronisk Faktura

 1. Diskret Lån: Med en elektronisk faktura kan du låna pengar diskret och utan att behöva hantera fysiska pappersfakturor. Detta ger dig ökad integritet.
 2. Undvik Aviavgifter: Du slipper de vanliga aviavgifterna som vanligtvis tillkommer när du får pappersfakturor. Det sparar både tid och pengar.
 3. Snabb Utbetalning: Utbetalningar kan göras direkt till ditt bankkonto, vilket ger dig tillgång till pengarna snabbt.
 4. Anonyma Lån: Genom att använda e-faktura kan du låna pengar på ett säkrare och mer anonymt sätt. Du behöver inte dela dina lånebeslut med din sambo eller din familj.

Enkel Återbetalning med E-faktura

Betala ditt lån med e-faktura är enkelt och smidigt. Du behöver inte slå in OCR-nummer eller andra detaljer för överföring. E-fakturan genereras automatiskt, och du kan enkelt verifiera betalningen med BankID.

Anonymitet vid Lån med E-faktura

Lån med e-faktura ger dig möjligheten att låna pengar på ett säkert och anonymt sätt. Du kan ta lån utan att behöva avslöja det för din sambo eller familj. Tänk dock på att du måste ha möjlighet att följa återbetalningsplanen, då en långivare fortfarande kan skicka påminnelser via post.

Riskhantering vid Lån med E-faktura

När du överväger att ta ett lån, är det viktigt att noga bedöma din ekonomiska situation och se till att du har råd att återbetala lånet enligt avtalet. Det är alltid en viss risk med lån, och det är viktigt att göra en ansvarsfull bedömning.

Om du föredrar att hålla ditt lån mer diskret kan du också överväga att ansöka om okända SMS-lån, som vanligtvis är diskreta och inte skickar brev till din adress.

Lägre Kostnader med E-faktura

Med e-faktura undviker du kostnader som normalt följer med pappersfakturor, såsom aviavgifter. Detta innebär att du kan minska dina månatliga kostnader för lånet, eftersom lånet är befriat från aviavgifter. Pappersfakturor kan annars kosta dig upp till 60 kr per faktura, och detta kan över tiden bli en betydande summa.

Samla Dokument på Ett Ställe

Du kan skapa en digital brevlåda hos Kivra för att samla alla dina fakturor och dokument på ett och samma ställe. Alternativt kan du välja att få din e-faktura skickad till din internetbank hos banker som Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea eller Danske Bank. Många upplever att det är lättare att hantera sin ekonomi när all information är centraliserad på ett ställe.

Finns Det Risker med Att Betala via E-faktura?

Nej, normalt sett inte, så länge du upprätthåller god internetsekretess och skyddar dina lösenord. Att använda e-faktura ger dig möjlighet att låna pengar utan att behöva hantera fysiska fakturor, och detta minskar risken för obehörig åtkomst och bedrägerier. Dessutom är alla nödvändiga uppgifter förifyllda, vilket minskar risken för felaktiga betalningar.

Stöd för E-faktura hos Storbanker

De flesta storbanker i Sverige stödjer e-fakturor. Det är möjligt att manuellt lägga till e-fakturor och välja mottagare hos banker som Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Däremot erbjuder dessa banker inte själva snabblån med e-fakturor. Det finns dock andra långivare som erbjuder den tjänsten.

 

Innehållsförteckning

Statistik om Lån med E-faktura

För att underlätta ditt val har vi sammanställt statistik om de sex olika långivare som vi har granskat. Dessa parametrar inkluderar:

 • Minsta lånebelopp: 1 000 kr
 • Max lånebelopp: 600 000 kr
 • Lägsta inkomst: Vissa långivare har inga specifika inkomstkrav
 • Direktutbetalning: Vissa långivare (33,33 %) erbjuder direktutbetalning
 • Utbetalning under helger/kvällar: Vissa långivare (33,33 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
 • Utan UC: Vissa långivare (50,00 %) använder inte Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar
 • Utan BankID: En långivare (16,67 %) accepterar låntagare utan BankID
 • Betalningsanmärkningar: Flera långivare (83,33 %) accepterar låntagare med betalningsanmärkningar
 • Låntagare under 20: Alla långivare (100,00 %) accepterar låntagare under 20 år
 • Genomsnittlig ränta: 17,33 %
 • Genomsnittlig uppläggningsavgift: 1,00 kr
 • Genomsnittlig administrationsavgift: 48,75 kr

