Tryggkredit 2024: En Granskning av Långivaren

Introduktion till Tryggkredit Lån

Tryggkredit erbjuder en typ av snabblån i form av en kontokredit. Deras kreditutbud varierar från 10 000 kr till 50 000 kr, och kunder har friheten att bestämma när de vill ta ut pengar från den beviljade kreditgränsen. För återkommande kunder kan Tryggkredit erbjuda en kredit på upp till 100 000 kr.

En potentiell nackdel med Tryggkredit är att enligt användare på Lånforum.se utför de en Bisnode kreditupplysning för varje uttag av krediten. Det innebär att om du får 20 000 kr godkänt och använder 5000 kr först, kommer en ytterligare kreditupplysning att utföras när du tar ut nästa 5000 kr.

En fördel med Tryggkredit är att de erbjuder sina kunder en användarvänlig onlineplattform, “Mina sidor,” där man kan logga in och enkelt få översikt över sina kredituppgifter.

Tryggkredit grundades 2005 och har etablerat sig som en respekterad kreditgivare. De har tillstånd att bedriva sin verksamhet från både Finansinspektionen och Konsumentverket.

Latest update 12 March 2024

Kostnaden för att låna hos Tryggkredit

Tryggkredit har relativt låga avgifter jämfört med många konkurrenter inom snabblån och kontokredit. Den nominella räntan är 22,5%, medan den effektiva räntan uppgår till 25%.

Det finns ingen uppläggningsavgift eller aviavgift, men en uttagsavgift på 145 kr tillkommer. Om du önskar höja din kreditgräns kostar det 245 kr.

Så ansöker du om ett lån hos Tryggkredit

För att ansöka om ett lån hos Tryggkredit besöker du deras hemsida och fyller i en ansökan på startsidan. Du anger ditt personnummer och den önskade kreditgränsen. Därefter lämnar du uppgifter om ditt bankkonto, kontaktinformation och andra relevanta ekonomiska uppgifter. Ansökan signerar du och skickar in med BankID. Normalt sett kan du förvänta dig ett svar inom en timme under öppettiderna. När kreditgränsen är beviljad kan du göra uttag av det önskade lånebeloppet.

Lånevillkor hos Tryggkredit

Tryggkredit erbjuder flexibla återbetalningsmöjligheter med löptider som sträcker sig från 1 månad upp till 5 år. Den längsta löptiden erhåller du om du väljer att betala det minsta möjliga återbetalningsbeloppet varje månad, vilket motsvarar 2,8% av den totala skulden.

Räntesatser hos Tryggkredit

Räntan hos Tryggkredit är fast och gäller för alla lån. Den nominella räntan är 22,5%, och den högsta effektiva räntan ligger på cirka 25%.

Kreditupplysning genom Bisnode

Tryggkredit genomför sina kreditupplysningar med hjälp av Bisnode. Det är viktigt att notera att de inte använder UC för kreditbedömning.

Utbetalning hos Tryggkredit

Tryggkredit erbjuder möjligheten att låna pengar med direkt utbetalning under deras öppettider. Om du begär ett uttag av en beviljad kredit utanför dessa tider, kommer utbetalningen att ske på nästkommande bankdag. För mer information om lån dygnet runt, kolla deras webbplats.

Innehållsförteckning

Bankkonton hos Tryggkredit

För att ta emot direktutbetalning från Tryggkredit krävs ett bankkonto hos någon av följande banker: Handelsbanken, Swedbank, Nordea, SEB eller Danske Bank. Om du har konto hos andra banker kan utbetalningen ta 1-2 bankdagar.

Återbetalning av lån

Utnyttjad kredit måste återbetalas med minst 2,8% av den totala skulden varje månad. Du har möjlighet att välja att betala ett högre belopp när som helst för att förkorta löptiden, utan extra kostnad.

Kreditkostnader hos Tryggkredit – Exempel:

 • Kreditlimit: 10 000 kr
 • Lånekostnad: 6 489 kr
 • Effektiv ränta: 26%
 • Kreditlimit: 20 000 kr
 • Lånekostnad: 12 972 kr
 • Effektiv ränta: 26%

Krav för att få lån hos Tryggkredit

För att vara berättigad till ett lån hos Tryggkredit måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Ålder: Minst 20 år
 • Inkomstkrav: Minst 150 000 kr per år
 • Svenskt personnummer: Du måste ha ett svenskt personnummer för att kunna ansöka om ett lån hos Tryggkredit.
 • Folkbokföring: Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst tre år.
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
 • Skulder hos Kronofogden: Accepteras inte
 • För många UC-förfrågningar: Ingen angiven maxgräns

Typer av lån som Tryggkredit erbjuder

Tryggkredit erbjuder endast kontokrediter och inte andra typer av lån, inklusive privatlån, bolån eller snabblån.

Tryggkredits Omdömen och Kommentarer

På Trustpilot har Tryggkredit endast fått 2 recensioner med ett betyg på 2,9. Å andra sidan har de fått 13 omdömen på Facebook, alla med fem stjärnor. Observera att det finns relativt få omdömen online, vilket kan göra det svårt att få en helt objektiv bild av deras tjänster.

Innehållsförteckning

Fördelar och Nackdelar med Tryggkredit

Fördelar:

 • Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift
 • Snabba svar på ansökningar och möjlighet till direkt utbetalning under öppettider
 • Kreditupplysning görs med Bisnode istället för UC

Nackdelar:

 • Lån med betalningsanmärkningar godkänns inte
 • Utbetalningar görs endast under öppettider och inte på söndagar
 • Varje uttag av krediten kräver en Bisnode kreditupplysning

Exempel på Lånebelopp hos Tryggkredit och Alternativ

 • Låna 1000 kr utan UC
 • Låna 2000 kr utan UC
 • Låna 10 000 kr utan UC

Så Utförde Vi Testet på OptimalaVal

När vi jämför olika långivare tar vi hänsyn till en rad olika faktorer. Vi granskar totalkostnader inklusive avgifter och räntor, utbetalningstid och hastighet, beviljandegrad, klarhet i lånevillkor, kundupplevelse samt eventuella extra förmåner såsom betalningsfria månader. Läs mer om våra redaktionella riktlinjer för mer information.

Vanliga Frågor och Svar om Tryggkredit

Kan jag få ett lån hos Tryggkredit även om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, Tryggkredit godkänner inte låntagare med betalningsanmärkningar. Om du har en låg kreditvärdighet bör du söka efter alternativa långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar.

Hur snabbt kan jag förvänta mig att få pengarna från Tryggkredit?

Normalt sett kommer pengarna in på ditt bankkonto inom några minuter, förutsatt att din kreditansökan beviljats och att du har ett bankkonto hos någon av Sveriges större banker. I annat fall kan utbetalningen ta 1-2 bankdagar.

Vilka dagar kan jag få utbetalningen av lånet från Tryggkredit?

Tryggkredit erbjuder utbetalning dygnet runt.

När får jag besked om min ansökan hos Tryggkredit?

Svartiden från Tryggkredit varierar, men du kan oftast förvänta dig att få ett snabbt svar, vanligtvis inom samma dag. Dock beror svartiden på din individuella kreditvärdighet. Om din kredit beviljas och du har samma bank som Tryggkredit (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea med flera), kan utbetalningen ske ännu snabbare.