Wasa Kredit 2024: En Aktuell Bedömning av Wasa Kredit – Är De En Pålitlig Långivare?

Om Wasa Kredit

Wasa Kredit, ägt av Länsförsäkringar AB, har en närvaro över hela Sverige och erbjuder finansiella lösningar för både individer och företag. För privatpersoner inkluderar deras utbud möjligheten att ansöka om ett Mastercard Kreditkort. Dessutom kan du ansöka om privatlån med en lånetid på 1–15 år och en effektiv ränta som varierar mellan 4,76–29,9%. Wasa Kredit är registrerat hos Finansinspektionen, vilket gör dem till ett pålitligt val som uppfyller säkerhetskraven för att operera på den svenska marknaden.

Latest update 12 March 2024

Kostnader för Lån hos Wasa Kredit

Räntan på Wasa Kredit varierar beroende på lånebelopp, löptid och din kreditvärdighet. Den nominella räntan är individuell och rörlig, med en intervall på 4,45–14,95%. För privatlån kan den effektiva räntan ligga mellan 4,76–29,9%. Andra eventuella avgifter inkluderar uppläggningsavgift (375 kr), aviavgift (40 kr), påminnelseavgift (60 kr), förseningsavgift (150 kr), dröjsmålsränta (24%), och inkassoavgift (180 kr).

Ansökan om Lån hos Wasa Kredit

Ansökan om ett lån görs enkelt via Wasa Kredits webbplats genom att ange personliga uppgifter, önskat lånebelopp och löptid. Beslut om din ansökan meddelas vanligtvis inom några minuter. Om din ansökan beviljas, kan du välja att signera avtalet med BankID för snabbare utbetalning, vilket resulterar i att du får dina pengar inom 1–2 bankdagar. Alternativt kan du välja att signera via post, vilket kan ta 2–3 bankdagar efter att Wasa Kredit har mottagit ditt brev.

Lånevillkor hos Wasa Kredit

Lånetiden hos Wasa Kredit sträcker sig från 1 till 15 år. Den nominella räntan är individuell och rörlig, och varierar mellan 4,45–14,95%. Wasa Kredit har även uppläggningsavgift och aviavgift som kan tillkomma. De genomför en kreditupplysning via UC för att bedöma din kreditvärdighet.

Exempel på Månadskostnad och Totalkostnad

Här är exempel på månadskostnader och totalkostnader för olika lånebelopp och löptider:

Lånebelopp30 000 kr100 000 kr400 000 kr
Återbetalningstid1 år1 år1 år
Uppläggningsavgift375 kr375 kr372 kr
Avi-avgift40 kr40 kr40 kr
Ränta4,45%4,45%4,45%
Månadsbetalning2 633 kr8 608 kr34 214 kr
Totalt att betala31 592 kr103 291 kr410 571 kr
Effektiv ränta10,10%6,18%4,96%
Observera att dessa beräkningar är baserade på en exempelränta från långivaren och att ytterligare avgifter kan tillkomma. Din ränta kan variera. Du kan använda vår kalkylator för att göra din egen uträkning.
Innehållsförteckning

Utbetalning hos Wasa Kredit

Wasa Kredit erbjuder inte direktutbetalning. Vid användning av BankID tar det vanligtvis 1–2 bankdagar för att pengarna ska nå ditt konto. Om du behöver snabbare utbetalning kan du överväga andra långivare med dygnet runt utbetalningar, som Vivus.

Bankkonton hos Wasa Kredit

Eftersom Wasa Kredit inte erbjuder direkt utbetalning tar det generellt sett 1–2 bankdagar för utbetalningar till alla svenska bankkonton.

Avbetalning av Lån

Wasa Kredit erbjuder avbetalning via autogiro och faktura/e-faktura. De har också en låneskyddsförsäkring som kan vara till hjälp vid sjukdom, olycksfall eller arbetslöshet och täcker månadskostnaderna för ditt lån hos Wasa Kredit.

Krav för Att Få Lån hos Wasa Kredit

Wasa Kredit erbjuder olika typer av lån, inklusive:

  • Ålder: Du måste vara över 20 år gammal.
  • Inkomstkrav: Din årliga inkomst måste vara minst 240 000 kr.
  • Folkbokföring: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.
  • Betalningsanmärkningar: Låntagare med betalningsanmärkningar godkänns inte.
  • Skulder hos Kronofogden: Låntagare med skulder hos Kronofogden godkänns inte.
  • Antal UC-förfrågningar: Det finns inget maxtak för antalet UC-förfrågningar.

Typer av Lån hos Wasa Kredit

För att bli beviljad ett lån hos Wasa Kredit måste du uppfylla vissa grundkrav:

  • Privatlån: Upp till 400 000 kr utan säkerhet.
  • Renoveringslån: Upp till 400 000 kr.
  • Samlingslån: Möjlighet att konsolidera dyra lån och krediter.
  • Billån: Billån med bilen som säkerhet och avbetalningstid upp till 10 år.

Betyg hos Trustpilot

Wasa Kredit har fått en rating på 2/5 stjärnor baserat på 18 recensioner på Trustpilot. Vissa kunder har uttryckt att kundservicen kunde vara bättre och att räntor höjs oförväntat. En del har också rapporterat problem med vissa tjänster på webbplatsen, medan andra inte har upplevt liknande problem. Detta betyg baseras på recensioner som samlades in den 31 oktober 2022.

Innehållsförteckning

Vanliga Frågor och Svar

Här är några vanliga frågor och svar om Wasa Kredit:

Kan jag få ett lån hos Wasa Kredit om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, Wasa Kredit godkänner inte ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Detta är ett av deras grundkrav.

Hur snabbt får jag pengarna från Wasa Kredit?

Vid användning av BankID tar det normalt 1–2 bankdagar för pengarna att nå ditt konto. Om du signerar via post kan det ta 2–3 dagar från det att Wasa Kredit mottar ditt brev. Om du behöver pengarna snabbare kan du överväga ett akutlån som ett alternativ.

Vilka dagar kan jag få lånet utbetalt från Wasa Kredit?

Utbetalningar görs endast under bankdagar och inte under helger eller röda dagar.

Denna unika översyn ger dig en djupare insikt i Wasa Kredit och deras låneerbjudanden för år 2024. Innan du tar några ekonomiska beslut, bör du alltid överväga din egen ekonomiska situation och jämföra flera långivare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.