OptimalaVal.se ger möjlighet till SMS-lån trots betalningsanmärkningar: Jämför snabblån för bästa villkor

Det är fullt möjligt att erhålla SMS-lån även med betalningsanmärkningar. OptimalaVal.se rekommenderar Ferratum som det bästa alternativet för de med en eller flera betalningsanmärkningar, erbjudande lån upp till 45 000 kronor utan kreditupplysning via UC. Vi på OptimalaVal.se förstår vikten av att noga jämföra olika långivares villkor innan du ansöker om ett lån.

Latest update 12 March 2024

Topplista – 11 bästa SMS-lån trots betalningsanmärkning 2023

För att säkerställa snabb utbetalning krävs ett BankID och valet av en långivare med automatisk handläggning. OptimalaVal.se rekommenderar Vivus för sitt snabba sms-lån upp till 50 000 kr utan UC, med pengar på kontot inom några minuter.

Långivare med direktutbetalning till Danske Bank

 • Ferratum: Bästa SMS-lånet trots betalningsanmärkning. Ingen kreditupplysning via UC.
 • Credifi: SMS-lån med betalningsanmärkning utan UC. Lån mellan 2 000 kr – 50 000 kr. Nominell ränta från 43,50 %.
 • Lendo: SMS-lån med betalningsanmärkning. Erbjuder lån mellan 10 000 kr – 600 000 kr via privatlån & samlingslån. Nominell ränta från 2,00 %.
 • Klara Lån: SMS-lån med betalningsanmärkning utan kreditupplysning via UC. Lån mellan 2 000 kr – 150 000 kr via snabblån & privatlån. Nominell ränta från 6,48 %.
 • Binly: Nytt SMS-lån från Binly som godkänner lån med betalningsanmärkningar.
 • Lumify: SMS-lån med betalningsanmärkning utan kreditupplysning via UC. Erbjuder lån mellan 2 000 kr – 70 000 kr via snabblån. Nominell ränta från 43,50 %.
 • Loanstep: SMS-lån med betalningsanmärkning utan UC. Lån mellan 10 000 kr – 25 000 kr via P2P-lån. Nominell ränta från 22,00 %.
 • Enklare: SMS-lån med betalningsanmärkning. Lån mellan 5 000 kr – 600 000 kr via privatlån & samlingslån. Nominell ränta från 2,00 %.
 • ViaConto: SMS-lån med betalningsanmärkning. Erbjuder lån mellan 1 000 kr – 20 000 kr via snabblån. Nominell ränta från 39,00 %.
 • Flexkontot: SMS-lån med betalningsanmärkning. Erbjuder lån mellan 3 000 kr – 30 000 kr via kontokredit. Nominell ränta från 43,48 %.
 • Merax: SMS-lån med betalningsanmärkning. Erbjuder lån mellan 3 000 kr – 30 000 kr via kontokredit. Nominell ränta från 42,48 %.
Innehållsförteckning

Statistik om SMS lån med betalningsanmärkning

OptimalaVal.se har granskat olika erbjudanden för SMS-lån med betalningsanmärkningar, där lånebeloppet sträcker sig från 1 000 till 50 000 kronor. Huvuddelen av långivarna genomför inte UC för kreditupplysningar och accepterar samtliga betalningsanmärkningar. Räntesatserna varierar, men ligger i genomsnitt mellan 29,67% och 34,83%.Hos hälften av långivarna finns möjligheten till direktutbetalning. Detta alternativ möjliggör snabb tillgång till lånet när behovet är som störst. Innan du beslutar dig för att ansöka om ett SMS-lån är det klokt att noggrant överväga dessa aspekter och jämföra dem med dina egna ekonomiska förhållanden. OptimalaVal.se strävar efter att erbjuda en översiktlig och informativ plattform för att underlätta ditt val av SMS-lån med betalningsanmärkningar.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst3 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning5 långivare (41,67 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar5 långivare (41,67 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC10 långivare (83,33 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID3 långivare (25,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar10 långivare (83,33 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2011 långivare (91,67 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta29,67 %
Genomsnittligt tillränta39,08 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift373,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift38,22 kr

Vad innebär en betalningsanmärkning och dess påverkan på lån och kreditvärdighet

En betalningsanmärkning är en registrering hos kreditupplysningsföretag när en person inte lyckas betala sina skulder i tid. Denna anmärkning kan betydligt påverka möjligheten att få lån i framtiden. Vid låneansökningar genomförs en kreditupplysning av långivaren för att bedöma kreditvärdigheten, och betalningsanmärkningar kan indikera svårigheter med betalningar, vilket ökar riskbedömningen för långivaren.

Att ha en betalningsanmärkning kan leda till avslag på låneansökan eller erbjudande om sämre lånevillkor, som högre ränta. Dessutom kan betalningsanmärkningar påverka möjligheten att teckna abonnemang, hyra bostad eller få vissa jobb. En betalningsanmärkning förblir i det svenska kreditregistret i tre år från skuldregleringsdatumet.
För att undvika betalningsanmärkningar är det viktigt att betala räkningar i tid och kontakta långivare vid ekonomiska svårigheter. Om en betalningsanmärkning redan finns, fokusera på att återställa kreditvärdigheten genom noggrann och rättidig betalning.

