Svårt att få lån? OptimalaVal.se ger information och lösningsalternativ

Det kan vara utmanande att erhålla lån med betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet, men inte omöjligt. OptimalaVal.se erbjuder alternativ som sms-lån och mikrokrediter med lägre krav, vilket underlättar för mindre belopp. Dessa lån, även kallade snabblån, använder Bisnode eller Creditsafe för kreditupplysning, vilket gör det möjligt att låna även med pension, betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC. Trots högkostnadskrediter är det viktigt att överväga riskerna.

Latest update 12 March 2024

OptimalaVal.se rekommenderar Lumify som det bästa alternativet för svåra lånesituationer

Lumify tillåter lån upp till 70 000 kr utan inkomst och räntefritt vid återbetalning inom en betalningsperiod.

När kan det bli svårt att få lån?

Faktorer som dålig ekonomi, många kreditupplysningar, betalningsanmärkningar, eller brist på fast anställning påverkar traditionella långivares beslut. OptimalaVal.se betonar vikten av att överväga lånekostnader och göra en KALP-kalkyl före låntagning.

Hur du kan låna utan avslag när alla säger nej

OptimalaVal.se presenterar en lista med långivare som ger lån till de som har svårt att få godkännande. Genom att välja ett lämpligt alternativ och följa en enkel ansökningsprocess kan pengarna snabbt överföras till kontot.

Hur snabba är dessa “snabblån”?

Sms-lån med automatisk handläggning och direktutbetalning kan överföras till ditt konto inom 15–60 minuter efter ansökan.

Vanliga anledningar till svårigheter att få lån

För låntagare kan höga krav från traditionella långivare vara hinder. Sms-lån erbjuder lägre krav men oftast högre räntor.

OptimalaVal.se ger råd om att undvika höga räntor och avgifter

Att överväga lånekostnader och göra en grundlig KALP-kalkyl är avgörande innan låntagning.

Krav och bedömningar för att skydda låntagaren

Långivare bedömer kreditvärdighet baserat på inkomst, utgifter, betalningsanmärkningar och befintliga lån. OptimalaVal.se nämner att vissa lån kan ansökas utan UC, vilket inte påverkar kreditvärdigheten negativt.

Svårigheter att låna med låg kreditvärdighet och låg inkomst

Kreditvärdighet bedöms utifrån olika faktorer. Att låna med låg inkomst är möjligt om tillgångar finns. OptimalaVal.se ger exempel på långivare som accepterar låntagare med låg inkomst.

Innehållsförteckning

Svårigheter att låna med barn och aktiv skuld hos Kronofogden

Antalet individer och barn i hushållet påverkar långivarens bedömning. OptimalaVal.se informerar om svårigheterna att få lån med aktiv skuld hos Kronofogden och rekommenderar att söka rådgivning.

Andra omständigheter som påverkar möjligheterna att få lån

OptimalaVal.se ger råd om lån för pensionärer, studerande och arbetslösa, med en lista över lämpliga långivare.

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Northmill online där de bekräftar att det är möjligt, även om det är svårt, att få lån hos dem trots betalningsanmärkningar.

Topplista: Lån för dig som har svårt att få lån

OptimalaVal.se presenterar en topplista med långivare, inklusive Lumify som rekommenderat alternativ.

Topplista: Lån för dig som har svårt att få lån

  • Credifi: Lån för dig som har svårt att få lån (med snabb utbetalning). Låna 2 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 43,50 %.
  • Klara Lån: Lån utan UC med låga krav. Låna från 2 000 kr – 150 000 kr i form av snabblån & privatlån. Från ränta på 6,48 %.
  • Binly: Lån för dig som har svårt att få lån (med direkt utbetalning). Låna 2 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 43,50 %.
  • ViaConto: Lån för dig som har svårt att få lån (med direkt utbetalning). Låna 1 000 kr – 20 000 kr i form av snabblån. Från ränta på 39,00 %.
  • Vivus: Lån trots betalningsanmärkningar. Låna från 2 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 39,00 %.
  • Northmill Bank: Lån för dig som har svårt att få lån (med snabb utbetalning). Låna 1 000 kr – 50 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 7,90 %.
  • Lumify: Lån för dig som har svårt att få lån (med snabb utbetalning). Låna 2 000 kr – 70 000 kr i form av snabblån. Från ränta på 43,50 %.
  • Loanstep: Lån för dig som har svårt att få lån (med direktutbetalning). Låna 10 000 kr – 25 000 kr i form av P2P-lån. Från ränta på 22,00 %.
  • Brixo: Lån för dig som har svårt att få lån (med direkt utbetalning). Låna 3 000 kr – 30 000 kr i form av kontokredit. Från ränta på 28,95 %.
  • Marginalen Bank: Lån för dig som har svårt att få lån (med direktutbetalning). Låna 25 000 kr – 500 000 kr i form av privatlån, omstartslån & samlingslån. Från ränta på 4,00 %.

Kan det vara omöjligt att få lån?

OptimalaVal.se nämner att det kan vara omöjligt om grundkraven inte uppfylls. Företag som erbjuder omstartslån eller pantbanker kan vara alternativ för de med dålig kreditvärdighet.

