Svea Bank Omdöme 2024 – En Granskning av Svea Bank som Långivare

Om Svea Bank

Svea Bank, tidigare känd som Svea Ekonomi, är en allomfattande tjänst där du har möjlighet att både spara och låna pengar. Deras privatlån och bolån är väl efterfrågade på marknaden, och med chansen till en lägre ränta kan du säkert erhålla ett lån i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer och krav.

Svea Ekonomi finns upptagen på Finansinspektionens lista över godkända långivare, vilket ökar förtroendet för deras tjänster. Om du söker större lån och vill ha en trygg affär är det värt att överväga Svea Ekonomi närmare. Banken grundades 1981 och har en omfattande verksamhet, med en omsättning på 200 miljoner kr under 2021 och fusionerad verksamhet på hela 3,7 miljarder kr.

Latest update 12 March 2024

Kostnader för ett lån hos Svea Bank

Svea Bank erbjuder en nominell ränta på 5,79–25,95%. Vid godkänt lån tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrationskostnad på 25 kr. Trots dessa avgifter anses kostnaderna vara relativt låga jämfört med andra långivare, vilket kan leda till en effektiv ränta för lånet som är konkurrenskraftig.

Så ansöker du om ett lån hos Svea Bank

På Svea Bank’s webbplats kan du enkelt ansöka om ett lån genom att välja önskat belopp och löptid. Beroende på om du använder pengarna till bostad eller andra investeringar, erbjuder de olika typer av lån. Fyll i nödvändig information för en kreditupplysning som kommer att påverka den faktiska räntan på ditt lån.

Lånevillkor

Löptiden för lån hos Svea Bank sträcker sig mellan 2 och 15 år. Den effektiva räntan varierar mellan 6,09–29,99%, beroende på inkluderade avgifter och din nominella ränta som kan ligga mellan 5,79–25,95%.

Kreditupplysning genom:

Svea Bank använder sig av Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysning. Det finns dock alternativ om du föredrar att låna utan UC.

Utbetalning hos Svea Bank

Eftersom Svea Bank fokuserar på större lån är direktutbetalning inte möjlig. Du kan förvänta dig svar på din låneansökan samma dag om du ansöker tidigt. Utbetalningar görs vid godkännande, och pengarna når ditt konto antingen nästkommande bankdag eller inom två vardagar.

Innehållsförteckning

Ångerrätt och Bankkonton hos Svea Bank

Svea Bank erbjuder en 14-dagars ångerrätt. Utbetalningar görs till alla svenska bankkonton. Avbetalning av lån kan ske via faktura, med en avgift på 45 kr, eller genom autogiro för att undvika fakturaavgiften.

Krav för Lån hos Snabbfinans

 • Ålder: Minst 20 år
 • Inkomstkrav: Minst 150 000 kr per år
 • Svenskt personnummer: Krävs
 • Folkbokföring: Måste vara folkbokförd i Sverige
 • Betalningsanmärkningar: Ej godkänt
 • Skulder hos Kronofogden: Ej godkänt

Typer av Lån hos Snabbfinans

Kontokredit upp till 30 000 kr.

Betyg hos Trustpilot

Per november 2022 saknar Snabbfinans betyg på Trustpilot.

Fördelar och nackdelar med Svea Bank:

Fördelar:

 • Möjligt att få lån trots betalningsanmärkningar
 • Högt maximalt lånebelopp
 • Enkel ansökningsprocess
 • Låg effektiv ränta

Nackdelar:

 • Minsta löptid är 2 år

Sammanfattning:

Svea Bank är en långivare att överväga för de som behöver större lån och har olika ekonomiska förutsättningar, inklusive de med betalningsanmärkningar. En transparent ansökningsprocess och rimliga kostnader gör det till ett alternativ värt att utforska, även om negativa recensioner på Trustpilot bör beaktas.

Innehållsförteckning