SMS-lån utan inkomst: Jämför snabblån utan inkomstkrav

På OptimalaVal.se har vi kartlagt och jämfört 12 olika långivare som erbjuder SMS-lån, även kända som smålån eller mikrolån, specifikt för låntagare utan krav på fast inkomst. Oavsett om du är student, 18 år gammal eller har betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet, har vi undersökt möjligheterna att få kontokredit eller lån. Många av dessa lån erbjuder även direktutbetalning. För de som behöver lån utan inkomst och UC, finns alternativ, men det är viktigt att vara medveten om de höga kostnaderna och riskerna innan du ansöker om ett sådant lån. Enligt vår bedömning är Ferratum den mest konkurrenskraftiga långivaren när det gäller lån utan inkomstkrav, tack vare deras snabba utbetalningar och transparens gällande avgifter.

Latest update 12 March 2024

Top bästa lån utan inkomstkrav oktober 2023:

Vad är SMS-lån utan inkomst?

SMS-lån utan inkomst är en kategori av snabblån som erbjuds till låntagare utan krav på en fast inkomst. Dessa lån kan beviljas utan att du behöver ha en fast anställning eller en regelbunden inkomst. Vanligtvis genomförs kreditupplysningar av alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe istället för UC (Upplysningscentralen) vid låneansökningar. Detta gör att även personer med betalningsanmärkningar kan beviljas sådana lån. SMS-lån utan hög inkomst är oftast mindre lån med kortare återbetalningstider och högre räntor jämfört med traditionella lån. Dessa lån är ofta användbara för att täcka oväntade kostnader eller kortsiktiga ekonomiska behov. Det är dock viktigt att vara medveten om de höga räntesatserna och riskerna för överskuldsättning. Du kan också överväga alternativa lösningar som att låna från vänner eller familj eller välja lån med längre återbetalningstider och lägre räntor.

Kan man låna pengar utan fast inkomst?

Ja, det är möjligt att låna pengar utan fast inkomst. Det finns flera sätt att öka dina chanser att få ett lån utan en fast inkomst. Du kan ha en medlåntagare eller en borgensman som kan förbättra dina möjligheter att få lån med bättre villkor även om du saknar fast inkomst. Om du har besparingar som du kan styrka vid din låneansökan kan detta också göra att du blir beviljad ett lån. Pantlån är ett alternativ där du använder en värdefull tillgång som säkerhet för lånet, och pantbanken gör ingen traditionell kreditupplysning. Ett annat alternativ är att använda ett borgenslån, där en annan person (borgensmannen) garanterar för ditt lån. Detta innebär att om du inte kan betala tillbaka lånet, blir det borgensmannens ansvar att göra det. Tänk på att detta är ett stort ansvar för borgensmannen och bör endast övervägas om du är säker på att du kan återbetala lånet i tid.

Bilkälla: OptimalaVal.se besökte Ferratums hemsida för att bekräfta om det hos dem går att låna pengar utan krav. Helt utan krav går det inte att låna, men Ferratums villkor och krav är lågt satta.

Innehållsförteckning

Hur mycket kan jag låna utan deklarerad inkomst?

Möjligheten att låna pengar utan deklarerad inkomst varierar beroende på vilken bank eller långivare du ansöker hos. Deklarerad inkomst avser den inkomst som är rapporterad till Skatteverket från tidigare år. Om du vill låna en större summa, exempelvis genom ett blancolån, kommer din återbetalningsförmåga i stor utsträckning att baseras på din årsinkomst. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är möjligt att låna stora belopp utan att ha någon form av ekonomisk dokumentation.

Så tar du ett lån utan inkomst

Att ta ett lån utan inkomst kan vara en utmaning, men det finns några sätt att öka dina chanser att bli beviljad ett lån. Du kan överväga att ha en medlåntagare eller borgensman som kan stödja din låneansökan. Om du har betydande besparingar som du kan bevisa vid ansökan kan detta också öka dina möjligheter att få ett lån. Pantlån är ett alternativ där du använder en värdefull tillgång som säkerhet. Slutligen, att öka din kreditvärdighet och ta bort eventuella betalningsanmärkningar kan också göra det lättare att få ett lån utan inkomst.

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Nstarts hemsida och kan bekräfta att Nstart arbetar för att hjälpa dem som har problem med Kronofogden.

Risker med lån utan inkomstkrav

Lån utan inkomstkrav kan vara lockande, men de medför också betydande risker. De höga räntesatserna och avgifterna gör att lånen kan bli mycket dyra, och om du inte kan återbetala i tid kan det leda till överskuldsättning. Det är därför viktigt att noga överväga om du verkligen behöver ett sådant lån och om det finns alternativa lösningar tillgängliga. Att skapa en budget och utvärdera din låneförmåga kan hjälpa dig att undvika ekonomiska problem.

Innehållsförteckning

Statistik om lån utan inkomst

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 12 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp600 000 kr
Lägsta inkomst4 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning6 långivare (50,00 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar6 långivare (50,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC9 långivare (75,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID3 långivare (25,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar10 långivare (83,33 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 2011 långivare (91,67 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta26,42 %
Genomsnittligt tillränta37,42 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift356,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift39,88 kr

Sammanfattning

SMS-lån utan inkomst är ett alternativ för personer utan fast inkomst, men de är förknippade med höga räntor och avgifter. Det är viktigt att noggrant överväga dina behov och alternativ innan du ansöker om ett sådant lån. Om du behöver ett lån och saknar fast inkomst kan det vara klokt att utforska andra alternativ, som att ha en medlåntagare, använda besparingar som säkerhet eller överväga pantlån. Att förbättra din kreditvärdighet och ta bort betalningsanmärkningar kan också göra det enklare att få ett lån utan inkomst. Innan du tar ett lån, se till att du förstår villkoren och har en plan för återbetalning för att undvika ekonomiska problem. Vi rekommenderar att du jämför olika långivare och deras erbjudanden innan du tar ett beslut. Ferratum anses vara en konkurrenskraftig långivare på marknaden för lån utan inkomstkrav.

Innehållsförteckning