Påverkan av betalningsanmärkningar på kreditvärdighet och hur du kan förbättra den
Kreditvärdigheten, avgörande vid SMS-låneansökningar, påverkas av faktorer som inkomst, skulder, anställningsstatus och betalningshistorik. Betalningsanmärkningar kan negativt påverka kreditvärdigheten, vilket minskar möjligheterna att få lån.
För att förbättra kreditvärdigheten och öka chanserna att få bättre lånevillkor, överväg följande steg:

Innehållsförteckning
 • Snabb skuldavveckling: Betala befintliga skulder snabbt för att minska skuldbördan och visa ansvar för ekonomiska åtaganden.
 • Undvik överflödiga ansökningar: Fler ansökningar kan leda till fler kreditupplysningar och ytterligare sänkt kreditvärdighet.
 • Stabil inkomst: Långivare föredrar en regelbunden och stabil inkomst för att bedöma återbetalningsförmågan.
 • Realistisk budget: Lev inom ekonomiska medel, undvik onödiga utgifter för att hålla ekonomin under kontroll och förbättra kreditvärdigheten.

Kontrollera kreditrapporten: Säkerställ att informationen i kreditrapporten är korrekt och uppdaterad.
Var tålmodig: Betalningsanmärkningar försvinner efter tre år. Under denna period fokusera på att förbättra ekonomisk situation och visa ansvarsfullt beteende gällande lån och krediter.
Genom att följa dessa steg kan du stärka din kreditvärdighet och öka möjligheterna att få lån med förbättrade villkor, även med befintliga betalningsanmärkningar.

OptimalaVal.se besökte Northmills hemsida för att se om man kan ta lån med betalningsanmärkningar.

Vilket SMS-lån är bäst i Sverige trots betalningsanmärkningar?

Northmill anses vara det bästa alternativet till SMS-lån i Sverige, där du kan låna upp till 45 000 kronor med deras kontokredit. Ferratum godkänner lån med betalningsanmärkningar under förutsättning att övriga krav uppfylls. Individuell kreditbedömning görs vid ansökan, och beviljande av lån med betalningsanmärkning är inte garanterat.

Innehållsförteckning

Kan man ta ett SMS-lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att låna även med betalningsanmärkningar. Många storbanker säger normalt sett nej till lån med betalningsanmärkningar, men det finns alternativ som snabblån som godkänner upp till 10 anmärkningar. Innan du ansöker om ett lån bör du dock överväga om det är akut eller om det är möjligt att vänta tills anmärkningen är borttagen för bättre lånevillkor.

Hur ansöker jag om ett SMS-lån med betalningsanmärkning?

 • Jämför långivare: Använd OptimalaVal.se för att jämföra olika långivare och hitta det bästa erbjudandet för dig.
 • Välj lämplig långivare: Utifrån din jämförelse, välj en långivare som passar dina behov och förutsättningar.
 • Fyll i ansökan: Gå till långivarens webbplats och fyll i ansökningsformuläret. Var noga med att ange korrekta uppgifter.
 • Invänta beslut: Invänta beslutet från långivaren. Beslutet kommer ofta inom några minuter.
 • Godkänn erbjudande: Om du blir godkänd, granska och godkänn lånevillkoren. Var noga med att förstå ränta, avgifter och återbetalningsvillkor.
 • Signera avtal: Signera avtalet elektroniskt eller med BankID enligt långivarens instruktioner.
 • Få pengarna: Efter att avtalet är signerat betalas pengarna ut. Tiden det tar kan variera beroende på långivaren.

Viktigt att tänka på:

 • Låna endast vad du behöver och har möjlighet att återbetala.
 • Var medveten om ränta och avgifter för att undvika ekonomiska problem.
 • Läs noggrant igenom lånevillkoren innan du accepterar erbjudandet.
 • Ta kontakt med långivaren om du stöter på problem med återbetalningen för att undvika ytterligare kostnader och påverkan på din kreditvärdighet.

Observera att informationen ovan kan ha ändrats sedan min senaste uppdatering i januari 2022. Det är alltid bäst att dubbelkolla aktuell information hos långivarna eller använda en pålitlig jämförelsetjänst som OptimalaVal.se för att få de senaste uppgifterna.

Innehållsförteckning

Vanliga frågor och svar om lån med betalningsanmärkningar

Kan jag låna 5000 kr med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna 5 000 kr trots betalningsanmärkning. Flera låneföretag erbjuder lån eller kredit även om du har betalningsanmärkningar, som exempelvis Credifi.

Går det att få ett kreditkort med betalningsanmärkningar?

Nej, det är inte möjligt att få ett kreditkort med betalningsanmärkningar. Däremot kan du ansöka om ett debitkort.

Kan jag ta sms-lån med skulder?

Ja, det är möjligt att ta sms-lån även om du har skulder, förutsatt att dessa skulder inte har överlämnats till Kronofogdemyndigheten. När skulder hamnar hos Kronofogden blir det svårt att ta nya lån innan de är betalda.

Är det lätt att få ett lån med betalningsanmärkningar?

Ja, det kan vara relativt enkelt att få ett lån trots betalningsanmärkningar, särskilt när det gäller snabblån. Andra typer av lån kan vara betydligt svårare att få med betalningsanmärkningar.

Vilken ränta kommer jag få med ett sms-lån?

Räntan för sms-lån varierar betydligt, men ett sms-lån med betalningsanmärkning har generellt sett högre ränta jämfört med andra typer av privatlån. En nominell ränta på 20-39% är vanligt för sms-lån med betalningsanmärkning.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden?

Ja, det går att låna pengar med både betalningsanmärkning och kronofogden, men i så fall kan det krävas en medlåntagare för att öka chanserna att få lånet beviljat.