Innehållsförteckning

Grundkrav för enkla lån

OptimalaVal.se listar grundkrav, inklusive ålder, inkomstkrav, folkbokföring, skulder hos Kronofogden och antal UC-förfrågningar.

Alternativ när det är svårt att låna pengar utan avslag

OptimalaVal.se ger tips på att ansöka om samlingslån, använda en medsökande, avvakta med ansökningar, välja lån utan UC eller med pant för att öka chanserna att få lån.

Bildkälla: OptimalaVal.se besökte Saldo online där de bekräftar att de använder Bisnode som kreditupplysningsföretag: Ett bra alternativ för de som har svårt att få lån på grund av för många kreditupplysningar hos UC.

Risker med att ta lån med låg kreditvärdighet

OptimalaVal.se varnar för riskerna med sms-lån, inklusive att undvika konsumtionslån, inte öka skuldbördan och vara försiktig med högkostnadskrediter.

Ångra sms-lån och hur OptimalaVal.se genomför tester

OptimalaVal.se informerar om möjligheten att ångra sms-lån inom 14 dagar och beskriver de parametrar de använder vid jämförelse av långivare.

Statistik om lån för dig som har svårt att få lån

OptimalaVal.se ger statistik om 10 olika långivare, inklusive minimi- och maxbelopp, inkomstkrav, direktutbetalning, och användning av UC.

Statistik om lån för dig som har svårt att få lån

För att hjälpa dig att välja rätt lån har vi sammanställt statistik om de 10 olika långivarna som vi recenserat.

Minsta lånebelopp1 000 kr
Max lånebelopp500 000 kr
Lägsta inkomst3 långivare utan inkomstkrav
Direktutbetalning6 långivare (60,00 %) erbjuder direktutbetalning
Utbetalning under helger/kvällar6 långivare (60,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC8 långivare (80,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Utan BankID1 långivare (10,00 %) accepterar låntagare utan BankID
Betalningsanmärkningar6 långivare (60,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Låntagare under 209 långivare (90,00 %) accepterar låntagare under 20 år
Genomsnittligt frånränta27,40 %
Genomsnittligt tillränta35,60 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift318,33 kr
Genomsnittlig administrationsavgift39,86 kr

Slutsats och råd från OptimalaVal.se

OptimalaVal.se avslutar genom att råda låntagare att välja lån baserat på sina ekonomiska förutsättningar och att vara medvetna om riskerna med enkelhet kommer ofta med högre kostnader. Att överväga alternativ och göra en välgenomtänkt beslut är avgörande.

Innehållsförteckning

Vanliga frågor och svar om sms-lån och lånealternativ

Vilket är det lättaste sms-lånet att få?

Det är svårt att peka ut det absolut lättaste sms-lånet eftersom kraven varierar mellan långivare. Generellt sett är många sms-lån lätta att få, men det är viktigt att välja en långivare vars krav passar din ekonomiska situation.

Kan jag få sms-lån trots att alla säger nej?

Ja, det är möjligt att få sms-lån även om du fått avslag från andra långivare. För att öka dina chanser kan du överväga att ansöka om lån utan UC eller söka hos långivare med hög beviljandegrad, förutsatt att du uppfyller deras grundkrav.

Vad kan jag göra när ingen vill låna mig pengar?

Om du står inför avslag från långivare och är i akut behov av pengar, överväg att öka dina inkomster. Alternativt kan du ansöka om bostadsbidrag eller försörjningsstöd. Om behovet är temporärt, kan du även överväga att låna pengar från en anhörig.

Varför är det så svårt att få villalån och huslån 2024?

Efter en period med låga räntor förändrades det ekonomiska läget 2022, vilket ledde till kraftiga ränteökningar. Tillsammans med en redan hög belåning hos befolkningen gör detta att det är svårare för många att få lånelöfte för hus, villa eller lägenhet 2024.

Är räntan högre för lån som är enklare att få?

Ja, oftast är räntan högre för lån som är enklare att få. Den effektiva räntan inkluderar eventuella dolda avgifter och baseras på lånebeloppet. Dessutom tillkommer ofta en nominell ränta på mellan 20-40%, vald av långivaren för att täcka risken vid utlåningen.

Är det möjligt att få lån utan någon inkomst?

Att få lån utan någon inkomst är svårt men inte omöjligt. Att ha en medsökande, erbjuda säkerhet i form av pantsättning, eller visa upp sparande kan öka dina möjligheter att få godkännande.

Är det svårt att få lån utomlands?

Genom att använda BankID kan du fortfarande låna från svenska långivare även om du befinner dig utomlands. Att låna från utländska banker kan vara mer komplicerat, men i vissa länder är det möjligt att få bolån, särskilt om du planerar att bosätta dig där och kan uppfylla deras krav.

Hur kan man enklast låna pengar utan avslag?

För att enklast få ett lån när andra säger nej, kontakta den långivare som har lägst krav för den specifika svårigheten, som låg inkomst eller många betalningsanmärkningar. Det är viktigt att anpassa sig till långivarens krav för att öka chanserna till godkännande.