Thorn 2024: Är Thorn en tillförlitlig långivare?

Om Thorn

Thorn Svenska AB är en betydande koncern som omfattar flera ledande långivare på marknaden. Deras egna privatlån är också mycket populära och erbjuder fördelaktiga räntor.

Latest update 12 March 2024

Thorns Trygga Lånetjänster

Thorns trygga lånetjänster är reglerade av Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer för säkra lånevillkor. Om du söker en långivare med ett förmånligt lånelöfte, är Thorn ett starkt alternativ enligt OptimalaVal.

Historisk bakgrund

Thorn grundades redan 1930 av Jules Thorn med ursprunglig inriktning på uthyrning av radioapparater. De etablerade sig i Sverige 1970 och 2006 förvärvades deras norska och svenska verksamheter av det danska företaget Leasy, som numera går under namnet Retail A/S.

Thorn Mina sidor?

Tyvärr erbjuder Thorn för närvarande inte en “Mina sidor”-tjänst för inloggning.

Priskalkyl för Thorn-lån

Utöver räntan på 9,84–21,6%, tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och en aviavgift på 19 kr. Dessa avgifter gäller oavsett vilken långivare inom Thornkoncernen du väljer. Exempelvis, ett lån på 10 000 kronor med en bunden ränta på 21,60% och en återbetalningstid på 84 månader, inklusive avgifter, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt återbetalningsbelopp skulle då uppgå till 21 889 kronor.

Så ansöker du om ett Thorn-lån

På Thorns hemsida kan du enkelt ansöka om ett privatlån på mellan 10 000–100 000 kr. Fyll i önskat lånebelopp, löptid och den önskade informationen från långivaren. Under kontorstid kan du förvänta dig ett svar på din ansökan vanligtvis inom en timme. Thorn är en av de långivare som gör det relativt enkelt att få lån och tillåter även lån med betalningsanmärkningar.

Lånevillkor

Löptiden för Thorn-lån varierar mellan 1–7 år beroende på lånebeloppet. Den nominella räntan varierar mellan 9,84–21,6%, med den effektiva räntan som kan ligga mellan 10,91–29,99% när avgifter beaktas. Kreditupplysningen utförs alltid av Upplysningscentralen (UC).

Utbetalning av Thorn-lån

Direktutbetalning är ej möjligt hos Thorn. De behandlar och betalar ut lånet samma dag som din ansökan godkänns. Det innebär att du vanligtvis får tillgång till lånet nästkommande bankdag eller inom två dagar. Om du behöver pengarna omedelbart dygnet runt kan det vara en idé att överväga andra långivare.

 

Innehållsförteckning

Bankkonton hos Thorn

Thorn betalar ut lånet till alla svenska bankkonton, men om du har konto hos någon av Sveriges storbanker (SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Nordea) kan en snabbare betalning arrangeras.

Avbetalning av lån

För en smidig betalning kan du begära att få betala lånet med en e-faktura. Det ger dig möjlighet att göra en manuell överföring till långivarens bankkonto och undvika avikostnader för pappersfakturor. Ett alternativ är att använda autogiro om det passar dig bättre.

Krav för att få lån hos Thorn

De grundläggande kraven för att få ett lån hos Thorn inkluderar ålderskrav på minst 20 år, någon form av deklarerad årsinkomst, svenskt personnummer och folkbokföring i Sverige. Thorn godkänner oftast ansökningar även med betalningsanmärkningar, men nekar ansökningar med skulder hos Kronofogden. Det finns inget maxtak för antalet UC-förfrågningar.

Typer av lån som Thorn erbjuder

Thorn erbjuder olika typer av lån, inklusive:

  • Privatlån från Thorn: Du kan ansöka om privatlån upp till 100 000 kr.
  • Samlingslån från Thorn: Samla upp till 250 000 kr och sänk dina lånekostnader.
  • Trygghetslån från Thorn: Låna upp till 50 000 kr med en försäkring som täcker upp till 12 månadsbetalningar.

Betyg hos Trustpilot

Enligt Trustpilot har Thorn ett betyg på 4,4 stjärnor av 5 baserat på 83 betyg, enligt information från den 30 januari 2023.

Fördelar och Nackdelar med Thorn

Fördelar:

  • Snabb utbetalning
  • Inga särskilda inkomstkrav
  • Lägre effektiv ränta

Nackdelar:

  • Begränsat maximalt lånebelopp för privatlån
Innehållsförteckning

Summor att låna

Du kan ansöka om lån på olika belopp, inklusive:

  • 10 000 kr
  • 20 000 kr
  • 100 000 kr

Så genomförde vi OptimalaVal-testet

Vi utför noggranna utvärderingar av olika långivare genom att granska flera parametrar. Några av de parametrar vi bedömer inkluderar totalkostnader som avgifter och ränta, utbetalningstider och snabbhet, beviljandegrad, klarhet i lånevillkor, kundupplevelse och andra relevanta funktioner som betalningsfria månader.

Vanliga frågor & svar om Thorn

Kan jag få ett lån hos Thorn trots betalningsanmärkning?

Ja, i de flesta fall godkänns din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. En individuell kreditbedömning utförs alltid för att säkerställa att du kan återbetala lånet.

Hur snabbt får jag pengarna från Thorn?

I de flesta fall kan du förvänta dig att få pengarna inom två bankdagar.

Vilka dagar kan jag få lånet utbetalt på hos Thorn?

Du kan få lånet utbetalat vardagar, från måndag till fredag hos Thorn.