Så Tar Du Ett Lån med E-faktura

För att ansöka om ett lån med e-faktura, följ dessa steg:

 1. Jämför Långivare: Överskåda listan ovan och jämför villkoren för lån med e-faktura.
 2. Ansökan: Klicka på “Gå till ansökan” när du har gjort ditt val.
 3. Fyll i Information: Ange det önskade lånebeloppet och återbetalningstiden.
 4. Personuppgifter: Fyll i dina personuppgifter och gå vidare.
 5. Verifiering: Bekräfta din identitet med BankID.
 6. Läs Låneavtalet: Noggrant granska låneavtalet och godkänn det om det passar dig, eller upprepa processen med en annan långivare om du inte är nöjd med villkoren.

Det går snabbt att betala med e-faktura. Du kan även ställa in automatiska betalningar så att dina fakturor betalas på förfallodagen utan att du behöver oroa dig för att göra det manuellt.

Hur Vi Gjorde Testet på OptimalaVal

Vi utför en noggrann granskning av olika långivare och tar hänsyn till många parametrar när vi jämför dem. Vår bedömning grundas på följande faktorer:

 • Totalkostnader, inklusive avgifter och räntor.
 • Utbetalningstider och hastighet.
 • Beviljandegrad.
 • Tydlighet gällande lånevillkor.
 • Kundupplevelse och servicekvalitet.
 • Andra funktioner, såsom möjlighet till betalningsfria månader.

Vanliga Frågor och Svar

Här är några vanliga frågor och svar om lån med e-faktura:

Kan jag få ett SMS-lån med e-faktura om jag har en betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att bli beviljad ett SMS-lån med e-faktura även om du har en betalningsanmärkning. Dock kan räntor och avgifter vara högre för låntagare med betalningsanmärkningar, eftersom de betraktas som högriskkunder.

Kan man undvika aviavgifter med e-faktura?

Ja, de flesta långivare tar inte ut aviavgifter för e-fakturor. Vissa långivare kan dock ha en uppläggningsavgift på den första e-fakturan. Det är viktigt att jämföra olika långivare för att hitta ett lån som erbjuder de bästa villkoren för dig.

Hur kan jag undvika att få fysiska brev hem när jag lånar pengar?

För att undvika att få fysiska brev hem när du lånar pengar kan du använda e-faktura och hantera all kommunikation via e-post. Tänk dock på att vissa långivare fortfarande kan skicka påminnelser via post om betalningen misslyckas.

Kan man låna pengar anonymt?

Nej, långivaren måste verifiera din identitet på något sätt, vanligtvis genom användning av BankID eller liknande metoder. Däremot gör e-faktura det möjligt att hantera dina låneärenden anonymt vad gäller din direkta omgivning, eftersom inga fysiska fakturor skickas hem till din adress.

Finns det lån utan UC som kan betalas med e-faktura?

Ja, det finns lån utan UC där du kan använda e-faktura som betalningsmetod. Långivare genomför fortfarande en individuell kreditbedömning, men de använder inte Upplysningscentralen (UC) för detta ändamål. Istället kan de använda andra kreditupplysningsföretag som Bisnode, Safenode eller Creditsafe.

Kan jag få de digitala fakturorna skickade till min e-post?

Ja, du kommer vanligtvis att få en notifikation via e-post när en digital faktura har skapats på din internetbank eller hos en tjänst som Kivra.

Fungerar Forex Bank med e-faktura?

Ja, Forex Bank är registrerad som en presentatörsbank hos bolaget efaktura sedan 2016. Det innebär att du som kund hos Forex Bank kan ta emot lån och betala dem via e-faktura.

Hur mycket kostar en e-faktura?

E-fakturor är för närvarande en kostnadsfri tjänst hos de banker som erbjuder den.